Camelia Potec: Dacă nu se deschid bazinele de înot, riscăm să pierdem sportivii pentru JO 2024

Autor: Andrei Szabo

Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Moderna, susține că România riscă să piardă o generaţie întreagă se sportivi pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024, dacă bazinele nu se vor deschide.

"Eu i-am spus şi domnului ministru, încă de atunci când s-a întrerupt activitatea, pentru că se estima de atunci că vor fi închise bazele sportive pentru 3-4 luni, deşi mi se părea de domeniul fantasticului, că dacă ajung sportivii să stea mai mult timp departe de acest mediu, noi riscăm să pierdem şi generaţia pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Nu mai zic de categoriile mai mici, vorbesc de generaţia celor de 16-17 ani. Pentru că e foarte greu să stai departe de apă, e un mediu diferit, un mediu la care nu suntem adaptaţi decât dacă stăm acolo o lungă perioadă de timp”, a explicat Camelia Potec pentru Agerpres.

Fosta sportivă speră că de la 1 iunie, MTS va oferi posibilitatea copiilor legitimaţi să intre în bazin, chit că intră o dată pe zi. Oficialul FRNPM afirmă că în acest moment nu se mai poate spune cu exactitate câţi sportivi numără loturile naţionale de tineret şi juniori, pentru că nu ştie câţi vor mai putea continua activitatea sportivă de performanţă.

„Să vedem după ce se dă drumul, toate cluburile îşi fac o evidenţă a sportivilor care au rămas, tragem linie şi vedem cât de grav a fost. Dar important este să dăm drumul odată, pentru că pe hârtie noi avem sportivii legitimaţi, dar în realitate nu mai ştim care e situaţia lor. Eu sper să se înţeleagă la nivelul Ministerului Sănătăţii, că, aşa cum s-a dat drumul acum ca lumea să facă mişcare, înotătorii nu pot face asta decât dacă au acces la un bazin de înot", a mai spus Potec pentru Agerpres.

Conform studiilor de specialitate, oprirea antrenamentelor unui înotător pentru 6 săptămâni corespunde în realitate unei pauze de 6 luni, ţinând cont de specificul acestui sport.

Poate te interesează şi:

Autor: Flaviu Ilie / 08 Noi. 2020

NBA MOCK DRAFT 2020/ Un draft atipic la finalul unui sezon neobișnuit

 Ziarul de Sport vine cu o premieră în jurnalismul din România: primul mock draft original din NBA și analiză în amănunt a fiecărei alegeri proiectate pentru fiecare echipă în primă rundă și o prezentare pe scurt a selecțiilor din runda a doua.

Autor: Andrei Szabo / 29 Aug. 2020

Start în Le Tour. Alexander Kristoff a câștigat prima etapă

 Turul Franței era programat să înceapă în luna iunie, dar pandemia de coronavirus a amânat startul.

Autor: Andrei Szabo / 20 Aug. 2020

Volei Alba Blaj a anunțat lotul pentru sezonul viitor și un buget mai mic cu 35%

 Pandemia de coronavirus a afectat voleiul românesc și dn punct de vedere financiar.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 19 Noi. 2020

CSM București, învinsă de Rostov-Don. Cristina Neagu trage un semnal de alarmă

 CSM Bucureşti nu traversează o perioadă prea bună.

Autor: Andrei Szabo / 19 Noi. 2020

Andreea Chițu, medaliată cu argint la Europeanul de judo

 În penuria de competiții majore care a marcat această pandemiae, Campionatul European de judo s-a desfășurat în condiții de maximă siguranță în Cehia.