Carmen Bucur, exemplu de pasiune pentru handbal. Joacă în Franța la 50 de ani

Se spune că nu e bine să întrebi o femeie despre vârsta ei. Însă în cazul lui Carmen Bucur, acest aspect este doar un argument pentru a demonstra ce înseamnă pasiunea pentru sport.

În cazul de față e vorba de handbal. În iulie, Carmen Bucur împlinește 50 de ani, dar nu renunță la cariera de handbalistă.

Românca va continua să joace pentru echipa de liga a treia franceză SAM Moncoutant. Carmen Bucur a jucat în cariera ei la cluburi importante precum Rapid, cu care a jucat două trofee europene, și Metz. Ea are peste 30 de ani de carieră sportivă în calitate de profesionistă.

„Handbalul este viața mea, iar familia mea a înțeles acest lucru. Mă simt bine, nu mă simt obosită. Voi continua să joc și sunt fericită în legătură cu asta. Voi da tot ce am mai bun pentru a rămâne la un nivel ridicat. Vârsta nu e o problemă pentru mine, dacă sănătatea îmi permite să joc”, declară Carmen Bucur.

Publicația La Nouvelle Republique a realizat un reportaj cu românca. „Am venit în 2013 la Moncoutant și eram puțin circumspectă pentru că veneam de la un nivel înalt. Însă am luat lucrurile treptat, am promovat de două ori și am întâlnit un grup de oameni extraordinari. Niște voluntari, care muncesc precum niște nebuni”, a povestit Carmen Bucur celor de la La Nouvelle Republique.

Chiar și în această perioadă complicată, românca a declarat că se pregătește constant pentru revenirea în competiție. Este vorba de antrenamente prin videoconferință cu kinetoterapeutul clubului, de 2-3 ori pe săptămână, dar și aleargă împreună cu fiica sa.

Foto: La Nouvelle Republique

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 28 Mai 2020

Saeid Heidarirad și-a prelungit contractul cu Dinamo

 Dinamo este cea mai activă echipă din Liga Zimbrilor. 

Autor: Maria Sorescu / 27 Mai 2020

Iulia Dumanska a părăsit SCM Râmnicu Vâlcea și a semnat cu Podravka Vegeta

 Portarul naţionalei de handbal, Iulia Dumanska, și-a luat la revedere de la echipa SCM Râmnicu Vâlcea, cu care a câştigat titlul naţional în 2019. 

Autor: Maria Sorescu / 26 Mai 2020

Per Johansson a demisionat de la CSM București

 După Vlad Enăchescu, CSM București s-a mai despărțit de o figură importantă.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bundesliga: Bayern mărșăluiește spre titlu, Hertha continuă să impresioneze

Bayern Munchen a mai făcut un pas spre al optulea titlu consecutiv de campioană în Germania. 

Autor: Maria Sorescu / 30 Mai 2020

Sud-africanul Franco Smith este noul selecționer al Italiei

 Naționala de rugby a Italiei are un nou selecționer. Este vorba de sud-africanul Franco Smith, după cum anunță președintele federației italiene.

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bogdan Stancu și-a prelungit contractul cu Genclerbirligi

 Bogdan Stancu joacă din 2011 în campionatul Turciei, unde s-a remarcat în mod constant.