Poli Timișoara, exemplu de implicare pe timp de pandemie. Sergiu Bumbu, directorul de imagine al bănățenilor, explică abordarea lui Poli

Pauza cauzată de pandemia de Coronavirus a fost o bună ocazie pentru cluburi să se remarce prin implicarea socială. Puține echipe din România au înțeles acest lucru și s-au mobilizat alături de suporteri pentru a da o mână de ajutor celor care aveau nevoie. Una dintre formațiile care au răspuns acestei provocări este Politehnica Timișoara, din liga secundă. Am stat de vorbă cu Sergiu Bumbu, director de imagine al Politehnicii Timișoara, despre cum a gestionat clubul această perioadă complicată.

Ziarul de Sport: Cum ați abordat această perioadă?

Sergiu Bumbu: Începutul pandemiei de Coronavirus ne-a surprins pe toți, atât la nivel național cât și global, dar suflarea „Polistă” reacționează mereu în orice situație, de cele mai multe ori dă totul la acțiune și se adaptează cu ușurință noilor provocări. Activitatea noastră s-a focusat pe sprijinirea comunității timișorene prin campanii de strângere de fonduri, îndrumarea suporterilor de a respecta prevederile impuse de autorități, disputarea de meciuri în fotbal virtual (unele caritabile) și maximizarea vânzărilor pe shop-ul online pentru a aduce bani în visteria clubului.

Ziarul de Sport: Care sunt proiectele prin care a ieșit în evidență Poli Timișoara?

Sergiu Bumbu: La nivelul comunității, Politehnica Timișoara a susținut campaniile de strângere de fonduri pentru achiziționarea de materiale medicale necesare în lupta împotriva răspândirii noului tip de coronavirus și a efectelor acestuia. Prin Asociația Suporterilor Timișoreni „Druckeria” s-a oferit sprijin în stabilirea proceselor și măsurilor tehnice pentru desfășurarea muncii de acasă, prin consultanță și ajutor efectiv tehnic gratuit. Tot cu sprijinul voluntarilor „Druckeria” s-a reușit împărțirea de viziere medicilor de familie și în unitățile sanitare din Timișoara și din județ. Din punct de vedere sportiv am reușit să dezvoltăm foarte mult zona de fotbal virtual, bucurându-ne de un succes uriaș în rândul fanilor noștri și am fost apreciați de specialiștii din domeniu. S-au disputat o serie de meciuri amicale, cu Rapid București (5 aprilie), Borussia Mönchengladbach (19 aprile), Olimpia Satu Mare (10 mai) și Ajax Amsterdam (18 mai). Prin proiectul Poli Timișoara ESports am participat la SuperCupa #jucămdeacasă, Liga 2 VFL și Campionatul VPG. Am cooptat în echipă o serie de jucători foarte buni din domeniul fotbalului virtual.

Ziarul de Sport:  Cum a funcționat comunicarea cu fanii în acest timp?

Sergiu Bumbu: În această perioadă fanii au fost mai aproape ca oricând de echipă. Suporterii au susținut clubul cumpărând produse de pe site (măști, tricouri, eșarfe, carduri de membru, bilete virtuale, steaguri), volumul vânzărilor fiind unul extrem de ridicat. Am rememorat alături de suporteri meciuri și acțiuni din anii precedenți, am admirat și jurizat jongleriile jucătorilor noștri cu rola de hârtie igienică, iar interviurile cu jucătorii echipei și concursurile de creație pentru tinerii fani ne-au adus mai aproape de atmosfera de la meciuri. De 1 Mai, la împlinirea a 57 ani de la inaugurarea stadionului ”Dan Păltinișanu” – El Monumental, a fost organizată o tombolă cu premii pentru susținătorii clubului.

Ziarul de Sport:  Cum iese Poli Timișoara după această pandemie de Coronavirus?

Sergiu Bumbu: Pe plan sportiv lucrurile sunt încheiate în acest sezon competițional. Trebuie să ne conturăm strategia pentru campionatul următor, totul în funcție de modificările care apar la nivelul ligii secunde și mai ales de contextul economic. S-a abordat reluarea campionatului cu jucători cu o experiență semnificativă în primele eșaloane (jucători aduși în iarnă) și mai ales cu ambiții la locuri din prima parte a clasamentului, dar această pandemie ne-a dat planurile peste cap. Trebuie să ne păstrăm nucleul de jucători și să abordăm cu mare ambiție următorul sezon.

Ziarul de Sport:  Dar din punct de vedere economic ?

Sergiu Bumbu: Din punct de vedere economic suferim ca majoritatea cluburilor de fotbal. Aportul financiar din vânzarea de bilete era unul foarte important pentru club, la fel și capitolul sponsorizări. În primele 2 luni ale anului s-au purtat discuții pentru contracte de sponsorizare importante, cu parteneri naționali, dar din păcate a venit pandemia, iar sponsorii și-au gestionat resursele înspre alte direcții. Fanii ne-au fost alături în aceste momente, cumpărând materiale cu însemnele clubului. Cu sprijinul lor, al „Druckeriei” și al Peluzei Sud s-au strâns fonduri pentru Poli. 

Ziarul de Sport: Care ar fi concluzia pe care o poți trage după această perioadă ?

Sergiu Bumbu: Politehnica Timișoara este un organism viu în domeniul responsabilității sociale, fiind conștientă de rolul pe care îl joacă în societate. Poli a fost și va rămâne mereu un club cu impact în comunitate, cu valori și principii sănătoase, un reper moral ce trebuie să formeze caractere, un club diferit. Trebuie să le mulțumim tuturor colegilor noștri din fiecare departament pentru munca depusă în cadrul acestui proiect.
 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bundesliga: Bayern mărșăluiește spre titlu, Hertha continuă să impresioneze

Bayern Munchen a mai făcut un pas spre al optulea titlu consecutiv de campioană în Germania. 

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bogdan Stancu și-a prelungit contractul cu Genclerbirligi

 Bogdan Stancu joacă din 2011 în campionatul Turciei, unde s-a remarcat în mod constant. 

Autor: Maria Sorescu / 29 Mai 2020

VIDEO / Steaua Roșie Belgrad a devenit campioana Serbiei

 Cu trei etape înainte de final, campionatul Serbiei și-a desemnat câștigătoarea titlului. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bundesliga: Bayern mărșăluiește spre titlu, Hertha continuă să impresioneze

Bayern Munchen a mai făcut un pas spre al optulea titlu consecutiv de campioană în Germania. 

Autor: Maria Sorescu / 30 Mai 2020

Sud-africanul Franco Smith este noul selecționer al Italiei

 Naționala de rugby a Italiei are un nou selecționer. Este vorba de sud-africanul Franco Smith, după cum anunță președintele federației italiene.

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bogdan Stancu și-a prelungit contractul cu Genclerbirligi

 Bogdan Stancu joacă din 2011 în campionatul Turciei, unde s-a remarcat în mod constant.