Camelia Potec: Dacă nu se deschid bazinele de înot, riscăm să pierdem sportivii pentru JO 2024

Autor: Andrei Szabo

Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Moderna, susține că România riscă să piardă o generaţie întreagă se sportivi pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, dacă bazinele nu se vor deschide.

"Eu i-am spus şi domnului ministru, încă de atunci când s-a întrerupt activitatea, pentru că se estima de atunci că vor fi închise bazele sportive pentru 3-4 luni, deşi mi se părea de domeniul fantasticului, că dacă ajung sportivii să stea mai mult timp departe de acest mediu, noi riscăm să pierdem şi generaţia pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Nu mai zic de categoriile mai mici, vorbesc de generaţia celor de 16-17 ani. Pentru că e foarte greu să stai departe de apă, e un mediu diferit, un mediu la care nu suntem adaptaţi decât dacă stăm acolo o lungă perioadă de timp”, a explicat Camelia Potec pentru Agerpres.

Fosta sportivă speră că de la 1 iunie, MTS va oferi posibilitatea copiilor legitimaţi să intre în bazin, chit că intră o dată pe zi. Oficialul FRNPM afirmă că în acest moment nu se mai poate spune cu exactitate câţi sportivi numără loturile naţionale de tineret şi juniori, pentru că nu ştie câţi vor mai putea continua activitatea sportivă de performanţă.

„Să vedem după ce se dă drumul, toate cluburile îşi fac o evidenţă a sportivilor care au rămas, tragem linie şi vedem cât de grav a fost. Dar important este să dăm drumul odată, pentru că pe hârtie noi avem sportivii legitimaţi, dar în realitate nu mai ştim care e situaţia lor. Eu sper să se înţeleagă la nivelul Ministerului Sănătăţii, că, aşa cum s-a dat drumul acum ca lumea să facă mişcare, înotătorii nu pot face asta decât dacă au acces la un bazin de înot", a mai spus Potec pentru Agerpres.

Conform studiilor de specialitate, oprirea antrenamentelor unui înotător pentru 6 săptămâni corespunde în realitate unei pauze de 6 luni, ţinând cont de specificul acestui sport.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 30 Mai 2020

Sud-africanul Franco Smith este noul selecționer al Italiei

 Naționala de rugby a Italiei are un nou selecționer. Este vorba de sud-africanul Franco Smith, după cum anunță președintele federației italiene.

Autor: Maria Sorescu / 29 Mai 2020

Asociere inedită. Federația Română de Oină a semnat un parteneriat cu un producător de palincă și țuică

 Lumea sportului găsește tot mai greu finanțare pe timp de pandemie, așa că orice partneriat este valoros.

Autor: Andrei Szabo / 28 Mai 2020

Competițiile sportive în aer liber se pot relua de la 1 iunie, anunță președintele Klaus Iohannis

 Autoritățile române continuă programul de relaxare graduală a măsurilor de limitare a pandemiei de coronavirus, iar sportul este influențat în acest context.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bundesliga: Bayern mărșăluiește spre titlu, Hertha continuă să impresioneze

Bayern Munchen a mai făcut un pas spre al optulea titlu consecutiv de campioană în Germania. 

Autor: Maria Sorescu / 30 Mai 2020

Sud-africanul Franco Smith este noul selecționer al Italiei

 Naționala de rugby a Italiei are un nou selecționer. Este vorba de sud-africanul Franco Smith, după cum anunță președintele federației italiene.

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bogdan Stancu și-a prelungit contractul cu Genclerbirligi

 Bogdan Stancu joacă din 2011 în campionatul Turciei, unde s-a remarcat în mod constant.