Cartea „Rapidismul. Istoria unui fenomen sportiv”, a istoricului Pompiliu-Nicolae Constantin a apărut pe piață

Autor: Andrei Szabo

Iubitorii fotbalul au din această lună o nouă carte de istorie de citit. Este vorba de lucrarea „Rapidismul. Istoria unui fenomen sportiv”, scrisă de istoricul și jurnalistul Pompiliu-Nicolae Constantin, profesor la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București.

Autorul a făcut un istoric al mișcării rapidiste, care cuprinde echipa de fotbal, suporterii ei, încă de la înființarea din 1923 și până la falimentul din 2016. Lucrarea are peste 350 de pagini și indică o documentație meticuloasă, cu un stil narativ ușor de parcurs.

Ce are nou această carte ?

Lucrarea lui Pompiliu-Nicolae Constantin analizează practic tot ce s-a scris pe subiectul Rapid, articole de presă, cărți, pe care le-a completat cu numeroase documente de arhivă (arhivele fostei Securități, Arhivele Naționale, Arhivele MTS), dar și interviuri cu foși jucători, antrenori, conducători și suporteri pentru a explica ce înseamnă rapidismul cu bucuriile și deziluziile sale.

Lucrarea a fost caracterizată drept fascinantă de chiar unul dintre cei mai înverșunați publiciști ai istoriei Rapidului, Lucian Ionescu, drectorul de imagine al clubului Rapid. 

Cât costă și de unde poate fi procurată ?

Cartea a apărut la editura Pro Universitaria, parte din grupul editorial Universul Juridic și poate fi achiziționată de pe site-ul ujmag.ro la un preț redus, 45 de lei, față de 50 de lei. Cartea se va găsi și în magazinul online al clubului Rapid, dar este deja disponibilă și pe alte site-uri precum libris.ro, librarie.net, și se pare că va ajunge și în librăriile fizice din țară.

Cine este Pompiliu-Nicolae Constantin

Autorul cărții este istoric de meserie, cu un doctorat în acest domeniu (din partea Universității din București), dar și un doctorat în științe politice (din partea Universității Libere din Bruxelles). Pompiliu-Nicolae Constantin predă istoria sportului la UNEFS și colaborează de mai bine de 10 ani cu televiziuni de sport, precum Boom Sport, Dolce Sport, Dolce Sport, Telekom Sport și Look Sport. În plus el este și membru al celor mai importante asociații de istoria sportului la nivel mondial.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 14 Apr. 2021

Schimbare la Dinamo. Uhrin l-a înlocuit pe Mulțescu

 Dinamo caută soluții disperate pentru a salva echipa de la retrogradare. Astfel, după ce Gheorghe Mulțescu și-a anunțat intenția de a demisiona, conducătorii clubului au găsit repede o soluție.

Autor: Andrei Szabo / 13 Apr. 2021

Nemuritorul. Florentino Perez, reales președinte al lui Real Madrid

 Real Madrid rămâne în era Florentino Pérez.

Autor: Maria Sorescu / 28 Mar. 2021

Craiova, Dunărea Călărași, Mioveni, Rapid, Csikszereda și ASU Poli Timișoara vor juca în play-off-ul Ligii 2

 Sezonul regulat din Liga 2 a ajuns la finl, iar ultima etapă a oferit un duel palpitant, cu 11 echipe având șanse de a prinde un loc d eplay-off.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 15 Apr. 2021

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate, anunță un responsabil politic japonez

 Lumea întreagă așteaptă cu interes Jocurile Olimpice, dar dinspre Asia vine o reacție care neliniștește.

Autor: Andrei Szabo / 14 Apr. 2021

Schimbare la Dinamo. Uhrin l-a înlocuit pe Mulțescu

 Dinamo caută soluții disperate pentru a salva echipa de la retrogradare. Astfel, după ce Gheorghe Mulțescu și-a anunțat intenția de a demisiona, conducătorii clubului au găsit repede o soluție.

Autor: Maria Sorescu / 13 Apr. 2021

S-au tras la sorți semifinalele Champions League la handbal feminin

 Semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin au fost stabilite marţi, prin tragere la sorţi, la Budapesta.