Cartea „Rapidismul. Istoria unui fenomen sportiv”, a istoricului Pompiliu-Nicolae Constantin a apărut pe piață

Autor: Andrei Szabo

Iubitorii fotbalul au din această lună o nouă carte de istorie de citit. Este vorba de lucrarea „Rapidismul. Istoria unui fenomen sportiv”, scrisă de istoricul și jurnalistul Pompiliu-Nicolae Constantin, profesor la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București.

Autorul a făcut un istoric al mișcării rapidiste, care cuprinde echipa de fotbal, suporterii ei, încă de la înființarea din 1923 și până la falimentul din 2016. Lucrarea are peste 350 de pagini și indică o documentație meticuloasă, cu un stil narativ ușor de parcurs.

Ce are nou această carte ?

Lucrarea lui Pompiliu-Nicolae Constantin analizează practic tot ce s-a scris pe subiectul Rapid, articole de presă, cărți, pe care le-a completat cu numeroase documente de arhivă (arhivele fostei Securități, Arhivele Naționale, Arhivele MTS), dar și interviuri cu foși jucători, antrenori, conducători și suporteri pentru a explica ce înseamnă rapidismul cu bucuriile și deziluziile sale.

Lucrarea a fost caracterizată drept fascinantă de chiar unul dintre cei mai înverșunați publiciști ai istoriei Rapidului, Lucian Ionescu, drectorul de imagine al clubului Rapid. 

Cât costă și de unde poate fi procurată ?

Cartea a apărut la editura Pro Universitaria, parte din grupul editorial Universul Juridic și poate fi achiziționată de pe site-ul ujmag.ro la un preț redus, 45 de lei, față de 50 de lei. Cartea se va găsi și în magazinul online al clubului Rapid, dar este deja disponibilă și pe alte site-uri precum libris.ro, librarie.net, și se pare că va ajunge și în librăriile fizice din țară.

Cine este Pompiliu-Nicolae Constantin

Autorul cărții este istoric de meserie, cu un doctorat în acest domeniu (din partea Universității din București), dar și un doctorat în științe politice (din partea Universității Libere din Bruxelles). Pompiliu-Nicolae Constantin predă istoria sportului la UNEFS și colaborează de mai bine de 10 ani cu televiziuni de sport, precum Boom Sport, Dolce Sport, Dolce Sport, Telekom Sport și Look Sport. În plus el este și membru al celor mai importante asociații de istoria sportului la nivel mondial.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 30 Iul. 2021

Seara mediocră pentru fotbalul românesc. FCSB, Craiova și Sepsi, eliminate din Conference League

 Fotbalul românesc a avut o seară de coșmar în nou-înființata competiție europeană Conference League. 

Autor: Maria Sorescu / 28 Iul. 2021

Messi a revenit la Barcelona, dar nu dă semne că-și va prelungi contractul

 Lionel Messi a vrut să plece de la FC Barcelona în vara lui 2020, dar conducerea clubului nu i-a permis acest lucru.

Autor: Andrei Szabo / 28 Iul. 2021

CFR Cluj merge în turul 3 preliminar al Champions League. Rezultate complete în turul 2

 După un meci tur neconvingător în Gibraltar, CFR Cluj s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 30 Iul. 2021

Seara mediocră pentru fotbalul românesc. FCSB, Craiova și Sepsi, eliminate din Conference League

 Fotbalul românesc a avut o seară de coșmar în nou-înființata competiție europeană Conference League. 

Autor: Maria Sorescu / 29 Iul. 2021

San Marino, ţara cel mai puțin populată care obține o medalie olimpică

 Jocurile Olimpice de la Tokyo au adus în prim-plan numeroase premiere.

Autor: Maria Sorescu / 29 Iul. 2021

Sunisa Lee, campioană olimpică la gimnastică individual-compus

 În absența lui Simon Biles, campioana olimpică en titre, bătălia pentru aur în finala de individual compus a fost strânsă și deschisă.