Norvegia, campioană europeană la handbal feminin, după o finală rollercoaster cu Danemarca

Autor: Pompiliu Constantin

Finala Campionatului European de handbal feminin s-a desfășurat la Ljubljana în fața a peste 5000 de spectatori, care s-au bucurat de o partidă spectaculoasă. Naţionala Norvegiei s-a impus în confruntarea cu Danemarca, scor 27-25.

Danemarca învinsese Norvegia cu 31-29  în grupa principală, dar Mork și compania și-au luat revanșa în finală. Danezele au controlat meciul vreme de 50 de minute, au condus chiar și cu cinci goluri, însă finalul a aparținut trupei pregătite de Thorir Hergeirsson.

Jucătoarea care a făcut diferența în ultimele șase minute a fost portărița Katrine Lunde (42 de ani), care a avut patru intervenții decisive, iar Norvegia a câștigat al nouălea trofeu de campioană europeană. Nora Mork a fost cea mai bună marcatoare a meciului, cu opt goluri din nouă aruncări.

Din echipa Norvegiei s-au mai remarcat și Kristine Breistoel (4 goluri), Maren Nyland Aardahl, Stine Bredal Oftedal, Vilde Mortensen Ingstad și Henny Ella Riestad, toate cu câte trei goluri. Silje Solberg a apărat 9 mingi (33,33%).

De la învinse, Louise Katharina Vinter Burgaard a avut șase goluri, Emma Friis cinci goluri, iar portarul Sandra Toft a apărat 11 şuturi (29,73%).

Grație acestui succes, Norvegia a obținut și calificarea la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris. Danemarca nu a mai câștigat Campionatul European de 20 de ani.

Medalia de bronz europeană a revenit echipei Muntenegru, după 27-25 în prelungiri, cu campioana olimpică Franţa. 

România a încheiat pe locul 12, iar Cristina Neagu a fost aleasă cel mai bun inter stânga, la ultima apariţie în competiţie.

Poate te interesează şi:

Autor: Mihai Constantin / 05 Dec. 2022

CSM București face o primă achiziție pentru sezonul viitor

 Vicecampioana CSM Bucureşti are o perioadă activă în ceea ce privește planificarea viitoarelor sezoane, astfel că a prelungit mai multe contracte și a parafat prima achiziție.

Autor: Mihai Constantin / 04 Dec. 2022

Cristina Neagu și Marie Davidsen au tras CSM București spre o nouă victorie în Liga Campionilor

 CSM București a obținut un succes important în Liga Campionilor. 

Autor: Dan Voinea / 04 Dec. 2022

O înfrângere deloc amară

 

Suporterii giuleșteni au făcut spectacol la Gyor

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 06 Dec. 2022

Gonçalo Ramos, noul Pistolero

Într-o zi în care zeci de jurnaliști au fost mai preocupați să-l fotografieze pe Cristiano Ronaldo pe bancă decât selecționata Portugaliei la intonarea imnului, Gonçalo Ramos a arătat că e momentul să ne orientăm spre tânăra generație.

06 Dec. 2022

Și totuși, ia Brazilia Cupa Mondială?

În absența României de la Campionatul Mondial, ne delectăm cu fotbalul de calitate oferit de marile echipe - preferabil cu sonorul dat mai jos, pentru a nu ne strica impresia pe fondul unui comentariu TVR oferit de specialiști în handbal, volei și, eventual, badminton sau șah.

 

06 Dec. 2022

Actualitatea șantierelor de pe stadioanele țării

La început de decembrie, Ziarul de Sport vă propune o scurtă trecere în revistă a actualităților ce privesc șantierele de pe stadioanele țării. Lucrările la stadioanele din Sibiu și din Târgoviște sunt binecunoscute, dar mai putem afla că la Oarda de Jos (jud. Alba) au fost recepționate de curând lucrările de modernizare a stadionului, aproape de finalizare găsindu-se și șantierul de la C.T. „Aurel Vlaicu” din Baia Mare, respectiv cel de la stadionul municipal din Tecuci (jud. Galați).