Promisiunile noului guvern în plan sportiv

Autor: Andrei Szabo

România are un nou guvern, condus de premierul Florin Cîţu. Echipa acestuia a depus la Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului programul de guvernare.

Astfel, un punct important este alocat investiţiilor în sport, care sunt prevăzute a se ridica la trei miliarde euro, până în 2024.

La fel ca în programele anterioare de guvernare, și acum sunt promise mai multe lucruri, după cum urmează:

"- construirea a 3 centre de pregătire şi competiţie noi în diverse zone ale ţării atent selecţionate prin strategiile de dezvoltare locală şi prin strategiile integrate de dezvoltare regională;

- nouă Sală Polivalentă şi un nou patinoar în Bucureşti, care să corespundă normelor internaţionale în domeniu şi să permită organizarea competiţiilor de anvergură;

- construirea a 12 complexuri sportive cu o capacitate cuprinsă între 3.000-30.000 de locuri, a 8 bazine olimpice, a 5 săli polivalente, cu o capacitate cuprinsă între 5.000-16.000 de locuri, a 5 patinoare artificiale pentru competiţii, a 250 de săli de sport şcolare, a 45 de bazine didactice, a 400 de baze sportive, a 10 centre sportive de performanţă pentru sporturi olimpice, care să cuprindă săli de antrenament, şcoală, internat, cantină, şcoală de antrenori, centru medical. 3 velodroame cu o capacitatede 1000-3000 de locuri (acestea se pot include si in multifuncţională), 3 centre de bike park, bmx, pumptrack, freestyle (acestea pot fii anexate velodroamelor), 3 bike parcuri pentru downhill (acestea trebuie construite pe pârtiile de schii existente)”

Noul ministru al Tineretului și Sportului este Eduard Carol Novak, care pe termen mediu și-a asumat sunt următoarele obiective:

- Reformarea sistemului sportiv românesc prin redefinirea cadrului legislativ care să asigure participarea, practicarea, performanţa şi excelenţa sportivă;

- Dezvoltarea sportului de masă;

- Sprijinirea sportului de performanţă;

- Dezvoltarea infrastructurii sportive printr-un plan de investiţii integrat, prin colaborarea autorităţilor publice centrale, a autorităţilor publice locale şi a sectorului privat;

- Îmbunătăţirea finanţării sportului;

- Sisteme informatice integrate pentru sport;

- Cercetarea ştiinţifică şi inovarea în sport;

- Dezvoltarea resursei umane.

Noul guvern promite și combaterea corupţiei în sport (dopaj, manipularea competiţiilor) şi de a promova transparenţa decizională.

În plus, guvernul îşi mai propune să asigurare toate condiţiile de pregătire şi concurs pentru loturile care s-au calificat sau se află în curs de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi să coordoneze eforturiler administraţiei publice centrale şi locale pentru desfăşurarea în bune condiţii a meciurilor din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020, care ar putea fi găzduite de Bucureşti în iunie 2021, în funcţie de contextul pandemic.

Programului de vouchere pentru echipament sportiv, iniţiat de ministrul Ionuţ Stroe, va continua şi va fi extins de la 30.000 de beneficiari la 100.000.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 30 Dec. 2020

Dragana Cvijic o părăsește pe CSM București pentru Krim

 Situația incertă de la CSM București, unde problemele financiare sunt la ordinea zilei, au determinat-o pe sârboiaca Dragana Cvijic să caute un alt club.

Autor: Maria Sorescu / 29 Dec. 2020

THW Kiel a câștigat Liga Campionilor

 Sportul german a mai bifat un succes important. 

Autor: Andrei Szabo / 28 Dec. 2020

Barcelona-THW Kiel este finala Ligii Campionilor la handbal masculin

 Final Four-ul Champions League ar fi trebuit să se deruleze pe 30 și 31 mai 2020 la Koln, dar pandemia de coronavirus a amânat evenimentul pentru luna decembrie.

Ştiri recente:

15 Ian. 2021

Ce posturi TV vor transmite meciurile Simonei Halep în 2021

 Pregătirea Simonei Halep pentru noul sezon a intrat în linie dreaptă, iar fanii așteaptă cu nerăbdare să o susțină din nou.

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

Lewis Hamilton a devenit cavaler al Imperiului Britanic

 Lewis Hamilton a primit un titlu onorific important ca recompensă pentru performanțele sportive.

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

La Liga: Atletico Madrid termină anul pe primul loc, Real Madrid s-a încurcat

 Atletico Madrid este mare favorită să câștige titlul de campioană în Spania, după ce a reușit o nouă victorie în La Liga.