Câte medalii poate câștiga România la Jocurile Olimpice? Obiectivele federațiilor

Autor: Mihai Constantin

Ministrul Sportului Eduard Novak a lansat noua strategie națională pentru sport, iar federațiile sportive vin să-i susțină ideile cu optimism.

Astfel, reprezentanţii federaţiilor sportive naţionale au anunţat care sunt obiectivele lor pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. Țintele lor s-au făcut auzite în cadrul Forumului Internaţional "Excelenţa în Sport", organizat de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Per total, a reieșit că federațiile își asumă obținerea  a 16 medalii, ceea ce ar fi un salt spectaculos față de ediția precedentă de la Tokyo. 

13 dintre cele 26 de federații prezente la Poiana Brașov şi-au propus câştigarea a 16 medalii: 2 gimnastică artistică, 1 atletism, 1 box, 3 canotaj, dintre care una de aur, 1 ciclism, 1 haltere, 1 handbal, 1 judo, 1 kaiac-canoe, 1 nataţie, 1 scrimă, 1 tenis de masă, 1 tir sportiv.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a insistat că este necesar ca federaţiile să îşi stabilească obiective realiste, lucru solicitat și prin raportul Comisiei Tehnice Olimpice pentru Sportul de Performanţă a COSR.

"Anul 2022 este cel mai bun an postolimpic după 2001, cu cele mai multe medalii de aur după 2007. Cu toate acestea, ascultând obiectivele federaţiilor, 16 medalii şi un număr de 180 de sportivi posibili calificaţi la JO Paris 2024, cerem realism. Noi vom estima şansele la medalii după campionatele mondiale din 2023", a afirmat Georgeta Andrunache, cea care a prezentat raportul.

La ultima ediţie a Jocurilor Olimpice, de la Tokyo, din 2021, România a obţinut patru medalii, una de aur, la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), şi trei medalii de argint, la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari).  

Poate te interesează şi:

02 Mar. 2025

Echipa

Autor: Dan Voinea / 25 Apr. 2023

UTA are un nou antrenor. Mircea Rednic îl înlocuiește pe Laszlo Balint

Arădenii sunt pe locul 8 în play-out-ul Superligii și calificați în semifinalele Cupei.

Autor: Dan Voinea / 04 Feb. 2023

Banii nu aduc fericirea pe Stamford Bridge!

Enzo Fernandez a debutat la Chelsea, dar londonezii s-au încurcat pe teren propriu.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Iun. 2024

Condamnare istorică pentru rasism în fotbalul spaniol. Se poate și la noi ?

 Trei fani ai Valenciei au fost condamnați la închisoare.

Autor: Nicolae Comănescu / 09 Iun. 2024

Noua generație a preluat controlul tenisului. Alcaraz, campion la Roland Garros. Sinner, lider mondial

 Novak Djokovic, ultimul mare nume din tripleta Federer-Nadal-Djokovic a coborât de pe primele două poziții ATP.

Autor: Pompiliu Constantin / 16 Mai 2024

Magia Cupei: Corvinul Hunedoara ne arată farmecul acestei competiții

 În ciuda unui format competițional total neatractiv, după cum este cel gândit de FRF, Cupa României la fotbal ne arată că mai are o urmă de farmec.