Sfaturile unui nutriționist de calibru pentru fotbaliști. Importanța hidratării și a dietei variate

Autor: Andrei Szabo

Tara Ostrowe este nutriționist specializat în sport. Ea a lucrat pentru cluburi din diverse ramuri precum fotbal american, fotbal și atletism. S-a afirmat la New York Giants, pe care a ajutat-o să câștige Super Bowl, apoi între 2014 și 2017 a fost angajată de AS Monaco, iar în acest moment lucrează la New York Red Bull.

Americanca a povestit în presa franceză care a fost imaginea pe care și-a creat-o asupra fotbalului european și cât de bine cunosc sportivii ce trebuie să mănânce.

„Când am venit la Monaco am schimbat multe. Fotbaliștii erau obișnuiți să mănânce mult orez alb și paste albe. Am mers mai mult pe paste integrale, orez brun, cereale, quinoa. Am diversificat sursele de proteine, care până la venirea mea se rezumau la carne albă. Am propus mai mult pește de pe Coasta de Azur. Am recomandat mai multe fructe, o varietate mai mare de legume pentru a le furniza fotbaliștilor vitaminele și mineralele de care au nevoie. Sunt multe detalii, care puse cap la cap fac diferența”, a declarat Tara Ostrowe pentru So Foot.

Nutriționista americană consideră că sportul european lucrează încă după scheme alimentare deficitare. „Nutriția nu este considerată atât de importantă în fotbal. Spre exemplu, fotbaliștii nu conștientizează cât de importantă este hidratarea. Nu fac legătura între asta, performanța fizică și recuperare. Când am ajuns la AS Monaco, le-am făcut teste de hidratare și am văzut că fotbaliștii erau deshidratați. O carență de hidratare de 2-3% poate diminua performanța sportivă cu 10 până la 30% și crește riscul de accidentare. Fotbaliștii pierd în medie 1,5 litri de apă pe meci și este vital să compenseze această pierdere. De aceea e foarte important să profite de fiecare clipă pentru a se hidrata, în special în pauză și imediat după meci”, susține Tara Ostrowe.

Nutriționista a povestit că l-a ajutat și pe Kylian Mbappe să se dezvolte, pe vremea când fotbalistul era la academia lui AS Monaco. „Kylian avea 15 ani și a venit din proprie inițiativă la mine ca să mă întrebe ce program alimentar trebuie să urmeze pentru a se dezvolta. Era preocupat încă de pe atunci să devină mai bun zi de zi. Nu știu dacă familia sau altcineva l-a îndrumat, dar era foarte interesat să devină cel mai bun”, a dezvăluit Tara Ostrowe.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 07 Oct. 2020

Transferuri în Liga 1. Dinamo l-a adus pe Magaye Gueye, iar Hermannstadt l-a transferat pe Baba Alhassan

 Echipele din Liga 1 continuă să facă achiziții pe bandă rulantă, iar Dinamo și Hermannstadt sunt printre cele mai active.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Liga 2: Farul și Dunărea Călărași au maximum de puncte

 Etapa secundă din liga a doua a fost mai animată decât prima.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Premier League: Chelsea l-a adus pe Havertz, Everton mută cu Allan

 Echipele din Premier League sunt dispuse să cheltuie cei mai mulți bani în această pauză de vară, iar Chelsea Londra este cel mai activ club pe piața transferurilor.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 11 Oct. 2020

Nadal, zeul zgurii. Rafa a câștigat al 13-lea titlu la Roland Garros

 Spaniolul Rafael Nadal, locul 2 ATP, a triumfat mai clar decât ne-am fi așteptat al 13-lea trofeu de simplu la Roland Garros.

Autor: Andrei Szabo / 11 Oct. 2020

Jocul TARGET, destinat educației antidoping a copiilor și tinerilor, a fost lansat

UNEFS, în calitate de partener al proiectului Erasmus Plus Sport intitulat „GAME - utilizarea jocului în îmbunătățirea culturii performanței în rândul tinerilor”, anunță lansarea jocului TARGET.

Autor: Maria Sorescu / 08 Oct. 2020

Ugandezul Joshua Cheptegei a bătut recordul mondial la 10 000 de metri

 Valencia a găzduit o cursă istorică de atletism.