Mult zgomot pentru nimic. Lucescu va continua pe banca lui Dinamo Kiev

Autor: Maria Sorescu

Știrea că Mircea Lucescu pleacă de la Dinamo Kiev după numai 4 zile s-a rostogolit ca o avalanșă în presa de la noi și cea din Ucraina. Totul a pornit de la o scrisoare publicată de Ovidiu Ioanițoaia, prieten cu Mircea Lucescu. Exclusivitatea era, de fapt, un fragment dintr-o scrisoare adresată de antrenor patronului Igor Surkis.

Lucescu nu a luat atitudine față de această „scurgere” și a preferat să nu comenteze, ci să-i lase pe cei de la Kiev să fiarbă. Le-a dat speranțe fanilor lui Dinamo că s-ar fi răzgândit, când, de fapt, el a zburat liniștit marți dimineață spre Kiev pentru a-și prelua funcția bănoasă. Ulterior, s-a confirmat că scrisoarea era veche de două zile și că lucrurile se rezolvaseră.

Totul pare un plan bine pus la punct pentru a atrage atenția asupra a ceea ce se întâmplă la Kiev. Căzută în umbra lui Șahtior Donețk, Dinamo Kiev se luptă să iasă dintr-o izolare neproductivă și face mult zgomot înainte de startul sezonului.

Lucescu și Surkis sunt conșțienți că trebuie să folosească toate armele pentru a o deraia pe Șahtior. Mecanismul s-a pus în funcțiune și a început să producă vâlvă pentru a mobiliza ambiții și orgolii. Dinamo Kiev a părut un monstru adormit în ultimii ani, iar ceea ce s-a petrecut în ultima săptămână are rolul de a-l trezi.

În același timp, scrisoarea lui Lucescu s-a vrut și un „os” aruncat fanilor ucraineni, prin care antrenorul le recunoaște importanța și le cere sprijinul. Numai că îndârjirea acestora e greu de gestionat. Rămâne de văzut dacă tactica lucesciană de a acționa/comunica va avea succes și în acest episod al înscăunării. Cert este că Lucescu va continua pe banca lui Dinamo Kiev și confruntarea cu „minerii” lui Rinat Ahmetov a demarat.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Premier League: Chelsea l-a adus pe Havertz, Everton mută cu Allan

 Echipele din Premier League sunt dispuse să cheltuie cei mai mulți bani în această pauză de vară, iar Chelsea Londra este cel mai activ club pe piața transferurilor.

Autor: Andrei Szabo / 04 Sept. 2020

România se încurcă cu Irlanda de Nord, la debutul în Liga Națiunilor

 Irlanda de Nord ar fi trebuit să fie cel mai slab adversar din grupa Ligii Națiunilor și părea adversarul perfect pentru debutul lui Mirel Rădoi la cârma naționalei de seniori.

Autor: Andrei Szabo / 04 Sept. 2020

VIDEO / Mutu a debutat cu victorie pe banca naționalei de tineret, 3-1 în Finlanda

 Echipa națională de tineret a României a reușit un succes important la primul meci oficial al lui Adrian Mutu în funcția de antrenor.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 11 Oct. 2020

Nadal, zeul zgurii. Rafa a câștigat al 13-lea titlu la Roland Garros

 Spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP, a triumfat mai clar decât ne-am fi așteptat al 13-lea trofeu de simplu la Roland Garros.

Autor: Andrei Szabo / 11 Oct. 2020

Jocul TARGET, destinat educației antidoping a copiilor și tinerilor, a fost lansat

UNEFS, în calitate de partener al proiectului Erasmus Plus Sport intitulat „GAME - utilizarea jocului în îmbunătățirea culturii performanței în rândul tinerilor”, anunță lansarea jocului TARGET.

Autor: Maria Sorescu / 08 Oct. 2020

Ugandezul Joshua Cheptegei a bătut recordul mondial la 10 000 de metri

 Valencia a găzduit o cursă istorică de atletism.