Xrace 2022. Prima cursă de alergare în zona montană a Buzăului vă propune o experiență deosebită

Autor: Pompiliu Constantin

Zona montană a Buzăului este mai puțin populară, dar asta nu-i știrbește cu nimic frumusețea. Pe acest lucru mizează și organizatorii concursului de alergare Xrace 2022.

De fapt proiectul a fost demarat de un grup de alergători și oameni de munte pasionați de ideea unui stil de viață sănătos care oferă și posibilitatea de a fi turiști într-o zonă mai puțin vizitată, deși distanța față de București sau Brașov nu este deloc mare.

Lacul Vulturilor și Vârful Mălâia.sunt principalele obiective, dar până acolo concurenții se vor putea delecta și cu alte priveliști superbe.

Programată în perioada 10-12 iunie 2022, prima incursiune în acest colț verde de țară oferă la alegere două trasee gândite să ofere o experiență memorabilă alergătorilor, ambele cu pornire din Poiana Valea Neagră, pe malul râului Buzău. Evenimentul se adresează atât celor în căutare de noi orizonturi, provocări și vârfuri de cucerit, dar și iubitorilor de sport și natură care acum încep să prindă gustul aventurilor la altitudine.

Traseul Vulturilor ce cumulează 21 de km cu 1.200 m diferență pozitivă de nivel este varianta mai accesibilă, care vă va duce pe cărări șerpuite printre culmile ce adăpostesc Lacul fără Fund sau Lacul Vulturilor, așa cum l-a numit Alexandru Vlahuță în România Pitorească în baza legendelor locului.

Traseul Mălâia este destinat celor mai experimentați alergători, întinzându-se pe o distanță de 47 de km cu 2.100 m diferență de nivel, care vor pune la încercare și concurenții cu experiență pe munte. Mai mult, Vârful Mălâia, din Munții Siriului, va recompensa alergătorii cu 2 puncte ITRA, cursa calificându-se de asemenea și pentru participarea în cadrul circuitului UTMB.

Primii clasați în clasamentul general vor fi răsplătiți cu premii în bani, bugetul de premiere pentru categoria open fiind de 10.500 lei, iar categoriile de vârstă vor fi de asemenea premiate prin intermediul sponsorilor evenimentului. Până la premiere însă, organizatorii s-au mobilizat astfel încât kiturile de participare să vină cu surprize, iar finish-ul să fie un festin pe cinste pentru toți participanții care încheie cursa cu succes.

Pentru mai multe detalii sau informații suplimentare accesați pagina de Facebook Xrace și site-ul evenimentului: xrace.ro.


 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 05 Dec. 2022

Alergarea cu spatele arde mai multe calorii ? Experții răspund la o provocare de pe Tik Tok

 Recent, o provocare pe Tik Tok le solicită oamenilor să alerge cu spatele, pentru că o întoarcere la 180 de grade ar crește numărul de calorii arse.

Autor: Pompiliu Constantin / 04 Dec. 2022

Maratonul de la Valencia a oferit două curse istorice. Nicolae Soare a venit în Top 30

 Pe o vreme perfectă pentru alergare, 15-16 grade Celsius, kenyanul Kelvin Kiptum şi etiopianca Amane Beriso au reușit curse fantastice la Maratonul Valencia.

Autor: Nicolae Comănescu / 26 Noi. 2022

Britanicul John McFall, medaliat paralimpic, poate deveni prima persoană cu dizabilități ce ajunge în spațiu

 John McFall este recunoscut în Marea Britanie pentru medalia de bronz obținută la Jocurile Paralimpice din 2008 în cursa de 100 metri. 

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 06 Dec. 2022

Gonçalo Ramos, noul Pistolero

Într-o zi în care zeci de jurnaliști au fost mai preocupați să-l fotografieze pe Cristiano Ronaldo pe bancă decât selecționata Portugaliei la intonarea imnului, Gonçalo Ramos a arătat că e momentul să ne orientăm spre tânăra generație.

06 Dec. 2022

Și totuși, ia Brazilia Cupa Mondială?

În absența României de la Campionatul Mondial, ne delectăm cu fotbalul de calitate oferit de marile echipe - preferabil cu sonorul dat mai jos, pentru a nu ne strica impresia pe fondul unui comentariu TVR oferit de specialiști în handbal, volei și, eventual, badminton sau șah.

 

06 Dec. 2022

Actualitatea șantierelor de pe stadioanele țării

La început de decembrie, Ziarul de Sport vă propune o scurtă trecere în revistă a actualităților ce privesc șantierele de pe stadioanele țării. Lucrările la stadioanele din Sibiu și din Târgoviște sunt binecunoscute, dar mai putem afla că la Oarda de Jos (jud. Alba) au fost recepționate de curând lucrările de modernizare a stadionului, aproape de finalizare găsindu-se și șantierul de la C.T. „Aurel Vlaicu” din Baia Mare, respectiv cel de la stadionul municipal din Tecuci (jud. Galați).