Turul Franței va pleca de la Bilbao în 2023

Autor: Maria Sorescu

Turul Franței a furnizat o informație importantă legată de ediţia din 2023. Astfel, competiția va începe în Spania, la Bilbao, au anunţat organizatorii evenimentului.

Le Tour va debuta în Spania pentru a doua oară în istorie, după ce în 1992 startul s-a dat la San Sebastian., tot din Țara Bascilor.

“Interesant este că de la marele start de la San Sebastian, din 1992, singurul start din istorie dincolo de Pirinei şi în Ţara Bascilor, aleşii de acolo nu au încetat să ne scrie sau să ne contacteze pentru a putea găzdui din nou Turul Franţei. Această dorinţă, reiterată timp de 30 de ani, merita un gest frumos din partea noastră. În plus, în Ţara Bascilor este terenul ideal pentru organizarea unei competiţii de ciclism. În plus, publicul de acolo este printre cele mai bune din lume. Astfel, dorinţa politică, terenul pentur o cursă frumoasă, peisaje extraordinare şi fervoarea publicului formează un cocktail câştigător pentru ciclism”, a declarat directorul general al competiţiei, Christian Prudhomme.

În acest an, Turul Franţei va începe la Brest, iar în 2022 competiţia va începe în Danemarca. 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 22 Dec. 2020

Eduard Carol Novak va fi noul ministru al Tineretului și Sportului

 Noul guvern al României va fi organizat în jurul liberalului Florin Cîțu, iar Ministerul Tineretului și Sportului va reveni unui reprezentant al UDMR.

Autor: Andrei Szabo / 29 Aug. 2020

Start în Le Tour. Alexander Kristoff a câștigat prima etapă

 Turul Franței era programat să înceapă în luna iunie, dar pandemia de coronavirus a amânat startul.

Autor: Maria Sorescu / 09 Iun. 2020

VIDEO / Ciclistul Rigoberto Uran, urmărit de un fermier pe bicicletă

 Echipa cunoscutului ciclist Rigoberto Uran a publicat un filmuleț amuzant în care arată că un fermier columbian s-a luat la întrecere cu fostul vicecampion din Turul Franței.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 15 Apr. 2021

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate, anunță un responsabil politic japonez

 Lumea întreagă așteaptă cu interes Jocurile Olimpice, dar dinspre Asia vine o reacție care neliniștește.

Autor: Andrei Szabo / 15 Apr. 2021

Cartea „Rapidismul. Istoria unui fenomen sportiv”, a istoricului Pompiliu-Nicolae Constantin a apărut pe piață

 Iubitorii istoriei fotbalul au din această lună o nouă carte de citit. Este vorba de lucrarea „Rapidismul. Istoria unui fenomen sportiv”, scrisă de istoricul și jurnalistul Pompiliu-Nicolae Constantin, profesor la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București. 

Autor: Andrei Szabo / 14 Apr. 2021

Schimbare la Dinamo. Uhrin l-a înlocuit pe Mulțescu

 Dinamo caută soluții disperate pentru a salva echipa de la retrogradare. Astfel, după ce Gheorghe Mulțescu și-a anunțat intenția de a demisiona, conducătorii clubului au găsit repede o soluție.