Ferrari și-a prezentat noul șef al echipei de Formula 1

Autor: Mihai Constantin

Zi nebună în lumea Formulei 1. Ceea ce începuse cu anunțul bombă al despărțirii dintre Williams și directorul principal Jost Capito, a continuat spectaculos cu alte schimbări în conducerile echipelor din Marele Circ.
 
Anunțul despărțirii lui Jost Capito de Williams a căzut în plan secund, într-o zi în care alte trei echipe au făcut publice modificări ale conducerii. Până la urmă, anunțul zilei a fost cel al instalării lui Frederic Vasseur la conducerea Ferrari. Fostul șef de la Alfa Romeo a fost ales să îi succeadă la conducere lui Mattia Binotto, demis după un sezon 2022 cu decizii luate anapoda, care au ajuns să îi coste pe italieni titlul la constructori, iar pe Charles Leclerc titlul la piloți. 
 
Alegerea lui Vasseur nu este deloc surprinzătorare, deși pe listă s-au aflat și alte nume cu greutate în Marele Circ. Francezul și-a arătat valoarea în cei cinci ani petrecuți în programul Alfa Romeo/Sauber, reușind să redreseze o echipă care ajunsese la un moment dat în coada plutonului. Nu doar că a redresat-o, ci a făcut-o să se bată pentru puncte în fiecare weekend de cursă. Dar mai mult decât atât a contat relația excelentă pe care Vasseur a avut-o cu Charles Leclerc în scurta perioadă petrecută de acesta la Alfa Romeo.
 
Andreas Seidl a lăsat McLaren pentru proiectul Audi Works F1
 
Locul lui Vasseur la Alfa Romeo a fost imediat ocupat de germanul Andreas Seidl, cel care în ultimii ani a fost team principal la McLaren. Și el a avut un rol determinant în redresarea Săgeților Argintii, ducând team-ul din Woking în luptă constantă pentru poziții pe podium. Mereu însă în umbra lui Zak Brown, germanul de 46 de ani a ales să facă acum un pas mai sus și a preluat un proiect care promite să revoluționeze lumea Formulei 1. Să nu uităm că, din 2024, Sauber va încheia parteneriatul cu Alfa Romeo, urmând a se alia cu gigantul german Audi. Iar rolul lui Seidl la noua sa echipa va fi de a îmbunătăți în mod constant performanțele, astfel încât noua echipă Audi să aibă parte de un start lansat în momentul în care își va face oficial debutul, în 2026.
 
Ca o paranteză, după ce Sauber își va fi încheiat parteneriatul cu Alfa Romeo, la finalul lui 2023, va continua să concureze sub nume propriu în 2024 și 2025, folosind aceleași motoare Ferrari pe care le folosește și în acest moment.
 
Ziua a fost încheiată de anunțul McLaren de înlocuire a lui Andreas Seidl. Astfel, rolul de team principal al Săgeților Argintii va fi ocupat de cel care i-a fost secund în ultimii trei ani, italianul Andrea Stella. Italianul are și el un CV important în lumea Marelui Circ, având ani de experiență în spate, petrecuți în fieful Ferrari, unde a lucrat cu nume ca Michael Schumacher, Kimi Raikkonen și Fernando Alonso.

Poate te interesează şi:

Autor: Mihai Constantin / 22 Oct. 2023

Formula 1: Verstappen, la a 50-a victorie în Marele Circ. Ce înseamnă acest lucru ?

 Max Verstappen a obținut cea de-a 50-a victorie în Formula 1 și a glumit.

Autor: Nicolae Comănescu / 12 Oct. 2023

Bernie Ecclestone, condamnat la 17 luni de închisoare cu suspendare și plata a 750 de milioane de euro

 Bernie Ecclestone este unul dintre fondatorii Formulei 1, competiție pe care a dus-o la un nivel înalt de popularitate.

Autor: Mihai Constantin / 19 Iun. 2023

Verstappen si restul lumii. Olandezul de la Red Bull a bifat a sasea victorie a sezonului in MP al Canadei

 Max Verstappen continua sa faca legea pe circuitele de Formula 1 si se indreapta cu pasi repezi spre al treilea titlu consecutiv in Marele Circ.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!