Naționala de tineret merge din nou la Campionatul European

Autor: Andrei Szabo

După semifinala jucată în 2019 la Campionatul European de tineret din Italia, naționala României sub 21 de ani va mai merge la un turneu final.

Echipa antrenată de Adrian Mutu s-a calificat la Campionatul European de tineret, după ce a terminat la egalitate, la Ploieşti, scor 1-1 (0-0), cu Danemarca, în ultimul meci al grupei a opta a preliminariilor. Europeanul se va desfăşura anul viitor în Ungaria şi Slovenia.

Tricolorii au fost conduşi cu 1-0, după o lovitură de la 11 metri acordată gratuit de arbitru şi au avut superioritate numerică din minutul 58, după un cartonaş roşu, de asemenea uşor acordat. Costache a egalat, iar ultimele 10 minute au fost un non-combat evident.

România trebuia să câştige pentru a fi sigură de calificare, dar înfrângerea suferită, tot marţi, de Belgia (locul 2, în grupa a noua), scor 2-3, în Bosnia-Herţegovina, a făcut ca tricolorii să poată ajunge la turneul final şi cu un rezultat de egalitate.

"Am stat bine cu tensiunea, mai ales că ei (n.r. - danezii) aveau o pasivitate ieşită din comun şi atunci m-am liniştit. Pentru că nu avea rost să riscăm. Îi aşteptam pe ei să iasă ca să putem să-i deschidem, că se puseseră pe două linii. Important era obiectivul principal, calificarea, mă bucur. Înainte de toate aş vrea să dedic această victorie familiei mele, dar în special mamei, astăzi este ziua ei de naştere. <La mulţi ani, mamă!> Această calificare este un lucru important pentru mine, ca antrenor, pentru această generaţie de băieţi extraordinari. Sunt nişte fotbalişti de excepţie şi pe viitor o să vedeţi ei vor forma naţionala mare. E importantă pentru România, am reuşit acest lucru, trebuie să-i mulţumim şi lui Mirel Rădoi, pentru că şi el a adus zece puncte în această calificare. Când se termină totul cu bine, toată lumea este fericită”, a declarat Adrian Mutu la finalul meciului.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

La Liga: Atletico Madrid termină anul pe primul loc, Real Madrid s-a încurcat

 Atletico Madrid este mare favorită să câștige titlul de campioană în Spania, după ce a reușit o nouă victorie în La Liga. 

Autor: Andrei Szabo / 30 Dec. 2020

Dinamovistul Borja Valle a fost prezentat de Oviedo

 Dinamo a rămas fără unul dintre cei mai buni fotbaliști din acest sezon. 

Autor: Maria Sorescu / 29 Dec. 2020

Diego Costa și-a reziliat contractul cu Atletico Madrid

 Diego Simeone a decis să nu mai conteze pe atacantul Diego Costa la Atletico Madrid.

Ştiri recente:

15 Ian. 2021

Ce posturi TV vor transmite meciurile Simonei Halep în 2021

 Pregătirea Simonei Halep pentru noul sezon a intrat în linie dreaptă, iar fanii așteaptă cu nerăbdare să o susțină din nou.

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

Lewis Hamilton a devenit cavaler al Imperiului Britanic

 Lewis Hamilton a primit un titlu onorific important ca recompensă pentru performanțele sportive.

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

La Liga: Atletico Madrid termină anul pe primul loc, Real Madrid s-a încurcat

 Atletico Madrid este mare favorită să câștige titlul de campioană în Spania, după ce a reușit o nouă victorie în La Liga.