Sezonul de schi debutează fără ruși. Cine sunt sportivii de urmărit ?

Autor: Mihai Constantin

Sezonul 2022-2023 al Cupei Mondiale de schi va începe vineri la Ruka (Finlanda) fără sportivii din Rusia, excluși din cauza războiului din Ucraina.

In absența acestor atleți, printre cei mai princepuți și recunoscuți în acest sport, alți sportivi se vor putea afirma. Norvegieni, francezi, italieni sau suedezi au ocazia să iasă în evidență prin rezultate.

Oficialii Federației Internaționale de Schi (FIS) au confirmat la sfârșitul lunii octombrie decizia de a exclude Rusia și Belarus, în urma recomandărilor Comitetului Olimpic Internațional.

Rușii au câștigat aproape o treime din medaliile acordate în probele de schi la Jocurile Olimpice de la Beijing din februarie. Sportivi precum Natalia Nepryaeva sau Alexander Bolshunov nu vor participa la concursurile din acests ezon.

"Alții îi vor înlocui, depinde de noi să profităm de oportunități! S-ar putea să existe noi vedete, noi ierarhii, un nou schior monstru", a declarat pentru AFP francezul Maurice Manificat.

În timp ce Cupa Mondială se reia la aproximativ 30 de km de granița ruso-finlandeză, internaționalii ruși se mulțumesc cu competițiile locale, cum ar fi Cupa Rusiei, și își transmit în mod regulat nemulțumirea pe rețelele lor de socializare.

În absența rușilor, norvegienii au cale liberă în competiția masculină, Johannes Hoesflot Klaebo fiind favorit. La feminin, retragerea norvegiencei Therese Johaug lasă ușa deschisă pentru alte sportive.

Poate te interesează şi:

Autor: Mihai Constantin / 05 Dec. 2022

Perechea Simona Radiş - Ancuţa Bodnar, desemnată echipajul feminin al anului de către Federaţia Internaţională de Canotaj

 Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au câștigat tot ce se poate în acest an în canotaj. 

Autor: Vlad Roșca / 05 Dec. 2022

Steaua București, dublă victorie la hochei împotriva tunarilor covăsneni

Steaua București și Háromszéki Ágyúsok (fosta Fenestela Brașov) s-au întâlnit la final de noiembrie în campionatul național de hochei pe gheață, într-o dublă manșă găzduită de Patinoarul Allianz-Tiriac Arena din Otopeni.

 

Autor: Mihai Constantin / 01 Dec. 2022

Remco Evenepoel şi Annemiek van Vleuten, cei mai buni cicliști ai anului 2022

 Revista Velo Magazine a desemnat cel mai bun ciclist și cea mai bună ciclistă a anului 2022.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 06 Dec. 2022

Gonçalo Ramos, noul Pistolero

Într-o zi în care zeci de jurnaliști au fost mai preocupați să-l fotografieze pe Cristiano Ronaldo pe bancă decât selecționata Portugaliei la intonarea imnului, Gonçalo Ramos a arătat că e momentul să ne orientăm spre tânăra generație.

06 Dec. 2022

Și totuși, ia Brazilia Cupa Mondială?

În absența României de la Campionatul Mondial, ne delectăm cu fotbalul de calitate oferit de marile echipe - preferabil cu sonorul dat mai jos, pentru a nu ne strica impresia pe fondul unui comentariu TVR oferit de specialiști în handbal, volei și, eventual, badminton sau șah.

 

06 Dec. 2022

Actualitatea șantierelor de pe stadioanele țării

La început de decembrie, Ziarul de Sport vă propune o scurtă trecere în revistă a actualităților ce privesc șantierele de pe stadioanele țării. Lucrările la stadioanele din Sibiu și din Târgoviște sunt binecunoscute, dar mai putem afla că la Oarda de Jos (jud. Alba) au fost recepționate de curând lucrările de modernizare a stadionului, aproape de finalizare găsindu-se și șantierul de la C.T. „Aurel Vlaicu” din Baia Mare, respectiv cel de la stadionul municipal din Tecuci (jud. Galați).