Katrine Lunde, cea mai premiată handbalistă din istorie

Autor: Nicolae Comănescu

În timpul Campionatului European, fanii handbalului au putut afla că Cristina Neagu a devenit cea mai bună marcatoare de la Campionatul European. Însă, dincolo de goluri rămân trofeele, iar la acest capitol trebuie menționat numele lui Katrine Lunde.

Handbalista de 42 de ani a obținut aurul Campionatului European cu echipa Norvegiei și i-a depășit ca performanțe pe Nikola Karabatic, Thierry Omeyer și Michael Guingou, care au dominat clasamentele mulți ani.

Handbaliștii francezi au câștigat 10 medalii de aur cu selecționata lor, iar Karabatic stătea cel mai bine în acest clasament după aurul olimpic de anul trecut. A ajuns astfel la 10 medalii de aur, un argint și patru de bronz.

Katrine Lunde are acum 10 medalii de aur, patru de argint și trei de bronz pentru Norvegia în 20 de ani de activitate.

Lupta indirectă între Lunde și Karabatic continuă, deoarece francezul de 38 de ani activează în continuare atât în echipa națională a Franței, cât și la PSG. Jocurile Olimpice de la Paris reprezintă marele obiectiv pentru toți jucătorii echipei naționale franceze.

Katrine Lunde se gândește și ea la o prezență la Jocurile Olimpice din 2024, deși atunci va avea 44 de ani. Pe lângă cele 10 medalii de aur cu Norvegia, Katrine Lunde are nu mai puțin de șase titluri de campioană cu cluburile Vipers, Györ și Viborg. 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Mihai Constantin / 05 Dec. 2022

CSM București face o primă achiziție pentru sezonul viitor

 Vicecampioana CSM Bucureşti are o perioadă activă în ceea ce privește planificarea viitoarelor sezoane, astfel că a prelungit mai multe contracte și a parafat prima achiziție.

Autor: Mihai Constantin / 04 Dec. 2022

Cristina Neagu și Marie Davidsen au tras CSM București spre o nouă victorie în Liga Campionilor

 CSM București a obținut un succes important în Liga Campionilor. 

Autor: Dan Voinea / 04 Dec. 2022

O înfrângere deloc amară

 

Suporterii giuleșteni au făcut spectacol la Gyor

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 06 Dec. 2022

Gonçalo Ramos, noul Pistolero

Într-o zi în care zeci de jurnaliști au fost mai preocupați să-l fotografieze pe Cristiano Ronaldo pe bancă decât selecționata Portugaliei la intonarea imnului, Gonçalo Ramos a arătat că e momentul să ne orientăm spre tânăra generație.

06 Dec. 2022

Și totuși, ia Brazilia Cupa Mondială?

În absența României de la Campionatul Mondial, ne delectăm cu fotbalul de calitate oferit de marile echipe - preferabil cu sonorul dat mai jos, pentru a nu ne strica impresia pe fondul unui comentariu TVR oferit de specialiști în handbal, volei și, eventual, badminton sau șah.

 

06 Dec. 2022

Actualitatea șantierelor de pe stadioanele țării

La început de decembrie, Ziarul de Sport vă propune o scurtă trecere în revistă a actualităților ce privesc șantierele de pe stadioanele țării. Lucrările la stadioanele din Sibiu și din Târgoviște sunt binecunoscute, dar mai putem afla că la Oarda de Jos (jud. Alba) au fost recepționate de curând lucrările de modernizare a stadionului, aproape de finalizare găsindu-se și șantierul de la C.T. „Aurel Vlaicu” din Baia Mare, respectiv cel de la stadionul municipal din Tecuci (jud. Galați).