Jack, cel cu inima de aur

Autor: Teodor Burnar

Don’t judge a book by its cover, zice o foarte înțeleaptă vorbă englezească. Adică nu te lua după aparențe, sunt înșelătoare.

E o expresie care i se potrivește foarte bine lui Jack Grealish, intrat ieri în meciul cu Iranul în minutul 71. Păr vopsit, elastic, reputație de petrecăreț care face praf mașini scumpe în Anglia, copilul teribil de la Aston Villa transferat pe o căruță de bani la Manchester City în 2021. Un «golan» talentat, am fi tentați să spunem, superficial.

Poate, dar ar însemna să ne grăbim. Pentru că mai important e ce a făcut Grealish aseară DUPĂ golul marcat în poarta lui Hosseini, al doilea portar al Iranului, în minutul 90.

Ei bine, mijlocașul de 27 de ani al Angliei a executat un dans din brațe, “cu dedicație”, pentru un copil englez de 11 ani suferind de paralizie cerebrală, pe numele său Finlay.

Puteți vedea mai jos episodul emoționant în care Grealish l-a întâlnit pe Finlay acum o lună, atunci când, impresionat de scrisoarea fanului său, a decis să îi facă o vizită. Nota bene, și sora “zurbagiului” de la City, un ștrengar mereu cu zâmbetul pe buze, suferă de “cerebral palsy”, ceea ce – iată – l-a făcut să fie nu doar empatic, ci și să spună că fotbalul trebuie jucat cu zâmbetul pe buze. Fiindcă e o bucurie, nu ceva mai important ca viața, cum ni se zice des.

 

Dar iată ce a declarat aseară Grealish, după fluierul final:

“L-am întâlnit pe puștiul Finlay acum aproape o lună. Ne-am înțeles, evident, foarte bine. Are și el paralizie cerebrală ca surioara mea. M-a rugat atunci să sărbătoresc pentru el și, din fericire pentru el, asta a venit la Cupa Mondială. (...) Despre asta este vorba. Pentru mine poate că e doar o sărbătorire, dar pentru el va însemna enorm. Mai ales că am făcut-o la Cupa Mondială. Așa că Finlay (Grealish se uită la cameră și pupă), asta e pentru tine!”.

 

Fără cuvinte! Aplauze pentru Grealish și să nu uităm că despre asta e Campionatul Mondial. Despre puterea fotbalului de a ne aduce împreună, pentru un bine mai mare.

Teodor Burnar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poate te interesează şi:

02 Mar. 2025

Echipa

Autor: Dan Voinea / 04 Dec. 2022

O înfrângere deloc amară

 

Suporterii giuleșteni au făcut spectacol la Gyor

Autor: Teodor Burnar / 28 Noi. 2022

Ionuț Lupescu comentează decăderea naționalei: “Selecționerul trebuie să fie cel mai realist! Dacă el e fericit și foarte motivat că a bătut Moldova cu 5-0...”

Fost component de bază al celei mai bune generații din istoria naționalei de fotbal a României, Ionuț Lupescu a ironizat, într-un interviu pentru Ziarul de Sport, autosatisfacția selecționerului Edi Iordănescu, cel care a jubilat după victoria de final de an a României, 5-0 pe terenul Moldovei.

 

 

 

 

 

Ştiri recente:

07 Dec. 2022

“Boschetarul” care l-a făcut uitat pe Cristiano Ronaldo

Să te temi de englezi când îți fac un compliment, pentru că sună ca o insultă! “Santos are aerul zdrențăros al unui om care a dormit în mașină”, a scris Jonathan Wilson de la The Guardian despre eroul Portugaliei din meciul cu Elveția, excelent prezentat aici de către colegul meu, Nicolae Comănescu.

 

Autor: Nicolae Comănescu / 06 Dec. 2022

Gonçalo Ramos, noul Pistolero

Într-o zi în care zeci de jurnaliști au fost mai preocupați să-l fotografieze pe Cristiano Ronaldo pe bancă decât selecționata Portugaliei la intonarea imnului, Gonçalo Ramos a arătat că e momentul să ne orientăm spre tânăra generație.

06 Dec. 2022

Și totuși, ia Brazilia Cupa Mondială?

În absența României de la Campionatul Mondial, ne delectăm cu fotbalul de calitate oferit de marile echipe - preferabil cu sonorul dat mai jos, pentru a nu ne strica impresia pe fondul unui comentariu TVR oferit de specialiști în handbal, volei și, eventual, badminton sau șah.