Carmen Bucur, exemplu de pasiune pentru handbal. Joacă în Franța la 50 de ani

Se spune că nu e bine să întrebi o femeie despre vârsta ei. Însă în cazul lui Carmen Bucur, acest aspect este doar un argument pentru a demonstra ce înseamnă pasiunea pentru sport.

În cazul de față e vorba de handbal. În iulie, Carmen Bucur împlinește 50 de ani, dar nu renunță la cariera de handbalistă.

Românca va continua să joace pentru echipa de liga a treia franceză SAM Moncoutant. Carmen Bucur a jucat în cariera ei la cluburi importante precum Rapid, cu care a jucat două trofee europene, și Metz. Ea are peste 30 de ani de carieră sportivă în calitate de profesionistă.

„Handbalul este viața mea, iar familia mea a înțeles acest lucru. Mă simt bine, nu mă simt obosită. Voi continua să joc și sunt fericită în legătură cu asta. Voi da tot ce am mai bun pentru a rămâne la un nivel ridicat. Vârsta nu e o problemă pentru mine, dacă sănătatea îmi permite să joc”, declară Carmen Bucur.

Publicația La Nouvelle Republique a realizat un reportaj cu românca. „Am venit în 2013 la Moncoutant și eram puțin circumspectă pentru că veneam de la un nivel înalt. Însă am luat lucrurile treptat, am promovat de două ori și am întâlnit un grup de oameni extraordinari. Niște voluntari, care muncesc precum niște nebuni”, a povestit Carmen Bucur celor de la La Nouvelle Republique.

Chiar și în această perioadă complicată, românca a declarat că se pregătește constant pentru revenirea în competiție. Este vorba de antrenamente prin videoconferință cu kinetoterapeutul clubului, de 2-3 ori pe săptămână, dar și aleargă împreună cu fiica sa.

Foto: La Nouvelle Republique

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 03 Sept. 2020

CSM București a învins fără emoții CSM Slatina, în sferturile Cupei României

 Echipa de handbal feminin CSM Bucureşti s-a calificat în semifinalele Cupei României, după ce a învins formaţia CSM Slatina, scor 34-17 (18-11).

Autor: Maria Sorescu / 02 Sept. 2020

Crina Pintea, inovatoare pe timp de pandemie

 Pandemia de coronavirus a forțat lumea să se adapteze la noile condiții. Inclusiv sportivii și-au regândit locul în societate.

Autor: Andrei Szabo / 29 Aug. 2020

EHF European League: HC Dobrogea Sud se impune, Potaissa Turda pierde

 Echipele românești de handbal au jucat primele meciuri după o pauză de șase luni.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

VIDEO / Accident spectaculos în Raliul Iașiului. Mașina lui Tempestini s-a făcut praf și a luat foc

 Raliul Iaşului, competiţie care se desfăşoară în acest weekend, a oferit cel mai spectaculos accident al sezonului. 

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Liga 2: Farul și Dunărea Călărași au maximum de puncte

 Etapa secundă din liga a doua a fost mai animată decât prima.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Premier League: Chelsea l-a adus pe Havertz, Everton mută cu Allan

 Echipele din Premier League sunt dispuse să cheltuie cei mai mulți bani în această pauză de vară, iar Chelsea Londra este cel mai activ club pe piața transferurilor.