Novak Djokovic a câștigat Turneul Campionilor

Autor: Mihai Constantin

Novak Djokovic a terminat perfect o săptămână în care i-a învins rând pe rând pe Tsitsipas, Rublev, Medvedev, Fritz și Ruud.

Sârbul de 35 de ani a câştigat Turneul Campionilor, după ce l-a învins în finala de la Torino pe norvegianul Casper Ruud. În acest fel, Nole a câștigat al şaselea Masters, al 91-lea titlu din carieră. Cu şase victorii în turne, sârbul îl egalează astfel pe Roger Federer.

Djokovic s-a impus cu scorul de 7-5, 6-3, într-o oră şi 32 de minute de joc. Sârbul a impresionat la serviciu, cu nouă ași, dar și procentaje foarte bune pe primul serviciu. Djokovic a cucerit al cincilea titlu în acest an, deși a participat la doar 11 turnee.

După acest succes, Novak Djokovic va urca de pe locul 8 ATP pe a cincea poziție, la 2000 de puncte în spatele liderului Carlos Alcaraz. Sârbul şi-a mai adjudecat trofeul în 2008, 2012, 2013, 2014 şi 2015.

Casper Ruud a pierdut a treia sa finală majoră din acest an, după cele de la Roland Garros şi US Open. Totuşi, acesta rămâne cel mai bun sezon al carierei pentru jucătorul de 23 de ani, care a fost pe locul al doilea mondial după Flushing Meadows, iar luni va fi al treilea în lume.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 05 Dec. 2022

Povestea lui Nick Bollettieri, antrenorul care a atins Everestul în tenis

 Lumea tenisului a pierdut un antrenor legendar. 

Autor: Mihai Constantin / 30 Noi. 2022

Foste legende ale tenisului, amendate drastic doar pentru că au promovat case de pariuri

 Suntem obișnuiți să vedem la televiziunile românești foști sportivi care promovează case de pariuri.

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Noi. 2022

Canada a câștigat Cupa Davis

 Malaga a găzduit finala Cupei Davis între Canada și Australia, iar trofeul a revenit nord-americanilor. 

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 06 Dec. 2022

Gonçalo Ramos, noul Pistolero

Într-o zi în care zeci de jurnaliști au fost mai preocupați să-l fotografieze pe Cristiano Ronaldo pe bancă decât selecționata Portugaliei la intonarea imnului, Gonçalo Ramos a arătat că e momentul să ne orientăm spre tânăra generație.

06 Dec. 2022

Și totuși, ia Brazilia Cupa Mondială?

În absența României de la Campionatul Mondial, ne delectăm cu fotbalul de calitate oferit de marile echipe - preferabil cu sonorul dat mai jos, pentru a nu ne strica impresia pe fondul unui comentariu TVR oferit de specialiști în handbal, volei și, eventual, badminton sau șah.

 

06 Dec. 2022

Actualitatea șantierelor de pe stadioanele țării

La început de decembrie, Ziarul de Sport vă propune o scurtă trecere în revistă a actualităților ce privesc șantierele de pe stadioanele țării. Lucrările la stadioanele din Sibiu și din Târgoviște sunt binecunoscute, dar mai putem afla că la Oarda de Jos (jud. Alba) au fost recepționate de curând lucrările de modernizare a stadionului, aproape de finalizare găsindu-se și șantierul de la C.T. „Aurel Vlaicu” din Baia Mare, respectiv cel de la stadionul municipal din Tecuci (jud. Galați).