Ferrari și-a prezentat noul șef al echipei de Formula 1

Autor: Mihai Constantin

Zi nebună în lumea Formulei 1. Ceea ce începuse cu anunțul bombă al despărțirii dintre Williams și directorul principal Jost Capito, a continuat spectaculos cu alte schimbări în conducerile echipelor din Marele Circ.
 
Anunțul despărțirii lui Jost Capito de Williams a căzut în plan secund, într-o zi în care alte trei echipe au făcut publice modificări ale conducerii. Până la urmă, anunțul zilei a fost cel al instalării lui Frederic Vasseur la conducerea Ferrari. Fostul șef de la Alfa Romeo a fost ales să îi succeadă la conducere lui Mattia Binotto, demis după un sezon 2022 cu decizii luate anapoda, care au ajuns să îi coste pe italieni titlul la constructori, iar pe Charles Leclerc titlul la piloți. 
 
Alegerea lui Vasseur nu este deloc surprinzătorare, deși pe listă s-au aflat și alte nume cu greutate în Marele Circ. Francezul și-a arătat valoarea în cei cinci ani petrecuți în programul Alfa Romeo/Sauber, reușind să redreseze o echipă care ajunsese la un moment dat în coada plutonului. Nu doar că a redresat-o, ci a făcut-o să se bată pentru puncte în fiecare weekend de cursă. Dar mai mult decât atât a contat relația excelentă pe care Vasseur a avut-o cu Charles Leclerc în scurta perioadă petrecută de acesta la Alfa Romeo.
 
Andreas Seidl a lăsat McLaren pentru proiectul Audi Works F1
 
Locul lui Vasseur la Alfa Romeo a fost imediat ocupat de germanul Andreas Seidl, cel care în ultimii ani a fost team principal la McLaren. Și el a avut un rol determinant în redresarea Săgeților Argintii, ducând team-ul din Woking în luptă constantă pentru poziții pe podium. Mereu însă în umbra lui Zak Brown, germanul de 46 de ani a ales să facă acum un pas mai sus și a preluat un proiect care promite să revoluționeze lumea Formulei 1. Să nu uităm că, din 2024, Sauber va încheia parteneriatul cu Alfa Romeo, urmând a se alia cu gigantul german Audi. Iar rolul lui Seidl la noua sa echipa va fi de a îmbunătăți în mod constant performanțele, astfel încât noua echipă Audi să aibă parte de un start lansat în momentul în care își va face oficial debutul, în 2026.
 
Ca o paranteză, după ce Sauber își va fi încheiat parteneriatul cu Alfa Romeo, la finalul lui 2023, va continua să concureze sub nume propriu în 2024 și 2025, folosind aceleași motoare Ferrari pe care le folosește și în acest moment.
 
Ziua a fost încheiată de anunțul McLaren de înlocuire a lui Andreas Seidl. Astfel, rolul de team principal al Săgeților Argintii va fi ocupat de cel care i-a fost secund în ultimii trei ani, italianul Andrea Stella. Italianul are și el un CV important în lumea Marelui Circ, având ani de experiență în spate, petrecuți în fieful Ferrari, unde a lucrat cu nume ca Michael Schumacher, Kimi Raikkonen și Fernando Alonso.

Poate te interesează şi:

Autor: Dan Voinea / 25 Mar. 2023

Acuzat de rasism, Nelson Piquet a primit o amendă record

 Incidentul datează din 2021.

Autor: Guy Gama / 20 Mar. 2023

Hamilton: Red Bull are cea mai rapidă mașină pe care am văzut-o în Formula 1

 Lewis Hamilton (Mercedes) a tras primele concluzii după startul de sezon.

Autor: Mihai Constantin / 19 Mar. 2023

WRC: Victorie istorică pentru Sebastien Ogier în Mexic

 Sebastien Ogier a câştigat Raliul Mexicului din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Mar. 2023

CRONICĂ / România dezordonată. Victorie utilă cu Andorra, dar deloc edificatoare

 Naționala de fotbal a României a început cu o victorie în preliminariile Campionatului European. 

Autor: Pompiliu Constantin / 25 Mar. 2023

OPINIE / Ce-au văzut la el ? Florin Bratu, numit antrenor la clubul cipriot Karmiotissa

 Florin Bratu nu se poate lăuda cu vreo performanță notabilă pe la echipele antrenate.

Autor: Dan Voinea / 25 Mar. 2023

Acuzat de rasism, Nelson Piquet a primit o amendă record

 Incidentul datează din 2021.