Actualitatea șantierelor de pe stadioanele țării - 31 decembrie 2022

Autor: Vlad Roșca

  • Potrivit portalului de știri GorjOnline, Compania Națională de Investiții va lansa a doua licitație pentru noul stadion din Rovinari (jud. Gorj) după ce, la primul apel, nu a fost depusă nicio ofertă. Bugetul alocat este de 8,5 milioane de euro. Planul arhitectural al noului stadion a fost deja dezvoltat de compania de proiectare OneDesign din București. Pe cei 32.000 de mp destinați construcției vor fi ridicate două tribune cu o capacitate totală de 1500 de locuri. Stadionul, cu încadrare planimetrică în dreptunghi, va dispune și de instalație de nocturnă din patru stâlpi de 45 de metri înălțime și 120 de corpuri de iluminat tip reflector LED. Acoperișurile tribunelor vor fi realizate prin grinzi metalice cu zăbrele. Vor exista 134 de locuri de parcare pentru spectatori, două locuri de parcare pentru autocare și 45 de locuri de parcare pentru personalul administrativ și oficialități. Construcția de tip P+2E va fi omologată FIFA și UEFA la standardul II, ceea ce înseamnă că va putea găzdui meciuri de până la Liga a II-a. În momentul de față, formația Jiul Rovinari evoluează în Liga a IV-a Gorj, încheind turul de campionat pe locul al doilea cu 26 de puncte, la trei lungimi de liderul CSO Turceni. (Surse: GorjOnline, One Design, 6 decembrie)
  • Continuă lucrările de modernizare a stadionului Mecanica din Orăștie, ce ar urma să fie dat în folosință anul viitor. Investiția de 14 milioane de lei (prin CNI) vizează refacerea gazonului, inclusiv montarea unui sistem de drenaj subteran, o tribună acoperită de 600 de locuri și instalație de nocturnă. Vor fi refăcute, de asemenea, vestiarele, grupurile sanitare, spațiile tehnice, parcarea, cabinetul medical. (Surse: Mesagerul Hunedorean, Primăria Orăștie)
  • Tot în grafic pentru o inaugurare în anul 2023 este și stadionul Dunărea din Zimnicea (jud. Teleorman), lucrările de modernizare evoluând conform planului. Noua arenă va dispune de o tribună cu 500 de locuri, instalație de nocturnă, teren cu gazon natural, parcare cu 55 de locuri și un teren secundar polisportiv. (Sursă: Primăria Zimnicea)
  • Primăria Șelimbăr (jud. Sibiu) a contractat servicii de consultanță în proiectare în vederea construirii unui stadion de fotbal în Veștem. Primăria Șelimbăr va veni cu proiectul tehnic, în timp ce execuția ar urma să aibă loc prin CNI. Momentan, divizionara secundă CSC Șelimbăr își dispută meciurile considerate pe teren propriu la Râmnicu Vâlcea, pe stadionul „1 Mai”.
  • La finalul lunii trecute au fost montați alți șase stâlpi de nocturnă de dimensiuni reduse în jurul terenului de fotbal de pe stadionul Parc din Breaza (jud. Prahova). Au fost ridicați deja zece stâlpi, alți trei urmând să fie înălțați la începutul anului 2023. Cei treisprezece stâlpi care vor rezulta vor permite extinderea programului de antrenament (pentru seniori și juniori inclusiv) și după lăsarea întunericului. (Sursă: Tricolorul Breaza)
  • Lucrări asemănătoare au loc și la Hunedoara, unde terenul II de antrenament din incinta complexului sportiv „Michael Klein” va fi dotat cu 12 stâlpi de nocturnă (36 de proiectoare, intensitate medie de 500 de lucși). După finalizarea investiției, cei aproximativ 300 de copii și juniori de la Corvinul Hunedoara vor putea beneficia de un program de pregătire prelungit. (Sursă: Primăria Hunedoara)
  • În mod similar, a fost finalizată recent montarea instalației de nocturnă pe stadionul de rugby „Mihai Naca” din cadrul complexului sportiv Farul din Constanța. Chiar dacă nu permite organizarea meciurilor oficiale, instalația de nocturnă este suficientă pentru a putea efectua antrenamente.
  • Primăria Sebeș (jud. Alba) a primit o finanțare nerambursabilă din partea CNI pentru modernizarea stadionului Pielarul. Noua bază sportivă va dispune de un stadion principal cu omologare UEFA/FRF, cu o tribună de 500 de locuri și instalație de nocturnă. Al doilea teren (20 x40 m) va avea uz polisportiv. Proiectul mai prevede amenajarea sediului administrativ, a vestiarelor, respectiv a parcării. (Sursă: Alba24)

 

 

 

 

 

 

 

Poate te interesează şi:

02 Mar. 2025

Echipa

Autor: Dan Voinea / 25 Apr. 2023

UTA are un nou antrenor. Mircea Rednic îl înlocuiește pe Laszlo Balint

Arădenii sunt pe locul 8 în play-out-ul Superligii și calificați în semifinalele Cupei.

Autor: Dan Voinea / 04 Feb. 2023

Banii nu aduc fericirea pe Stamford Bridge!

Enzo Fernandez a debutat la Chelsea, dar londonezii s-au încurcat pe teren propriu.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 02 Iul. 2024

Opiniile politice ale lui Koundé și Mbappé în contextul alegerilor din Franța

 ceștia au militat pentru un vot împotriva extremismului. Ce înseamnă opinia lor și cât de importantă este ea ?

Autor: Nicolae Comănescu / 01 Iul. 2024

Programul sezonului 2024-2025 de fotbal din România. Superliga e gata de start

 Noua ediţie a Superligii va începe pe 13 iulie.

Autor: Nicolae Comănescu / 30 Iun. 2024

VIDEO / Constatin Popovici, încă un succes spectaculos în seria Red Bull Cliff Diving

 Polignano a Mare a găzduit a treia etapă, una dintre cele mai spectaculoase, a seriei mondiale Red Bull Cliff Diving 2024.