Jost Capito și-a dat demisia din funcția de team principal de la Williams F1

Autor: Mihai Constantin

Echipa de Formula 1 Williams Racing este în căutarea unui nou team principal, după ce Jost Capito și-a dat demisia. Împreună cu el, a părăsit echipa și directorul tehnic FX Demaison.

 
Germanul de 64 de ani nu și-a motivat în niciun fel decizia, una total surprinzătoare, după două sezoane în care a reușit să readucă Williams în lupta pentru puncte. Voci din lumea Marelui Circ susțin că despărțirea ar fi fost comandată de patronii americani ai echipei și ar fi fost pusă la cale încă din vară.
 
Capito a preluat Williams în 2021, într-una dintre cele mai negre perioade ale teamului din Grove, imediat după schimbul de putere între familia Williams și grupul american de investiții Dorilton Capital. Anul trecut, echipa a reușit să obțină primele puncte după doi ani, în Ungaria, apoi a reușit și un podium, într-un Mare Premiu al Belgiei scurtat de ploaie. Sezonul recent încheiat a văzut echipa alunecând din nou pe ultima poziție a clasamentului general, însă evoluțiile celor doi piloți, și în special ale lui Alex Albon, au fost pe alocuri impresionante. 
 
"A fost un privilegiu uriaș să conduc Williams Racing în ultimii doi ani și să pun bazele pentru redresarea acestei echipe", a transmis Capito într-un comunicat.
 
Williams este a doua echipă care rămâne fără team principal de la finalul sezonului 2022. Ferrari e și ea în căutarea unui nou lider, după despărțirea de Mattia Binotto. Despre fostul șef de la Ferrari se spune că este favorit să îi ia locul lui Capito, în timp ce postul de conducere de la Scuderia italiană este vânat de mai multe nume importante. Favorit pare Benedetto Vigna, CEO-ul Ferrari, însă pe listă se mai află și Andreas Seidl, team principal-ul de la McLaren, și Frederic Vasseur, șeful Alfa Romeo.
 
Cât despre Jost Capito, viitorul său în lumea Marelui Circ este incert. Specialiștii vorbesc despre o reîntoarcere a sa în Campionatul Mondial de Raliuri, unde a scris istorie cu Wolkswagen, câștigând trei titluri consecutive, atât la piloți, cât și pe echipe.

Poate te interesează şi:

Autor: Dan Voinea / 25 Mar. 2023

Acuzat de rasism, Nelson Piquet a primit o amendă record

 Incidentul datează din 2021.

Autor: Guy Gama / 20 Mar. 2023

Hamilton: Red Bull are cea mai rapidă mașină pe care am văzut-o în Formula 1

 Lewis Hamilton (Mercedes) a tras primele concluzii după startul de sezon.

Autor: Mihai Constantin / 19 Mar. 2023

WRC: Victorie istorică pentru Sebastien Ogier în Mexic

 Sebastien Ogier a câştigat Raliul Mexicului din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Mar. 2023

CRONICĂ / România dezordonată. Victorie utilă cu Andorra, dar deloc edificatoare

 Naționala de fotbal a României a început cu o victorie în preliminariile Campionatului European. 

Autor: Pompiliu Constantin / 25 Mar. 2023

OPINIE / Ce-au văzut la el ? Florin Bratu, numit antrenor la clubul cipriot Karmiotissa

 Florin Bratu nu se poate lăuda cu vreo performanță notabilă pe la echipele antrenate.

Autor: Dan Voinea / 25 Mar. 2023

Acuzat de rasism, Nelson Piquet a primit o amendă record

 Incidentul datează din 2021.