Doi fotbaliști ai RB Salzburg au fost depistați dopați

Autor: Maria Sorescu

Campioana Austriei la fotbl se confruntă cu două cazuri de dopaj într-un context ciudat. Două dintre vedetele sale, mijlocașul Mohamed Camara, 20 de ani, şi atacantul Sekou Koita, 21 de ani, au fost testaţi pozitiv la un control antidoping, efectuat înaintea meciului cu Bayern Munchen, din Liga Campionilor.

Clubul austriac a emis următorul comunicat: "Mohamed Camara şi Sekou Koita au fost plecaţi timp de aproximativ zece zile la echipa naţională a statului Mali pentru două meciuri internaţionale împotriva Namibiei, înainte de a înregistra un test pozitiv, la 22 noiembrie 2020, la câteva zile după întoarcerea lor la Salzburg, în cadrul unui control UEFA efectuat în cazul a zece dintre jucătorii noştri. Camara şi Koita aveau amândoi urme ale unei substanţe care este un ingredient cheie într-un medicament pentru a combate răul de altitudine. Amândoi afirmă că acest medicament le-a fost administrat de personalul medical al echipei naţionale din Mali, înainte de meciul din deplasare cu Namibia. Naţionala statului Mali a călătorit în calificările pentru Cupa Africii pe Naţiuni de la Bamako, Mali (350 metri altitudine) la Windhoek, la 1700 metri altitudine. Prin urmare, FC Red Bull Salzburg va face totul, în cooperare cu UEFA şi cu autorităţile competente, pentru a obţine o explicaţie completă a evenimentelor din Mali".

Camara şi Koita au jucat în mod regulat pentru Salzburg de la data testului pozitiv, iar acum așteaptă lămurirea situației.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

La Liga: Atletico Madrid termină anul pe primul loc, Real Madrid s-a încurcat

 Atletico Madrid este mare favorită să câștige titlul de campioană în Spania, după ce a reușit o nouă victorie în La Liga. 

Autor: Andrei Szabo / 30 Dec. 2020

Dinamovistul Borja Valle a fost prezentat de Oviedo

 Dinamo a rămas fără unul dintre cei mai buni fotbaliști din acest sezon. 

Autor: Maria Sorescu / 29 Dec. 2020

Diego Costa și-a reziliat contractul cu Atletico Madrid

 Diego Simeone a decis să nu mai conteze pe atacantul Diego Costa la Atletico Madrid.

Ştiri recente:

15 Ian. 2021

Ce posturi TV vor transmite meciurile Simonei Halep în 2021

 Pregătirea Simonei Halep pentru noul sezon a intrat în linie dreaptă, iar fanii așteaptă cu nerăbdare să o susțină din nou.

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

Lewis Hamilton a devenit cavaler al Imperiului Britanic

 Lewis Hamilton a primit un titlu onorific important ca recompensă pentru performanțele sportive.

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

La Liga: Atletico Madrid termină anul pe primul loc, Real Madrid s-a încurcat

 Atletico Madrid este mare favorită să câștige titlul de campioană în Spania, după ce a reușit o nouă victorie în La Liga.