Actualitatea șantierelor de pe stadioanele țării

Vlad Roșca

La început de decembrie, Ziarul de Sport vă propune o scurtă trecere în revistă a actualităților ce privesc șantierele de pe stadioanele țării. Lucrările la stadioanele din Sibiu și din Târgoviște sunt binecunoscute, dar mai putem afla că la Oarda de Jos (jud. Alba) au fost recepționate de curând lucrările de modernizare a stadionului, aproape de finalizare găsindu-se și șantierul de la C.T. „Aurel Vlaicu” din Baia Mare, respectiv cel de la stadionul municipal din Tecuci (jud. Galați). Academia de Fotbal Steaua București pregătește noi terenuri de minifotbal în Complexul Sportiv Ghencea. La Lugoj, Clubul Sportiv Municipal a înaintat Consiliului Local o propunere de redenumire a stadionului, în timp ce, în fotbalul mic, au avut sau au loc lucrări de modernizare la I.L. Caragiale (jud. Dâmbovița) și la Ileana (jud. Călărași). La Holboca (jud. Iași) va fi ridicat chiar un nou complex sportiv.

 
În urma licitației lansate de Compania Națională de Investiții (CNI), a fost semnat contractul de proiectare (4 luni) și execuție (24 de luni) pentru complexul sportiv din Holboca (jud. Iași). Complexul va include un teren de fotbal, pistă de alergare, teren de baschet, terenuri de tenis, parcare și bază administrativă dotată cu birouri și sală de fitness. Complexul polisportiv va fi construit între Strada Pajiștii și DJ248D, valoarea investiției ajungând la 18 milioane de lei.
 
Lucrările la noul stadion municipal din Tecuci (jud. Galați) au ajuns la un grad de îndeplinire de peste 70%, existând mari șanse ca inaugurarea să aibă loc în prima jumătate a anului 2023. Construit de către asocierea Vila SA - Cospro Construct SRL, în baza unei investiții de aproximativ cinci milioane de lei desfășurată prin CNI, stadionul va avea o suprafață de joc de 105 m x 68 m la standarde UEFA, o tribună cu 500 de locuri, vestiare, parcare, respectiv un teren adiacent polisportiv. S-au ridicat gardul împrejmuitor și scheletul metalic al tribunei. Urmează montarea scaunelor și, în același timp, au loc lucrări la vestiare și terasamentul pentru suprafața de joc (Sursa: Viața Liberă).
 
La stadionul comunal din I.L. Caragiale (Viitorul Caragiale, Liga a VI-a Dâmbovița, Seria Est), zona vestiarelor a fost dotată cu iluminat electric în urma unei investiții a consilierilor locali.
 
Lucrările la noile terenuri de minifotbal ale Academiei de Fotbal Steaua București, din cadrul Complexului Sportiv Ghencea, se apropie de final. După ce a fost montat gardul împrejmuitor și după ce pe suprafața suport a terenului de joc a fost așezat un amestec de pietriș și nisip, se fac acum ultimele ajustări înaintea montării suprafeței de joc propriu-zise.
 
La stadionul comunal din Ileana (Viitorul Ileana, Liga a IV-a Călărași, Seria B) au început lucrările pentru schimbarea suprafeței de joc. Vechiul gazon a fost deja îndepărtat, terenul aflându-se în pregătirea pentru așezarea noului gazon.
 
La Oarda de Jos (jud. Alba) a fost efectuată recepția lucrărilor după finalizarea proiectului de modernizare a stadionului, care a prevăzut extinderea suprafeței de joc (astfel încât stadionul să poată găzdui și meciuri de rugby), reabilitarea și izolarea vestiarelor, înlocuirea gardului de protecție și montarea unei instalații de nocturnă. 
 
Așezarea gazonului sintetic și, odată cu aceasta, lucrările la stadionul Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” din Baia Mare (cu profil vocațional sportiv) se apropie de final. Pe lângă terenul sintetic, noul stadion dispune de o tribună acoperită cu o capacitate de 500 de locuri și de instalație de nocturnă.
 
Propunerea CSM Lugoj de a schimba denumirea Stadionului Tineretului (capacitate: 6000 de locuri) în „Stadionul Victor Maier senior – Vulturii Lugoj” a fost supusă votului Consiliului Local. Propunerea se bazează pe faptul că Vulturii Textila Lugoj este denumirea reprezentativă a echipei din municipiul de pe malul Timișului, iar Victor Maier senior a fost jucătorul emblematic al acesteia. Născut în anul 1909 dintr-o familie cu origini germane, Victor Maier a debutat la Vulturii Lugoj la vârsta de 15 ani (la trei ani după ce echipa fusese înființată), de unde s-a lansat în fotbalul „mare”. Pleacă într-un scurt „intermezzo” la Banatul Timișoara (unde avea să joace alături de Ştefan Dobay şi Nicolae Covaci), pentru ca în anul 1929 să revină la Vulturii Lugoj, alături de care, în sezonul 1936-1937 termină pe locul al treilea în Seria Vest a Diviziei B și promovează pe prima scenă a fotbalului românesc. În sezonul 1937-1938, Vulturii Textila încheie pe poziția a șaptea a grupei a doua din campionat (avându-le colege pe Ripensia, Venus sau Juventus), retrogradând în Divizia B. (Sursă: Redeșteptarea)

 

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Mihai Constantin / 24 Apr. 2024

Unirea Slobozia, promovare istorică în Superligă

 A fost o seară plină de emoții și determinare la Mioveni, unde echipa Unirea Slobozia a făcut pasul spre culmile fotbalului românesc.

Autor: Guy Martial Aka, Mohamed Koita / 23 Apr. 2024

Istvan Kovacs și calitățile care l-au dus la EURO 2024

 Comisia de Arbitri UEFA a dezvăluit lista oficialilor care vor conduce meciurile Campionatului European 2024.

Autor: Nicolae Comănescu, Guy Martial Aka / 22 Apr. 2024

Analiză / Explicațiile succesului lui Inter sub comanda lui Simone Inzaghi

 Primul titlu de campion și a doua stea îl fac pe Simone Inzaghi să intre în istoria lui Inter Milano.

Ştiri recente:

Autor: Mihai Constantin / 24 Apr. 2024

Unirea Slobozia, promovare istorică în Superligă

 A fost o seară plină de emoții și determinare la Mioveni, unde echipa Unirea Slobozia a făcut pasul spre culmile fotbalului românesc.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Apr. 2024

CSM Constanța, noua forță a baschetului feminin românesc

 Baschetul feminin din România a avut de-a lungul timpului câteva echipe care au dominat pentru ani buni competiția internă.

Autor: Guy Martial Aka, Mohamed Koita / 23 Apr. 2024

Istvan Kovacs și calitățile care l-au dus la EURO 2024

 Comisia de Arbitri UEFA a dezvăluit lista oficialilor care vor conduce meciurile Campionatului European 2024.