Britanicul John McFall, medaliat paralimpic, poate deveni prima persoană cu dizabilități ce ajunge în spațiu

Autor: Nicolae Comănescu

John McFall este recunoscut în Marea Britanie pentru medalia de bronz obținută la Jocurile Paralimpice din 2008 în cursa de 100 metri. Fostul sprinter este pe cale de a deveni prima persoană cu dizabilități fizice care ajunge în spațiu, după ce a fost recrutat de Agenția Spațială Europeană (ASE).

McFall a fost unul dintre cei 17 candidați selectați de ASE dintre 22.500 de aplicanți. Ca și ceilalți el a fost supus unei serii de examene medicale, teste practice, exerciții de grup, evaluări psihologice și interviuri.

În vârstă de 41 de ani, McFall va participa la un program de pregătire de 12 luni începând din 2023 la Centrul European de Astronauți din Köln, în Germania.

"Ca amputat, nu m-am gândit niciodată că a fi astronaut este o posibilitate, așa că entuziasmul a fost o emoție uriașă și aștept cu nerăbdare să văd ce îmi rezervă viitorul. Mesajul pe care l-aș transmite generațiilor viitoare este că știința este pentru toată lumea, iar călătoriile în spațiu, sperăm, pot fi pentru toată lumea"„, a declarat McFall pentru presa britanică. 

McFall a fost implicat într-un accident de motocicletă la vârsta de 19 ani, în timp ce se afla în vacanță în Thailanda, care a dus la amputarea piciorului drept. După incidentul care i-a schimbat viața, McFall a reînvățat să alerge și a început să concureze în 2005, cu rezultate foarte bune în competițiile paralimpice.

Pe lângă medaliile de bronz obținute la Jocurile Paralimpice, McFall a câștigat medalii de argint și de bronz la Campionatele Mondiale și a urcat pe podium la Campionatele Europene, la Jocurile Mondiale Internaționale ale Sporturilor în Scaun cu Rotile și ale Amputaților și în circuitul Cupei Mondiale.

McFall a revenit la facultatea de medicină în 2008 și deține o diplomă de licență în medicină și chirurgie și a lucrat în diferite poziții medicale și chirurgicale în cadrul Serviciului Național de Sănătate britanic.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 15 Oct. 2023

Maratonul Internațional București a fost câștigat de marocanul Mohamed Chaboud

 Peste 15 000 de oameni au alergat la Maratonul Internațional București.

Autor: Nicolae Comănescu / 14 Oct. 2023

ANALIZĂ / India vrea să organizeze Jocurile Olimpice din 2036. Care sunt atuurile sale

 India are o economie în creștere și o populație care vrea să simtă acest lucru. 

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Oct. 2023

Cartea "Forţa femeilor în sport", un volum care poate inspira tinerele generații

 Muzeul Sportului din Capitală a găzduit lansarea volumului "Forţa femeilor în sport".

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Mar. 2024

Special / Narcotraficanții și fotbalul. Di Maria și Messi, amenințați de flagelul care a îndoliat Columbia și care acaparează Argentina

 În lumea fotbalului sud-american, Columbia și Argentina au fost mereu considerate două puteri. 

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Mar. 2024

Analiză / De Zerbi, principiile unui antrenor cu strategie ofensivă

 În peisajul atât de dinamic al fotbalului modern, puțini antrenori au avut un impact atât de profund ca Roberto De Zerbi.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Mar. 2024

Povestea lui Faustino Oro, copilul de 10 ani care l-a învins pe Magnus Carlsen

 În lumea șahului, despre Faustino Oro se spune că are o minte-brici sau mai degrabă fulger.