Naționala de tineret merge din nou la Campionatul European

Autor: Andrei Szabo

După semifinala jucată în 2019 la Campionatul European de tineret din Italia, naționala României sub 21 de ani va mai merge la un turneu final.

Echipa antrenată de Adrian Mutu s-a calificat la Campionatul European de tineret, după ce a terminat la egalitate, la Ploieşti, scor 1-1 (0-0), cu Danemarca, în ultimul meci al grupei a opta a preliminariilor. Europeanul se va desfăşura anul viitor în Ungaria şi Slovenia.

Tricolorii au fost conduşi cu 1-0, după o lovitură de la 11 metri acordată gratuit de arbitru şi au avut superioritate numerică din minutul 58, după un cartonaş roşu, de asemenea uşor acordat. Costache a egalat, iar ultimele 10 minute au fost un non-combat evident.

România trebuia să câştige pentru a fi sigură de calificare, dar înfrângerea suferită, tot marţi, de Belgia (locul 2, în grupa a noua), scor 2-3, în Bosnia-Herţegovina, a făcut ca tricolorii să poată ajunge la turneul final şi cu un rezultat de egalitate.

"Am stat bine cu tensiunea, mai ales că ei (n.r. - danezii) aveau o pasivitate ieşită din comun şi atunci m-am liniştit. Pentru că nu avea rost să riscăm. Îi aşteptam pe ei să iasă ca să putem să-i deschidem, că se puseseră pe două linii. Important era obiectivul principal, calificarea, mă bucur. Înainte de toate aş vrea să dedic această victorie familiei mele, dar în special mamei, astăzi este ziua ei de naştere. <La mulţi ani, mamă!> Această calificare este un lucru important pentru mine, ca antrenor, pentru această generaţie de băieţi extraordinari. Sunt nişte fotbalişti de excepţie şi pe viitor o să vedeţi ei vor forma naţionala mare. E importantă pentru România, am reuşit acest lucru, trebuie să-i mulţumim şi lui Mirel Rădoi, pentru că şi el a adus zece puncte în această calificare. Când se termină totul cu bine, toată lumea este fericită”, a declarat Adrian Mutu la finalul meciului.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 18 Noi. 2020

O zi de 4 puncte. România remizează în Irlanda de Nord și câștigă la masa-verde cu Norvegia

 Într-o singură zi, selecționata lui Mirel Rădoi a smuls patru puncte în Liga Națiunilor. 

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Premier League: Chelsea l-a adus pe Havertz, Everton mută cu Allan

 Echipele din Premier League sunt dispuse să cheltuie cei mai mulți bani în această pauză de vară, iar Chelsea Londra este cel mai activ club pe piața transferurilor.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 19 Noi. 2020

CSM București, învinsă de Rostov-Don. Cristina Neagu trage un semnal de alarmă

 CSM Bucureşti nu traversează o perioadă prea bună.

Autor: Andrei Szabo / 19 Noi. 2020

Andreea Chițu, medaliată cu argint la Europeanul de judo

 În penuria de competiții majore care a marcat această pandemiae, Campionatul European de judo s-a desfășurat în condiții de maximă siguranță în Cehia.