Xrace 2022. Prima cursă de alergare în zona montană a Buzăului vă propune o experiență deosebită

Autor: Pompiliu Constantin

Zona montană a Buzăului este mai puțin populară, dar asta nu-i știrbește cu nimic frumusețea. Pe acest lucru mizează și organizatorii concursului de alergare Xrace 2022.

De fapt proiectul a fost demarat de un grup de alergători și oameni de munte pasionați de ideea unui stil de viață sănătos care oferă și posibilitatea de a fi turiști într-o zonă mai puțin vizitată, deși distanța față de București sau Brașov nu este deloc mare.

Lacul Vulturilor și Vârful Mălâia.sunt principalele obiective, dar până acolo concurenții se vor putea delecta și cu alte priveliști superbe.

Programată în perioada 10-12 iunie 2022, prima incursiune în acest colț verde de țară oferă la alegere două trasee gândite să ofere o experiență memorabilă alergătorilor, ambele cu pornire din Poiana Valea Neagră, pe malul râului Buzău. Evenimentul se adresează atât celor în căutare de noi orizonturi, provocări și vârfuri de cucerit, dar și iubitorilor de sport și natură care acum încep să prindă gustul aventurilor la altitudine.

Traseul Vulturilor ce cumulează 21 de km cu 1.200 m diferență pozitivă de nivel este varianta mai accesibilă, care vă va duce pe cărări șerpuite printre culmile ce adăpostesc Lacul fără Fund sau Lacul Vulturilor, așa cum l-a numit Alexandru Vlahuță în România Pitorească în baza legendelor locului.

Traseul Mălâia este destinat celor mai experimentați alergători, întinzându-se pe o distanță de 47 de km cu 2.100 m diferență de nivel, care vor pune la încercare și concurenții cu experiență pe munte. Mai mult, Vârful Mălâia, din Munții Siriului, va recompensa alergătorii cu 2 puncte ITRA, cursa calificându-se de asemenea și pentru participarea în cadrul circuitului UTMB.

Primii clasați în clasamentul general vor fi răsplătiți cu premii în bani, bugetul de premiere pentru categoria open fiind de 10.500 lei, iar categoriile de vârstă vor fi de asemenea premiate prin intermediul sponsorilor evenimentului. Până la premiere însă, organizatorii s-au mobilizat astfel încât kiturile de participare să vină cu surprize, iar finish-ul să fie un festin pe cinste pentru toți participanții care încheie cursa cu succes.

Pentru mai multe detalii sau informații suplimentare accesați pagina de Facebook Xrace și site-ul evenimentului: xrace.ro.


 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 28 Ian. 2022

Pompierul Iulian Rotariu, câștigător al cursei extreme Nomad Lapland

 Pompierul Iulian Rotariu a câştigat cursa Nomad Lapland 2022, de 237 de kilometri, desfăşurată în condiții extreme în Finlanda, la temperaturi între -5 şi -40 de grade Celsius.

Autor: Maria Sorescu / 03 Aug. 2021

Bianca Perie Ghelber, locul 6 la Jocurile Olimpice, la aruncarea ciocanului

 Atleta Bianca Perie Ghelber a obținut un rezultat bun la Tokyo. 

Autor: Maria Sorescu / 03 Aug. 2021

Karsten Warholm, campion olimpic cu record mondial la 400 metri garduri

 Atletul norvegian Karsten Warholm a oferit o lecție de atletism la Tokyo.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 03 Aug. 2022

Naționala României de volei masculin a debutat cu victorie în preliminariile EURO 2023

 Naţionala de volei masculin a învins selecționata Albaniei, cu scorul de 3-0, în primul meci din grupa G preliminară.

Autor: Marian Simionescu / 03 Aug. 2022

Uruguay, Chile, Argentina şi Paraguay vor să organizeze Cupa Mondială din 2030

 Istoria Cupei Mondiale a început în 1930, când Uruguayul a găzduit întrecerea.

Autor: Maria Sorescu / 02 Aug. 2022

INEDIT / Ajax Amsterdam interzice pancartele prin care suporterii solicită tricourile jucătorilor

Noul sezon din fotbalul olandez a adus în centrul atenției o măsură discutabilă a celor de la Ajax Amsterdam.