Cine e Niclas Füllkrug, salvatorul Germaniei în meciul cu Spania

Autor: Nicolae Comănescu

Germania a scos un egal cu Spania, 1-1, și păstrează speranțe pentru a ieși din grupe la Cupa Mondială. Atacantul lui Werder Bremen, Niclas Füllkrug, a fost cel care a înscris pentru nemți în fața ibericilor și a salvat echipa națională de la dezastru. Pentru mulți, vârful este un necunoscut.

Și asta pentru că Füllkrug a fost o surpriză în lotul convocat de selecționerul Hans-Dieter Flick pentru turneul final din Qatar. Are 29 de ani, dar a luat contact cu echipa națională pentru prima dată în sezonul trecut, când încă juca pentru Bremen în divizia secundă. A terminat acel sezon cu 19 goluri și 8 pase decisive.

Acum, Füllkrug este al doilea cel mai bun marcator din Bundesliga, după Christopher Nkunku, cu zece goluri, și cel mai prolific atacant german de până acum în acest sezon. "Nu se întâmplă prea des ca un jucător de la o echipă nou-promovată să fie convocat la o Cupă Mondială", a recunoscut el zâmbind în conferința de presă de după anunțul lotului pentru Qatar. Zâmbetul pe care îl afișează mereu a devenit emblematic la Werder, unde popularitatea sa a crescut vertiginos.

Füllkrug este un atacant central pur, cu un joc de cap excelent, priceput însă și la devierea mingii și aduce un profil care a lipsit până acum din lotul german. Füllkrug are o mentalitate de fier, iar lucru acesta poate fi dedus din parcursul fotbalistic pe care l-a avut, presărat cu multe accidentări, dar care nu l-au oprit să-și urmărească visul de a ajunge la echipa națională.

El a fost o mare speranță a fotbalului german încă de la categoriile de tineret, dar a suferit o serie de accidentări grave de-a lungul carierei, ceea ce explică ascensiunea sa târzie. „Mereu am știut că la un moment dat voi reuși, că trebuie să muncesc și voi fi răsplătit. Am învățat din greșeli, am avut răbdare și pot spune că am ajuns unde mi-am dorit”, declara el după ce a fost convocat la echipa națională de seniori.

Nu a jucat la cluburi mari, dar legendele din fotbalul german îi apreciază eforturile și profilul. „Se poate vedea forța sa, pericolul permanent pe care îl crează și faptul că înțelege bine jocul”, comenta Lothar Matthäus despre Füllkrug.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Ian. 2023

Ianis Hagi a revenit într-un meci oficial după mai bine de un an

 Ianis Hagi se accidentase la ligamentele genunchiului în debutul anului 2022 și tot atunci a fost operat. 

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Ian. 2023

Fotbalul românesc, un contract mai aproape de lumea civilizată

 Fotbaliștii din competițiile României care vor semna contracte pe viitor o vor face într-un cadru legal mai bine definit.

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Ian. 2023

Borussia Dortmund a transferat un belgian de 16 ani

 Borussia Dortmund este renumită pentru faptul că lansează fotbaliști tineri la vârste fragede.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Ian. 2023

Ianis Hagi a revenit într-un meci oficial după mai bine de un an

 Ianis Hagi se accidentase la ligamentele genunchiului în debutul anului 2022 și tot atunci a fost operat. 

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Ian. 2023

Anastasia Gubanova, campioană europeană la patinaj artistic. Reprezentanta României, în top 10

 Rusoaicele Kamila Valieva, Ana Șcherbakova și Alexandra Trusova au lipsit de la Campionatul European de patinaj artistic

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Ian. 2023

Arina Sabalenka, campioană la Australian Open. Reacții și schimbări de clasament

 La 24 de ani, Arina Sabalenka a câștigat primul său trofeu de Grand Slam.