Liderul mondial Ashleigh Barty s-a retras din tenis la 25 de ani

Autor: Maria Sorescu

Lumea tenisului a fost de-a dreptul uluită de anunțul făcut de Ashleigh Barty. Australianca aflată pe prima poziție în clasamentul WTA și-a anunțat retragerea.

Nu este prima dată când Ashleigh Barty se retrage din tenis. În 2014, sportiva a luat o pauză de doi ani de la tenis și a practicat un alt sport, cricket. Jucătoarea susține că acum hotărârea sa e definitivă.

„Sunt atât de recunoscătoare pentru tot ce mi-a dat acest sport şi mă simt mândră şi împlinită. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut pe parcurs, voi fi mereu recunoscătoare pentru amintirile pe care le-am creat împreună. Wimbledonul de anul trecut a schimbat fundamental lucrurile pentru mine. Atât ca persoană, cât și ca atlet. Am muncit toată viața pentru acest obiectiv, era visul meu, tot ce mi-am dorit în tenis. Asta a schimbat perspectiva, am vorbit mult cu echipa mea despre faptul că nu m-am mai simțit satisfăcută după, nu am mai fost completă. A urmat provocarea Australian Open și cred că acum e momentul perfect să sărbătoresc finalul călătoriei mele în tenis", a declarat Ashleigh Barty.

Sportiva din Australia are în pamares 3 titluri de Grand Slam: Roland Garros (2019), Wimbledon (2021) și Australian Open (2022).

Ashleigh Barty, care peste o lună va împlini 26 de ani, a obţinut 15 titluri la simplu şi 12 la dublu şi a câştigat aproximativ 24 de milioane de dolari doar din premiile din tenis.

Ea are un total de 121 de săptămâni ca lider WTA, fiind al 7-lea cel mai longeviv număr 1 din istoria tenisului.

 Întreaga conferință poate fi vizionată mai jos:

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 13 Mar. 2022

Marius Copil, primul turneu câștigat după 6 ani

 După ce weekend-ul precedent a pierdut ambele dispute la simplu din meciul de Cupa Davis cu Spania, Marius Copil și-a găsit motivația și a câștigat primul său turneu după multă vreme.

Autor: Maria Sorescu / 30 Ian. 2022

Rafael Nadal, campion la Australian Open, după o finală de poveste cu Daniil Medvedev

 Spaniolul Rafael Nadal a mai scris o pagină de istorie a sportului. Spaniolul a câştigat finala de la Australian Open după mai bine de 5 ore și a ajuns la grand slam-ul cu numărul 21.

Autor: Maria Sorescu / 01 Aug. 2021

Alexander Zverev, campion olimpic la tenis

 Finala olimpică de simplu de la Tokyo a fost tranșată categoric de către germanul Alexander Zverev. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 28 Mar. 2022

Arbitrul Ovidiu Hațegan, operat de urgență după un infarct

 Ovidiu Hațegan, 41 de ani, cel mai bine cotat arbitru al momentului a suferit un infarct.

Autor: Pompiliu Constantin / 28 Mar. 2022

Xrace 2022. Prima cursă de alergare în zona montană a Buzăului vă propune o experiență deosebită

 Zona montană a Buzăului este mai puțin populară, dar asta nu-i știrbește cu nimic frumusețea. Pe acest lucru mizează și organizatorii concursului de alergare Xrace 2022.

Autor: Andrei Szabo / 27 Mar. 2022

Verstappen, câștigător al Marelui Premiu de F1 al Arabiei Saudite

 Olandezul Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.