Rafa Nadal și Pau Gasol au strâns peste 14 milioane de euro pentru lupta împotriva covid19

Autor: Maria Sorescu

Pandemia de coronavirus a impactat societatea spaniolă și a mobilizat starurile sportive din Peninsula Iberică. Rafael Nadal şi Pau Gasol au fost vârfuri de lance în campaniile de strângeri de fonduri.

Cele două vedete au ajutat la colectarea a peste 14 milioane de euro pentru lupta împotriva coronavirusului, după ce au făcut un apel pentru donaţii în luna martie.

Fostul lider mondial din tenis și fostul baschetbalist din NBA au lansat campania #NuestraMejorVictoria la 26 martie cu speranţa că se vor strânge 11 milioane de euro. Lumea sportului s-a mobilizat şi ţinta iniţială a fost chiar depăşită, ajungându-se la peste 14 milioane de euro.

Banii strânşi vor ajunge în sistemul sanitar şi la familiile care au nevoie de ajutor în această perioadă, a anunțat presa spaniolă.

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 05 Dec. 2022

Povestea lui Nick Bollettieri, antrenorul care a atins Everestul în tenis

 Lumea tenisului a pierdut un antrenor legendar. 

Autor: Mihai Constantin / 30 Noi. 2022

Foste legende ale tenisului, amendate drastic doar pentru că au promovat case de pariuri

 Suntem obișnuiți să vedem la televiziunile românești foști sportivi care promovează case de pariuri.

Autor: Nicolae Comănescu / 27 Noi. 2022

Canada a câștigat Cupa Davis

 Malaga a găzduit finala Cupei Davis între Canada și Australia, iar trofeul a revenit nord-americanilor. 

Ştiri recente:

07 Dec. 2022

“Boschetarul” care l-a făcut uitat pe Cristiano Ronaldo

Să te temi de englezi când îți fac un compliment, pentru că sună ca o insultă! “Santos are aerul zdrențăros al unui om care a dormit în mașină”, a scris Jonathan Wilson de la The Guardian despre eroul Portugaliei din meciul cu Elveția, excelent prezentat aici de către colegul meu, Nicolae Comănescu.

 

Autor: Nicolae Comănescu / 06 Dec. 2022

Gonçalo Ramos, noul Pistolero

Într-o zi în care zeci de jurnaliști au fost mai preocupați să-l fotografieze pe Cristiano Ronaldo pe bancă decât selecționata Portugaliei la intonarea imnului, Gonçalo Ramos a arătat că e momentul să ne orientăm spre tânăra generație.

06 Dec. 2022

Și totuși, ia Brazilia Cupa Mondială?

În absența României de la Campionatul Mondial, ne delectăm cu fotbalul de calitate oferit de marile echipe - preferabil cu sonorul dat mai jos, pentru a nu ne strica impresia pe fondul unui comentariu TVR oferit de specialiști în handbal, volei și, eventual, badminton sau șah.