Premier League se va relua la 17 iunie, iar Serie A va reîncepe la 20 iunie

Autor: Andrei Szabo

După Bundesliga, celelalte campionate puternice ale Europei se vor relua. Reprezentanții Premier League au confirmat oficial restartul sezonului de fotbal în data de 17 iunie, cu porţile închise şi cu respectarea unor protocoale stricte de siguranţă.

La trei zile distanță se va relua și campionatul Italiei, Serie A. Ministrul italian al Sporturilor, Vincenzo Spadafora, a dat undă verde pentru restartul competiției cu respectarea normelor de siguranță.

Primele meciuri din Premier League vor fi restanțele Aston Villa - Sheffield United şi Manchester City - Arsenal Londra. Etapa a 30-a se va disputa în totalitate în weekend-ul 19-21 iunie. În același final de săptămână va începe și Serie A. Campionatele în Anglia și Italia au fost oprite la jumătatea lunii martie din cauza noului tip de coronavirus.

''Astăzi am convenit provizoriu să rezumăm Premier League în data de miercuri 17 iunie. Dar această dată nu poate fi confirmată până când nu vom îndeplini toate măsurile de siguranţă necesare, pentru ca sănătatea şi bunăstarea tuturor participanţilor şi suporterilor este prioritatea noastră. Premier League şi cluburile noastre sunt mândre să aibă suporteri incredibili de loiali şi pasionaţi. Este important să putem asigura că cei mai mulţi fani vor putea urmări meciurile de acasă'', a declarat directorul executiv al PL, Richard Masters.

“Fotbalul urmează să se reia atunci când se întrunesc condiţiile de siguranţă şi protocoalele sunt aprobate. Italia îşi revine şi este corect ca şi fotbalul să revină pe propriile picioare. Protocolul medical este aprobat şi confirm însă necesitatea absolute a unei perioade de carantină în cazul în care un fotbalist este testat pozitiv. Am primit şi garanţii că procesul testării jucătorilor nu afectează accesul populaţiei generale la testare. Federaţia m-a asigurat că Planul B (play-off şi play-out) şi Planul C (clasamentul actual) pot fi adoptate în cazul suspendării. Nu este de competenţa mea, ca ministru, să fac asta, federaţia este cea care ia măsurile. Având în vedere toate acestea, putem spune astăzi că sezonul se poate relua la 20 iunie”, a afirmat și Vincenzo Spadafora, ministrul sportului din Italia.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 01 Iul. 2020

Bayern mută surprinzător. L-a adus pe Tanguy Kouassi

 Bayern se gândește la viitor și a adus un fundaş francez de doar 18 ani. 

Autor: Andrei Szabo / 30 Iun. 2020

Cupa Africii pe Națiuni a fost amânată cu un an

 Pandemia de coronavirus, dar și anumite probleme logistice au forțat organizatorii Cupei Africii pe Naţiuni la fotbal să amâne evenimentul.

Autor: Andrei Szabo / 29 Iun. 2020

VIDEO / Buffon și Chiellini și-au prelungit contractele cu Juventus

 Juventus Torino va miza în continuare pe serviciile experimentaților Gianluigi Buffon şi Giorgio Chiellini. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 08 Iul. 2020

Gaz Metan Mediaș a ieșit din insolvență

 După patru ani de reorganizare, clubul Gaz Metan Mediaş a anunţat că a ieşit din insolvenţă. 

Autor: Andrei Szabo / 08 Iul. 2020

Fernando Alonso va reveni la Renault

 Fernando Alonso va reveni în Formula 1 la echipa Renault, a anunțat constructorul.

Autor: Maria Sorescu / 01 Iul. 2020

Începe reconstrucția la FCSB? Briceag a semnat cu vicecampioana, Adi Popa a plecat

 FCSB are șanse minime la titlul de campioană, astfel că se pregătește pentru sezonul viitor.