6 sportivi celebri talentați la Texas Hold'em

 

Faptul că foarte multă lume joacă poker online în 2020, deja nu mai este o noutate. Progresul fantastic al tehnologiei a făcut posibil ca, începând cu primii ani ai acestui secol, acest joc să fie disponibil oricui, oriunde, la doar un click distanță. . Poker-ul rămâne însă la fel de popular și în varianta live, cu operatori precum 888poker online - partener oficial WSOP - ce organizează an de an o serie de turnee excelente, în diferite locații precum Madrid, Barcelona, Londra și multe alte orașe importante de pe harta Europei, printre care și București.

 

Fără îndoială, popularitatea poker-ului a fost întreținută și de faptul că multe personalități (actori, muzicieni sau sportivi) au cochetat de-a lungul timpului cu acest joc încadrat în categoria celor de noroc, însă ce necesită multă experiență și studiu. Despre 6 din cei mai celebri sportivi care s-au descurcat bine la jocul de poker vom vorbi în continuare.

1. A câștigat Balonul de Aur pe când avea doar 21 de ani, în 1997, după ce, cu doar un an înainte, ratase distincția la un singur vot. Este considerat unul dintre cei mai talentați fotbaliști din istorie, însă câteva accidentări nefericite i-au marcat cariera. Ronaldo Luís Nazário de Lima a jucat în Europa pentru PSV Eindhoven, FC Barcelona, Inter Milano, Real Madrid și AC Milan, iar pentru naționala Braziliei a adunat 98 de prezențe, marcând 62 de goluri. După retragere, fostul mare atacant și-a găsit “oaza de relaxare” în jocul de poker. În 2015, la evenimentul Caribbean Adventure, brazilianul a încheiat turneul pe locul 26 și a încasat un premiu în valoare de $42,000. Nu are un palmares impresionant la competiții importante de Texas Hold’em, însă Ronaldo este unul dintre fotbaliștii care au dezvoltat o pasiune pentru acest joc și îl practică la un nivel superior.

2. Boris Becker a devenit jucător profesionist de tenis la doar 17 ani, iar în timpul carierei sale de peste 15 ani a reușit să câștige șase turnee de Mare Șlem. Nu a reușit niciodată să se impună la Roland Garros, acest aspect reprezentând un mare regret pentru neamț. A izbutit însă să se reprofileze după retragerea din tenis. Cel mai notabil rezultat al său a venit în 2009, la Diamond World Poker Championship, unde a ocupat poziția a 40-a și a plecat cu un cec în valoare de $40,000. Din tenis, Boris Becker a strâns peste 25 de milioane de dolari, în timp ce poker-ul i-a adus câștiguri de doar aproximativ $115,000. Nu este însă timpul pierdut pentru neamțul de 52 de ani, care a demonstrat că are destul talent și în acest domeniu.

3. Dacă ești un fan al baseball-ului și al celor de la Los Angeles Dodgers, nu ai cum să nu ți-l amintești pe Orel Hershiser, aruncător prezent de trei ori în All-Star Game. Cu o carieră în baseball care a durat din 1983 până în 2000, jucătorul născut în Buffalo, New York, nu a devenit mai puțin competitiv după retragere. Și s-a apucat de Texas Hold’em. Cu o relaxare incredibilă pentru un amator (la acea vreme), a ocupat locul cinci la NBC National, în 2008, și a bifat un premiu de $75,000.

4. Un alt fotbalist mare amator de poker este catalanul Gerard Pique. Fundașul celor de la FC Barcelona a câștigat numeroase trofee alături de echipa de club și naționala Spaniei, iar în ultimii ani și-a completat “palmaresul” și cu rezultate notabile la diferite turnee de Texas Hold’em. Cea mai bună performanță venită la masa de joc s-a înregistrat anul trecut, la EPT Barcelona, când internaționalul iberic a încheiat pe locul doi și și-a acontat un premiu în valoare de $391,000. La cât de bine se descurcă la poker, se pare că Pique nu va avea probleme în a-și găsi un hobby care se plătește bine după ce se va retrage din fotbal.

5. Audley Harrison este poate numele cel mai puțin cunoscut din aceasta listă. Cel puțin publicului larg, deoarece boxerul britanic a câștigat, în 2000, medalia de aur la Olimpiada de la Sydney, iar pe urmă s-a bucurat de 12 ani de carieră la profesioniști. Tranziția către poker a făcut-o încă din vremea în care activa în ring. În 2007, a luat locul secund la evenimentul Bellagio III, performanță ce i-a adus în buzunare nu mai puțin de $90,000.

6. Campion de trei ori în Super Bowl, Richard Seymour este singurul nume din această listă care a obținut rezultate pozitive și la evenimente World Series of Poker. În total, fostul component al celor de la New England Patriots a adunat din poker peste $600,000. Performanța cea mai notabilă a fost obținută în 2018, la un turneu cu “buy-in” de $25,000 din cadrul Caribbean Adventure.
 

 

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 10 Mar. 2024

VIDEO / Următorul pas în arbitrajul fotbalului. Decizile, anunțate la microfon de către centrali pentru întreg stadionul

 Portugalia a marcat o nouă etapă în lumea fotbalului, una în care inovația pare să ducă arbitrajul la un alt nivel.

Autor: Nicolae Comănescu / 14 Oct. 2023

Comitetul Internațional Olimpic anunță un plan pentru a crea Jocurile Olimpice ESports

 Decizia sa consemnează o schimbare de mentalitate.

Autor: Mihai Constantin / 07 Feb. 2023

SPECIAL / Cealaltă față a lui Sergio Aguero. Fostul fotbalist este gamer și investește în egames

 Sergio Aguero a fost nevoit să se retragă mai devreme din cariera de fotbalist din cauza unei boli cardiace, iar asta l-a făcut să se reorienteze.

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 08 Apr. 2024

Sportul de performanță doare. Mărturia lui Gabriel Jesus vine să îngroașe rândurile sportivilor de top care suferă continuu în sport

 Puțini înțeleg eforturile fizice intense și impactul asupra corpului pe care atleții le suportă în căutarea excelenței. 

Autor: Nicolae Comănescu / 07 Apr. 2024

VIDEO / Aventura lui Russ Cook, primul om care traversează Africa de la sud la nord în alergare. În ultimul an a parcurs peste 16 000 km

 Britanicul Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, a scris istorie odată cu sosirea la Capul Angela din Tunisia.

Autor: Viorel Berbece / 07 Apr. 2024

Special/ Cinci nume pentru un Rapid cu adevărat nou

 Facem un joc de imaginație, cercetăm piața și venim cu variante pentru banca Rapidului! Hai să vezi ce am găsit!