Propunere inedită. Un virusolog susține reluarea competițiilor fotbalistice cu măști pentru sportivi

Autor: Andrei Szabo

Fanii fotbalului sunt nerăbdători să-și susțină favoriții. În acest context de așteptare, un virusolog belgian vine cu o propunere inedită.

Marc Van Ranst, consilier al guvernului belgian cu privire la măsurile împotriva Covid-19, consideră că este posibilă reluarea campionatului de fotbal cu jucătorii care să poarte măşti pe teren.

“Este o variantă de luat în calcul. Evident, nu poate fi vorba de măştile chirirgicale, care sunt total nepotrivite. Pe internet se găsesc măşti antipoluare care pot fi purtate de jucătorii de fotbal american sau de ciclişti. Sunt mai confortabile”, a spus virusologul potrivit Le Soir.

Campionatul Belgiei a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, la fel ca majoritatea competiţiilor din lume. Oficialii din această țară au propus deja închiderea campionatului, iar o decizie în acest sens se va lua la 22 aprilie.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 18 Noi. 2020

O zi de 4 puncte. România remizează în Irlanda de Nord și câștigă la masa-verde cu Norvegia

 Într-o singură zi, selecționata lui Mirel Rădoi a smuls patru puncte în Liga Națiunilor. 

Autor: Andrei Szabo / 17 Noi. 2020

Naționala de tineret merge din nou la Campionatul European

 După semifinala jucată în 2019 la Campionatul European de tineret din Italia, naționala României sub 21 de ani va mai merge la un turneu final.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 19 Noi. 2020

CSM București, învinsă de Rostov-Don. Cristina Neagu trage un semnal de alarmă

 CSM Bucureşti nu traversează o perioadă prea bună.

Autor: Andrei Szabo / 19 Noi. 2020

Andreea Chițu, medaliată cu argint la Europeanul de judo

 În penuria de competiții majore care a marcat această pandemiae, Campionatul European de judo s-a desfășurat în condiții de maximă siguranță în Cehia.