Dinamo nu a primit wild-card pentru Liga Campionilor la handbal masculin. Reacția „câinilor”

Autor: Andrei Szabo

Echipa de handbal masculin Dinamo nu a primit dreptul de a juca în Liga Campionilor din partea EHF. Alb-roșii au doar statut de rezervă, conform hotărârii Comitetului Executiv al forului european.

În locul lui Dinamo a fost preferată echipa ucraineană Metalurg Zaporojie. EHF anunțase că va lua în calcul în acordarea wild card-urilor capacitatea sălii, vizibilitatea handbalului în țara respectivă, spectatori, rezultate din trecut în competiţiile EHF şi marketing, dar deși Dinamo era peste clubul din Ucraina, EHF nu a oferit explicații în privința deciziei.

Dinamo Bucureşti a încheiat neînvinsă stagiunea 2019-2020 în Liga Campionilor, până la calificarea în optimile de finală, dar în urma deciziei EHF, survenită pe fondul pandemiei Covid-19, nu a mai avut şansa de a-şi continua parcursul european spre fazele superioare.

Conducerea lui Dinamo a pus refuzul EHF de a-i acorda un wild-card pe seama jocurilor de culise și a influenței sponsorilor.

„Gazprom susține SEHA League. Ei i-au impus acum pe cei de la Meșkov Brest și Motor Zaporojie. Vă mai amintesc că acum câteva sezoane, deși nu avea ranking, punctaj, nimic, Besiktas Istanbul a fost primită direct în Liga Campionilor. Au venit cu cei de la Turkish Airlines în spate, voiau să semneze contract cu EHF. Și atunci de ce mai vorbim? La fel slovenii de la Gorenje, au venit cu sponsorul, imediat au participat. Cei mici nu pot scoate capul. Iar noi, România, suntem mici, mici de tot. Dacă aveam și noi un sponsor, să-l ducem plocon la EHF, eram pe listă”, a declarat Daniel Georgescu, conducătorul echipei de handbal Dinamo, pentru Gazeta Sporturilor. Clubul din Ștefan cel Mare are însă garantată participarea în nou-înfiinţata Ligă Europeană.

Zece cluburi sunt calificate în grupele Ligii Campionilor: VIVE Kielce, PPD Zagreb, Aalborg, FC Barcelona, ​​Paris Saint-Germain, THW Kiel, Flensburg-Handewitt, Telekom Veszprem, Vardar Skopje și FC Porto.

EHF a acordat wild-carduri pentru: Nantes (Franța). Elverum (Norvegia), Meșkov Brest (Belarus), Celje Lasko (Slovenia), Pick Szeged (Ungaria) și Motor Zaporojie (Ucraina)

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 01 Iul. 2020

CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea și-au aflat adversarele din grupele Ligii Campionilor

 Viena a fost gazda tragerii la sorți pentru grupele Ligii Campionilor la handbal feminin. 

Autor: Maria Sorescu / 01 Iul. 2020

Elodor Voica a preluat funcța de antrenor al echipei de handbal masculin a CSM București

 Eliodor Voica s-a despărțit de HC Buzău și a semnat cu echipa masculină de handbal a Clubului Sportiv Municipal București.

Autor: Maria Sorescu / 30 Iun. 2020

Handbalistul Iulian Ernest Jerebie a semnat cu CSM București

 Echipa de handbal masculin CSM Bucureşti se întărește în perspectiva noului sezon din Liga Zimbrilor. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 08 Iul. 2020

Gaz Metan Mediaș a ieșit din insolvență

 După patru ani de reorganizare, clubul Gaz Metan Mediaş a anunţat că a ieşit din insolvenţă. 

Autor: Andrei Szabo / 08 Iul. 2020

Fernando Alonso va reveni la Renault

 Fernando Alonso va reveni în Formula 1 la echipa Renault, a anunțat constructorul.

Autor: Maria Sorescu / 01 Iul. 2020

Începe reconstrucția la FCSB? Briceag a semnat cu vicecampioana, Adi Popa a plecat

 FCSB are șanse minime la titlul de campioană, astfel că se pregătește pentru sezonul viitor.