Cosmin Contra este noul antrenor al lui Dinamo. Mulțescu va fi păstrat la club

Autor: Maria Sorescu

Patronatul spaniol de la Dinamo a făcut o schimbare majoră pe banca tehnică. Astfel, Cosmin Contra a fost instalat în funcția de antrenor principal al alb-roșilor. 

Contra a parafat un contract valabil pentru următoarele două sezoane competiţionale. Fostul selecţioner al primei reprezentative a României a mai antrenat Dinamo în urmă cu trei ani, între 16 februarie şi 18 septembrie 2017, când a calificat echipa în play-off-ul Ligii 1, a luptat pentru titlul de campion până în ultima etapă de campionat.

Tot atunci a câştigat şi Cupa Ligii, ultimul trofeu din palmaresul clubului din Ştefan cel Mare.

Venirea lui Cosmin Contra a dus la despărțirea dinamoviștilor de Gheorghe Mulţescu. Cele două părți au convenit rezilierea contractului pe cale amiabilă. Mulţescu va ocupa o nouă funcţie în cadrul clubului, poziţia urmând a fi stabilită, zilele următoare, de comun acord cu conducerea executivă a dinamoviştilor.

Contra şi-a ales staff-ul pentru acest sezon competiţional, format din Ionel Tersinio Gane (antrenor secund), Javi Reyes (preparator fizic) şi Leo Fuentes Martínez (antrenor portari).

"Au fost discuţii două zile la rând, am ajuns la o înţelegere din toate punctele de vedere şi mai trebuia, după finala UCL, să semnăm actele. Eu am negociat cu Cortacero, cu Melero şi cu Rufo. Eu cu aceste trei persoane am negociat. Totul este în regulă şi toate condiţiile au fost acceptate de către investitorii spanioli şi îşi doresc să facă treabă. Am vorbit despre ceea ce ne dorim fiecare şi asta se reflectă şi în nişte clauze. Nu vor fi doar vorbe, ci fapte. Vrem să facem din Dinamo din nou o echipă puternică în România", a declarat Cosmin Contra la Digi Sport.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 07 Oct. 2020

Transferuri în Liga 1. Dinamo l-a adus pe Magaye Gueye, iar Hermannstadt l-a transferat pe Baba Alhassan

 Echipele din Liga 1 continuă să facă achiziții pe bandă rulantă, iar Dinamo și Hermannstadt sunt printre cele mai active.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Liga 2: Farul și Dunărea Călărași au maximum de puncte

 Etapa secundă din liga a doua a fost mai animată decât prima.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Premier League: Chelsea l-a adus pe Havertz, Everton mută cu Allan

 Echipele din Premier League sunt dispuse să cheltuie cei mai mulți bani în această pauză de vară, iar Chelsea Londra este cel mai activ club pe piața transferurilor.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 11 Oct. 2020

Nadal, zeul zgurii. Rafa a câștigat al 13-lea titlu la Roland Garros

 Spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP, a triumfat mai clar decât ne-am fi așteptat al 13-lea trofeu de simplu la Roland Garros.

Autor: Andrei Szabo / 11 Oct. 2020

Jocul TARGET, destinat educației antidoping a copiilor și tinerilor, a fost lansat

UNEFS, în calitate de partener al proiectului Erasmus Plus Sport intitulat „GAME - utilizarea jocului în îmbunătățirea culturii performanței în rândul tinerilor”, anunță lansarea jocului TARGET.

Autor: Maria Sorescu / 08 Oct. 2020

Ugandezul Joshua Cheptegei a bătut recordul mondial la 10 000 de metri

 Valencia a găzduit o cursă istorică de atletism.