Halterele, pe punctul de a fi excluse de la Jocurile Olimpice

Autor: Maria Sorescu

Halterele traversează perioade tulburi din cauza numeroaselor cazuri de dopaj și a scandalurilor de corupție. Aceste probleme ar putea conduce la pierderea statutului de sport olimpic, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).

Decizia vine după ce un raport independent publicat săptămâna trecută a scos la iveală corupţia şi frauda sub conducerea fostului preşedinte al IWF, ungurul Tamas Ajan, care este acuzat că ar fi acoperit cazuri pozitive de dopaj şi ar fi retras milioane de euro în numerar din costurile Federaţiei internaţionale de haltere.

"Suntem profund îngrijoraţi şi şocaţi de acest raport şi de amploarea activităţilor descrise în domeniul antidoping şi guvernare. Am precizat foarte clar că, pe baza rezultatelor şi concluziilor Comisiei de Supraveghere a IWF ne vom rezerva dreptul de a lua măsuri de anvergură, inclusiv - dar fără a se limita la asta - de a examina problema halterelor în programul Jocurilor Olimpice", a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach, în cursul unei conferinţe de presă online.

Ancheta, realizată de avocatul canadian Richard McLaren vine în urma acuzaţiilor de corupţie şi dopaj lansate într-un documentar al postului german de televiziune ARD, difuzat la începutul lunii ianuarie. În urma acelor dezvăluiri, Tamas Ajan (81 ani), care a condus timp de două decenii Federaţia internaţională de haltere, s-a retras provizoriu, iar apoi şi-a prezentat demisia, la jumătatea lunii aprilie.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 12 Iun. 2020

Încă un caz de dopaj în sportul românesc: halterofila Luana Grigoriu

 Halterele din România își degradează imaginea de la zi la zi. Un nou caz de dopaj a fost anunțat în acest sport.

Autor: Maria Sorescu / 30 Mar. 2020

Jocurile Olimpice de la Tokyo au anunțat noile date de disputare

 De la înfiinţarea jocurilor moderne, în 1896, este pentru prima oară când acestea sunt amânate pe timp de pace. 

Autor: Maria Sorescu / 13 Mar. 2020

Japonia nu intenționează să amâne Jocurile Olimpice

 Jocurile Olimpice sunt prevăzute în perioada 24 iulie- 9 august. 

Ştiri recente:

15 Ian. 2021

Ce posturi TV vor transmite meciurile Simonei Halep în 2021

 Pregătirea Simonei Halep pentru noul sezon a intrat în linie dreaptă, iar fanii așteaptă cu nerăbdare să o susțină din nou.

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

Lewis Hamilton a devenit cavaler al Imperiului Britanic

 Lewis Hamilton a primit un titlu onorific important ca recompensă pentru performanțele sportive.

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

La Liga: Atletico Madrid termină anul pe primul loc, Real Madrid s-a încurcat

 Atletico Madrid este mare favorită să câștige titlul de campioană în Spania, după ce a reușit o nouă victorie în La Liga.