Vlad Marinescu vrea un nou mandat de președinte al Federației Internaționale de eSports

Autor: Nicolae Comănescu

Vlad Marinescu este preşedintele Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic (IESF) din 2019 și se gândește la un nou mandat.

Misiunea sa va fi dificilă la alegerile programate în Indonezia luna viitoare, deoarece îl va avea contracandidat pe şeicul Sultan bin Khalifa Al-Nahyan, din Emiratele Arabe Unite.

Vlad Marinescu este şi director general al Federaţiei Internaţionale de Judo. El a devenit președinte al Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic (IESF) după demisia preşedintelui Colin Webster, fiind reales în decembrie 2020.

Şeicul Sultan, preşedintele Federaţiei Asiatice de Esports, a fost ales membru în boardul IESF în 2019. El îşi anunţase candidatura la preşedinţia IESF şi la alegerile din 2020, desfăşurate online, din cauza pandemiei de Covid-19, dar s-a retras înaintea votului.

Marinescu, fiul preşedintelui Federaţiei Române de Arte Marţiale, sensei Florentin Marinescu, a fost ales atunci cu 91% din sufragii, doar patru membri ai Adunării Generale votând împotriva sa.

Şeicul Sultan a devenit vicepreşedinte IESF după alegerea lui Marinescu la cârma organizaţiei, el fiind şi consilier al preşedintelui Emiratelor Arabe Unite, dar şi preşedinte al federaţiei de esports din Emirate.

La alegerile din data de 6 decembrie sunt aşteptate să participe cele 110 federaţii naţionale ale IESF. 

Poate te interesează şi:

Autor: Mihai Constantin / 24 Noi. 2022

Câte medalii poate câștiga România la Jocurile Olimpice? Obiectivele federațiilor

 Ministrul Sportului Eduard Novak a lansat noua strategie națională pentru sport, iar federațiile sportive vin să-i susțină ideile cu optimism.

Autor: Andrei Szabo / 11 Oct. 2020

Jocul TARGET, destinat educației antidoping a copiilor și tinerilor, a fost lansat

UNEFS, în calitate de partener al proiectului Erasmus Plus Sport intitulat „GAME - utilizarea jocului în îmbunătățirea culturii performanței în rândul tinerilor”, anunță lansarea jocului TARGET.

21 Iun. 2020

Campionatul European 2020 se joacă virtual pe paginile de socializare ale Ziarul de Sport. Alege câștigătoarele

  Ziarul de Sport vă propune un exercițiu de imaginație în perioada în care ar fi trebuit să se desfășoare Campionatul European.

Ştiri recente:

07 Dec. 2022

“Boschetarul” care l-a făcut uitat pe Cristiano Ronaldo

Să te temi de englezi când îți fac un compliment, pentru că sună ca o insultă! “Santos are aerul zdrențăros al unui om care a dormit în mașină”, a scris Jonathan Wilson de la The Guardian despre eroul Portugaliei din meciul cu Elveția, excelent prezentat aici de către colegul meu, Nicolae Comănescu.

 

Autor: Nicolae Comănescu / 06 Dec. 2022

Gonçalo Ramos, noul Pistolero

Într-o zi în care zeci de jurnaliști au fost mai preocupați să-l fotografieze pe Cristiano Ronaldo pe bancă decât selecționata Portugaliei la intonarea imnului, Gonçalo Ramos a arătat că e momentul să ne orientăm spre tânăra generație.

06 Dec. 2022

Și totuși, ia Brazilia Cupa Mondială?

În absența României de la Campionatul Mondial, ne delectăm cu fotbalul de calitate oferit de marile echipe - preferabil cu sonorul dat mai jos, pentru a nu ne strica impresia pe fondul unui comentariu TVR oferit de specialiști în handbal, volei și, eventual, badminton sau șah.