Concurs Ziarul de Sport și Editura Pro Universitaria. Puteți câștiga cartea Comunicarea în baschetul de performanță

Autor: Nicolae Comănescu

Lucrarea de faţă descrie o cercetare care are ca scop analiza comunicării verbale şi nonverbale în baschetul de performanţă la echipele de juniori şi cunoaşterea de către antrenori şi sportivi a acestor forme de comunicare, în vederea creşterii performanţei sportive. Cercetarea se încadrează în optimizarea capacităţii de performanţă prin comunicare, văzută prin aplicarea formelor de comunicare verbală şi nonverbală în antrenament şi competiţie.

„Pe tot parcursul pregătirii unei echipe, procesul ce determină desfăşurarea activităţii este cel de comunicare. Antrenorul planifică pregătirea, prezintă şi demonstrează mijloacele utilizate după care începe comunicarea antrenor-sportivi. În cadrul exerciţiilor individuale, sportivii execută, iar antrenorul comentează desfăşurarea execuţiilor. Acest proces continuu de schimb de informaţii între antrenor şi sportivi facilitează învăţarea, deprinderea tehnicilor şi formarea aptitudinilor prin corectare şi repetare. (...) Creşterea nivelului de performanţă al unei echipe de baschet nu se realizează doar prin îmbunătăţirea performanţelor individuale, ci presupune stabilirea unor legături echilibrate între forţele şi tensiunile create în timpul jocului, calitatea acestor legături determinând coeziunea echipei”, notează autorul, Victor Marian Zamfir, în prefață.

Cartea cuprinde o parte teoretică menită să expliciteze cadrul conceptual pe care se fundamentează cercetarea, studiul realizat cu scopul obţinerii informaţiilor de bază cu privire la utilitatea realizării cercetării, cercetarea propriu-zisă, concluziile şi recomandările implicite. Cercetarea integrează metode de analiză şi evaluare a capacităţii de comunicare a sportivilor în raport cu alţi parametri care influenţează direct sau indirect creşterea performanţei sportive.

„Lucrarea de faţă demonstrează influenţa pozitivă a utilizării mijloacelor tehnico-tactice de antrenament asupra creşterii capacităţii individuale de comunicare verbală şi nonverbală, accentuând importanţa acesteia în dezvoltarea tehnicilor jocului de echipă şi implicit în atingerea unui nivel ridicat al performanţei sportive”, conchide Zamfir.

Autorul este licențiat ANEFS și doctor în Științele Motricității Umane, profesor de educaţie fizică şi sport la Academia de Studii Economice din București și coordonator al echipelor reprezentative de baschet universitar.

Volumul poate fi comandat din librăria online a Editurii Pro Universitaria!

Câștigă un exemplar al cărții „Comunicarea în baschetul de performanță. Juniori. Ediția a II-a, revăzută și adăugită”, de Victor Marian Zamfir, participând la concursul desfășurat pe pagina de Facebook Ziarul de Sport. Detalii, aici.
 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Mar. 2024

Opinie / De ce ar fi bine ca educația nutrițională să fie o disciplină studiată în școli de către copii

 In peisajul educatiei in continua schimbare, importanta predarii copiilor despre nutritie devine tot mai evidenta.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Mar. 2024

Povestea lui Faustino Oro, copilul de 10 ani care l-a învins pe Magnus Carlsen

 În lumea șahului, despre Faustino Oro se spune că are o minte-brici sau mai degrabă fulger.

Autor: Nicolae Comănescu / 14 Mar. 2024

Editorial / Cultura baschetului la Cluj-Napoca. 10 000 de oameni și o echipă pentru un oraș unit

 Atâta timp cât există o minge care sare și un coș, la Cluj spiritul baschetului va prospera.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!