Angola a cucerit Cupa Africii la handbal feminin

Autor: Nicolae Comănescu

Angola a dominat încă o dată Cupa Africii pe Naţiuni la handbal feminin. Este al 15-lea trofeu din istoria acestei țări și al patrulea consecutiv.

În finala disputată în Dakar Arena, Angola a trecut de reprezentativa Camerunului cu scorul de 29-19. Din echipa naţională a Angolei a făcut parte şi interul stânga al echipei CS Minaur Baia Mare, Magda Cazanga.

Magda Cazanga a fost una dintre principalele marcatoare ale campioanei Africii, cu 23 de goluri marcate la turneul final, două dintre acestea în finală.

Natalia Santos (11 goluri) și Helena Paulo (10 goluri) au fost cele mai bune marcatoare ale Angolei. 

În finala mică, Congo a învins Senegal cu 20-19. Următorul turneu de handbal feminin ACN va avea loc în Capul Verde.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Mihai Constantin / 05 Dec. 2022

CSM București face o primă achiziție pentru sezonul viitor

 Vicecampioana CSM Bucureşti are o perioadă activă în ceea ce privește planificarea viitoarelor sezoane, astfel că a prelungit mai multe contracte și a parafat prima achiziție.

Autor: Mihai Constantin / 04 Dec. 2022

Cristina Neagu și Marie Davidsen au tras CSM București spre o nouă victorie în Liga Campionilor

 CSM București a obținut un succes important în Liga Campionilor. 

Autor: Dan Voinea / 04 Dec. 2022

O înfrângere deloc amară

 

Suporterii giuleșteni au făcut spectacol la Gyor

Ştiri recente:

07 Dec. 2022

“Boschetarul” care l-a făcut uitat pe Cristiano Ronaldo

Să te temi de englezi când îți fac un compliment, pentru că sună ca o insultă! “Santos are aerul zdrențăros al unui om care a dormit în mașină”, a scris Jonathan Wilson de la The Guardian despre eroul Portugaliei din meciul cu Elveția, excelent prezentat aici de către colegul meu, Nicolae Comănescu.

 

Autor: Nicolae Comănescu / 06 Dec. 2022

Gonçalo Ramos, noul Pistolero

Într-o zi în care zeci de jurnaliști au fost mai preocupați să-l fotografieze pe Cristiano Ronaldo pe bancă decât selecționata Portugaliei la intonarea imnului, Gonçalo Ramos a arătat că e momentul să ne orientăm spre tânăra generație.

06 Dec. 2022

Și totuși, ia Brazilia Cupa Mondială?

În absența României de la Campionatul Mondial, ne delectăm cu fotbalul de calitate oferit de marile echipe - preferabil cu sonorul dat mai jos, pentru a nu ne strica impresia pe fondul unui comentariu TVR oferit de specialiști în handbal, volei și, eventual, badminton sau șah.