Jack, cel cu inima de aur

Autor: Teodor Burnar

Don’t judge a book by its cover, zice o foarte înțeleaptă vorbă englezească. Adică nu te lua după aparențe, sunt înșelătoare.

E o expresie care i se potrivește foarte bine lui Jack Grealish, intrat ieri în meciul cu Iranul în minutul 71. Păr vopsit, elastic, reputație de petrecăreț care face praf mașini scumpe în Anglia, copilul teribil de la Aston Villa transferat pe o căruță de bani la Manchester City în 2021. Un «golan» talentat, am fi tentați să spunem, superficial.

Poate, dar ar însemna să ne grăbim. Pentru că mai important e ce a făcut Grealish aseară DUPĂ golul marcat în poarta lui Hosseini, al doilea portar al Iranului, în minutul 90.

Ei bine, mijlocașul de 27 de ani al Angliei a executat un dans din brațe, “cu dedicație”, pentru un copil englez de 11 ani suferind de paralizie cerebrală, pe numele său Finlay.

Puteți vedea mai jos episodul emoționant în care Grealish l-a întâlnit pe Finlay acum o lună, atunci când, impresionat de scrisoarea fanului său, a decis să îi facă o vizită. Nota bene, și sora “zurbagiului” de la City, un ștrengar mereu cu zâmbetul pe buze, suferă de “cerebral palsy”, ceea ce – iată – l-a făcut să fie nu doar empatic, ci și să spună că fotbalul trebuie jucat cu zâmbetul pe buze. Fiindcă e o bucurie, nu ceva mai important ca viața, cum ni se zice des.

 

Dar iată ce a declarat aseară Grealish, după fluierul final:

“L-am întâlnit pe puștiul Finlay acum aproape o lună. Ne-am înțeles, evident, foarte bine. Are și el paralizie cerebrală ca surioara mea. M-a rugat atunci să sărbătoresc pentru el și, din fericire pentru el, asta a venit la Cupa Mondială. (...) Despre asta este vorba. Pentru mine poate că e doar o sărbătorire, dar pentru el va însemna enorm. Mai ales că am făcut-o la Cupa Mondială. Așa că Finlay (Grealish se uită la cameră și pupă), asta e pentru tine!”.

 

Fără cuvinte! Aplauze pentru Grealish și să nu uităm că despre asta e Campionatul Mondial. Despre puterea fotbalului de a ne aduce împreună, pentru un bine mai mare.

Teodor Burnar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poate te interesează şi:

02 Mar. 2025

Echipa

Autor: Dan Voinea / 25 Apr. 2023

UTA are un nou antrenor. Mircea Rednic îl înlocuiește pe Laszlo Balint

Arădenii sunt pe locul 8 în play-out-ul Superligii și calificați în semifinalele Cupei.

Autor: Dan Voinea / 04 Feb. 2023

Banii nu aduc fericirea pe Stamford Bridge!

Enzo Fernandez a debutat la Chelsea, dar londonezii s-au încurcat pe teren propriu.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

ANALIZĂ / Schimbări importante în rugby-ul mondial, care nu ajută România, deși crește numărul de echipe la Cupa Mondială

Deși diferența între elita rugby-ului mondial și eșalonul secund crește, Consiliul World Rugby a aprobat modificări care nu fac decât să accentueze acest hiatus.

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Oct. 2023

Dinamo și CSM Constanța, victorii în European League la handbal masculin

 Dinamo și CSM Constanța demonstrează că au calitate în competițiile europene. 

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Oct. 2023

ANALIZĂ / Tottenham, debut istoric în Premier League. Odă pentru Ange

Experții fotbalului britanic nu-și amintesc ca în istoria recentă a Premier League un manager să aibă un efect de transformare atât de rapid asupra unei echipe.