Britanicul John McFall, medaliat paralimpic, poate deveni prima persoană cu dizabilități ce ajunge în spațiu

Autor: Nicolae Comănescu

John McFall este recunoscut în Marea Britanie pentru medalia de bronz obținută la Jocurile Paralimpice din 2008 în cursa de 100 metri. Fostul sprinter este pe cale de a deveni prima persoană cu dizabilități fizice care ajunge în spațiu, după ce a fost recrutat de Agenția Spațială Europeană (ASE).

McFall a fost unul dintre cei 17 candidați selectați de ASE dintre 22.500 de aplicanți. Ca și ceilalți el a fost supus unei serii de examene medicale, teste practice, exerciții de grup, evaluări psihologice și interviuri.

În vârstă de 41 de ani, McFall va participa la un program de pregătire de 12 luni începând din 2023 la Centrul European de Astronauți din Köln, în Germania.

"Ca amputat, nu m-am gândit niciodată că a fi astronaut este o posibilitate, așa că entuziasmul a fost o emoție uriașă și aștept cu nerăbdare să văd ce îmi rezervă viitorul. Mesajul pe care l-aș transmite generațiilor viitoare este că știința este pentru toată lumea, iar călătoriile în spațiu, sperăm, pot fi pentru toată lumea"„, a declarat McFall pentru presa britanică. 

McFall a fost implicat într-un accident de motocicletă la vârsta de 19 ani, în timp ce se afla în vacanță în Thailanda, care a dus la amputarea piciorului drept. După incidentul care i-a schimbat viața, McFall a reînvățat să alerge și a început să concureze în 2005, cu rezultate foarte bune în competițiile paralimpice.

Pe lângă medaliile de bronz obținute la Jocurile Paralimpice, McFall a câștigat medalii de argint și de bronz la Campionatele Mondiale și a urcat pe podium la Campionatele Europene, la Jocurile Mondiale Internaționale ale Sporturilor în Scaun cu Rotile și ale Amputaților și în circuitul Cupei Mondiale.

McFall a revenit la facultatea de medicină în 2008 și deține o diplomă de licență în medicină și chirurgie și a lucrat în diferite poziții medicale și chirurgicale în cadrul Serviciului Național de Sănătate britanic.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Nicolae Comănescu / 28 Mar. 2024

Opinie / De ce ar fi bine ca educația nutrițională să fie o disciplină studiată în școli de către copii

 In peisajul educatiei in continua schimbare, importanta predarii copiilor despre nutritie devine tot mai evidenta.

Autor: Nicolae Comănescu / 15 Oct. 2023

Maratonul Internațional București a fost câștigat de marocanul Mohamed Chaboud

 Peste 15 000 de oameni au alergat la Maratonul Internațional București.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!