Dinamo nu a primit wild-card pentru Liga Campionilor la handbal masculin. Reacția „câinilor”

Autor: Andrei Szabo

Echipa de handbal masculin Dinamo nu a primit dreptul de a juca în Liga Campionilor din partea EHF. Alb-roșii au doar statut de rezervă, conform hotărârii Comitetului Executiv al forului european.

În locul lui Dinamo a fost preferată echipa ucraineană Metalurg Zaporojie. EHF anunțase că va lua în calcul în acordarea wild card-urilor capacitatea sălii, vizibilitatea handbalului în țara respectivă, spectatori, rezultate din trecut în competiţiile EHF şi marketing, dar deși Dinamo era peste clubul din Ucraina, EHF nu a oferit explicații în privința deciziei.

Dinamo Bucureşti a încheiat neînvinsă stagiunea 2019-2020 în Liga Campionilor, până la calificarea în optimile de finală, dar în urma deciziei EHF, survenită pe fondul pandemiei Covid-19, nu a mai avut şansa de a-şi continua parcursul european spre fazele superioare.

Conducerea lui Dinamo a pus refuzul EHF de a-i acorda un wild-card pe seama jocurilor de culise și a influenței sponsorilor.

„Gazprom susține SEHA League. Ei i-au impus acum pe cei de la Meșkov Brest și Motor Zaporojie. Vă mai amintesc că acum câteva sezoane, deși nu avea ranking, punctaj, nimic, Besiktas Istanbul a fost primită direct în Liga Campionilor. Au venit cu cei de la Turkish Airlines în spate, voiau să semneze contract cu EHF. Și atunci de ce mai vorbim? La fel slovenii de la Gorenje, au venit cu sponsorul, imediat au participat. Cei mici nu pot scoate capul. Iar noi, România, suntem mici, mici de tot. Dacă aveam și noi un sponsor, să-l ducem plocon la EHF, eram pe listă”, a declarat Daniel Georgescu, conducătorul echipei de handbal Dinamo, pentru Gazeta Sporturilor. Clubul din Ștefan cel Mare are însă garantată participarea în nou-înfiinţata Ligă Europeană.

Zece cluburi sunt calificate în grupele Ligii Campionilor: VIVE Kielce, PPD Zagreb, Aalborg, FC Barcelona, ​​Paris Saint-Germain, THW Kiel, Flensburg-Handewitt, Telekom Veszprem, Vardar Skopje și FC Porto.

EHF a acordat wild-carduri pentru: Nantes (Franța). Elverum (Norvegia), Meșkov Brest (Belarus), Celje Lasko (Slovenia), Pick Szeged (Ungaria) și Motor Zaporojie (Ucraina)

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 30 Dec. 2020

Dragana Cvijic o părăsește pe CSM București pentru Krim

 Situația incertă de la CSM București, unde problemele financiare sunt la ordinea zilei, au determinat-o pe sârboiaca Dragana Cvijic să caute un alt club.

Autor: Maria Sorescu / 29 Dec. 2020

THW Kiel a câștigat Liga Campionilor

 Sportul german a mai bifat un succes important. 

Autor: Andrei Szabo / 28 Dec. 2020

Barcelona-THW Kiel este finala Ligii Campionilor la handbal masculin

 Final Four-ul Champions League ar fi trebuit să se deruleze pe 30 și 31 mai 2020 la Koln, dar pandemia de coronavirus a amânat evenimentul pentru luna decembrie.

Ştiri recente:

15 Ian. 2021

Ce posturi TV vor transmite meciurile Simonei Halep în 2021

 Pregătirea Simonei Halep pentru noul sezon a intrat în linie dreaptă, iar fanii așteaptă cu nerăbdare să o susțină din nou.

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

Lewis Hamilton a devenit cavaler al Imperiului Britanic

 Lewis Hamilton a primit un titlu onorific important ca recompensă pentru performanțele sportive.

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

La Liga: Atletico Madrid termină anul pe primul loc, Real Madrid s-a încurcat

 Atletico Madrid este mare favorită să câștige titlul de campioană în Spania, după ce a reușit o nouă victorie în La Liga.