Alexis Hanquinquant, încă un titlu mondial la paratriatlon. Povestea sa

Autor: Nicolae Comănescu

Francezul Alexis Hanquinquant confirmă încă o dată că este cel  mai puternic sportiv în concursul de paratriatlon. Francezul de 36 de ani a cucerit la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) al cincilea său titlu mondial în această disciplină.

Alexis Hanquinquant este membru al clubului de triatlon din Rouen, a obținut titlul paralimpic (Tokyo 2021) și își domină sportul. El a câștigat în fața unui alt francez, Pierre-Antoine Baele, la categoria PTS4.

În august 2010, la vârsta de 24 de ani, Alexis Hanquinquant a fost victima unui accident de muncă. După mai multe luni de spitalizare și numeroase intervenții chirurgicale, piciorul său nu a putut fi salvat, astfel că a suferit o amputație în septembrie 2013.

Înainte de accident, Alexis Hanquinquant a fost un sportiv activ, jucând baschet de la vârsta de opt ani până la 23 de ani. La vârsta de 20 de ani, Alexis a obținut o licență în sportul de luptă, specialitatea sa fiind Full Contact. În mai 2010, a câștigat titlul de campion al Franței la categoria 86 kg.

După accident, el a găsit refugiu tot în sport, propunându-și să devină campion la paratriatlon. Alexis Hanquinquant este considerat cel mai bun sportiv din lume în disciplina sa în ultimul deceniu.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 26 Noi. 2022

Britanicul John McFall, medaliat paralimpic, poate deveni prima persoană cu dizabilități ce ajunge în spațiu

 John McFall este recunoscut în Marea Britanie pentru medalia de bronz obținută la Jocurile Paralimpice din 2008 în cursa de 100 metri. 

Autor: Mihai Constantin / 24 Noi. 2022

Câte medalii poate câștiga România la Jocurile Olimpice? Obiectivele federațiilor

 Ministrul Sportului Eduard Novak a lansat noua strategie națională pentru sport, iar federațiile sportive vin să-i susțină ideile cu optimism.

Autor: Mihai Constantin / 09 Noi. 2022

Alex Bologa, medaliat cu bronz la Mondialele de judo pentru sportivi cu deficiențe de vedere

 Alex Bologa este unul dintre cei mai cunoscuți sportivi paralimpici ai României, iar recent a cucerit o nouă medalie la nivel înalt.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 06 Dec. 2022

Gonçalo Ramos, noul Pistolero

Într-o zi în care zeci de jurnaliști au fost mai preocupați să-l fotografieze pe Cristiano Ronaldo pe bancă decât selecționata Portugaliei la intonarea imnului, Gonçalo Ramos a arătat că e momentul să ne orientăm spre tânăra generație.

06 Dec. 2022

Și totuși, ia Brazilia Cupa Mondială?

În absența României de la Campionatul Mondial, ne delectăm cu fotbalul de calitate oferit de marile echipe - preferabil cu sonorul dat mai jos, pentru a nu ne strica impresia pe fondul unui comentariu TVR oferit de specialiști în handbal, volei și, eventual, badminton sau șah.

 

06 Dec. 2022

Actualitatea șantierelor de pe stadioanele țării

La început de decembrie, Ziarul de Sport vă propune o scurtă trecere în revistă a actualităților ce privesc șantierele de pe stadioanele țării. Lucrările la stadioanele din Sibiu și din Târgoviște sunt binecunoscute, dar mai putem afla că la Oarda de Jos (jud. Alba) au fost recepționate de curând lucrările de modernizare a stadionului, aproape de finalizare găsindu-se și șantierul de la C.T. „Aurel Vlaicu” din Baia Mare, respectiv cel de la stadionul municipal din Tecuci (jud. Galați).