Câte medalii poate câștiga România la Jocurile Olimpice? Obiectivele federațiilor

Autor: Mihai Constantin

Ministrul Sportului Eduard Novak a lansat noua strategie națională pentru sport, iar federațiile sportive vin să-i susțină ideile cu optimism.

Astfel, reprezentanţii federaţiilor sportive naţionale au anunţat care sunt obiectivele lor pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. Țintele lor s-au făcut auzite în cadrul Forumului Internaţional "Excelenţa în Sport", organizat de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Per total, a reieșit că federațiile își asumă obținerea  a 16 medalii, ceea ce ar fi un salt spectaculos față de ediția precedentă de la Tokyo. 

13 dintre cele 26 de federații prezente la Poiana Brașov şi-au propus câştigarea a 16 medalii: 2 gimnastică artistică, 1 atletism, 1 box, 3 canotaj, dintre care una de aur, 1 ciclism, 1 haltere, 1 handbal, 1 judo, 1 kaiac-canoe, 1 nataţie, 1 scrimă, 1 tenis de masă, 1 tir sportiv.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a insistat că este necesar ca federaţiile să îşi stabilească obiective realiste, lucru solicitat și prin raportul Comisiei Tehnice Olimpice pentru Sportul de Performanţă a COSR.

"Anul 2022 este cel mai bun an postolimpic după 2001, cu cele mai multe medalii de aur după 2007. Cu toate acestea, ascultând obiectivele federaţiilor, 16 medalii şi un număr de 180 de sportivi posibili calificaţi la JO Paris 2024, cerem realism. Noi vom estima şansele la medalii după campionatele mondiale din 2023", a afirmat Georgeta Andrunache, cea care a prezentat raportul.

La ultima ediţie a Jocurilor Olimpice, de la Tokyo, din 2021, România a obţinut patru medalii, una de aur, la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), şi trei medalii de argint, la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari).  

Poate te interesează şi:

02 Mar. 2025

Echipa

Autor: Dan Voinea / 04 Dec. 2022

O înfrângere deloc amară

 

Suporterii giuleșteni au făcut spectacol la Gyor

Autor: Teodor Burnar / 28 Noi. 2022

Ionuț Lupescu comentează decăderea naționalei: “Selecționerul trebuie să fie cel mai realist! Dacă el e fericit și foarte motivat că a bătut Moldova cu 5-0...”

Fost component de bază al celei mai bune generații din istoria naționalei de fotbal a României, Ionuț Lupescu a ironizat, într-un interviu pentru Ziarul de Sport, autosatisfacția selecționerului Edi Iordănescu, cel care a jubilat după victoria de final de an a României, 5-0 pe terenul Moldovei.

 

 

 

 

 

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 06 Dec. 2022

Gonçalo Ramos, noul Pistolero

Într-o zi în care zeci de jurnaliști au fost mai preocupați să-l fotografieze pe Cristiano Ronaldo pe bancă decât selecționata Portugaliei la intonarea imnului, Gonçalo Ramos a arătat că e momentul să ne orientăm spre tânăra generație.

06 Dec. 2022

Și totuși, ia Brazilia Cupa Mondială?

În absența României de la Campionatul Mondial, ne delectăm cu fotbalul de calitate oferit de marile echipe - preferabil cu sonorul dat mai jos, pentru a nu ne strica impresia pe fondul unui comentariu TVR oferit de specialiști în handbal, volei și, eventual, badminton sau șah.

 

06 Dec. 2022

Actualitatea șantierelor de pe stadioanele țării

La început de decembrie, Ziarul de Sport vă propune o scurtă trecere în revistă a actualităților ce privesc șantierele de pe stadioanele țării. Lucrările la stadioanele din Sibiu și din Târgoviște sunt binecunoscute, dar mai putem afla că la Oarda de Jos (jud. Alba) au fost recepționate de curând lucrările de modernizare a stadionului, aproape de finalizare găsindu-se și șantierul de la C.T. „Aurel Vlaicu” din Baia Mare, respectiv cel de la stadionul municipal din Tecuci (jud. Galați).