Dovadă de atașament. O echipă din liga a patra germană a vândut peste 100 000 de bilete pentru primul meci de după pandemie

Autor: Maria Sorescu

O veste spectaculoasă vine din fotbalul german și arată cât de atașați sunt fanii față de echipele lor. Lokomotiva Leipzig, echipă din liga a patra germană, a reuşit o performanță incredibilă pe timp de pandemie.

Clubul a apelat la ajutorul suporterilor pe a se salva dintr-o situaţie financiară dificilă cauzată de pauza competițională. Șefii echipei Lokomotiva Leipzig au pus în vânzare cu un euro bucata bilete la un meci programat la 8 mai. Nici adversarul, nici dacă se va putea juca fotbal la acea dată nu sunt cunoscute, însă fanii au răspuns apelului clubului şi au cumpărat 112.000 de bilete.

Asta în condițiile în care cel mai mare număr de suporteri din acest sezon pe Bruno Plache Stadion (10.000 de locuri) a fost de 4,498 de spectatori, la meciul cu Energie Cottbus. În medie, Lokomotive Leipzig vinde bilete de 30.000 de euro la meciurile de acasă.

Nu se știu foarte multe detalii despre meciul din 8 mai. "Va fi un stream live de pe stadion, reflectoarele vor fi pornite, iar comentatorii noştri radio de pe internet vor lucra la meci. Nu vă pot spune mai multe în acest moment. Banii vor fi folosiţi pentru a menţine clubul în funcţiune. Avem 300 de jucători tineri, trebuie să plătim staff-ul şi să avem grijă de infrastructura clubului", a spus un oficial al clubului cu o istorie îndepărtată. 

Fondat în urmă cu 126 de ani, Lokomotiva Leipzig a fost un club emblematic al Germaniei antebelice şi a fostei RDG, în palmaresul grupării figurând o finală a Cupei Cupelor, pierdută în 1987, scor 0-1, în faţa formaţiei Ajax Amsterdam.

Echipa a mai cucerit de trei ori titlul în Germania, fiind prima campioană a ţării, în 1903, ca VfB Leipzig. Al doilea trofeu a venit în 1906, iar ultimul titlu de campioană a Germaniei l-a obţinut în 1913, apoi a mai câştigat o dată cupa, în 1936, precum şi Cupa RDG de patru ori.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

La Liga: Atletico Madrid termină anul pe primul loc, Real Madrid s-a încurcat

 Atletico Madrid este mare favorită să câștige titlul de campioană în Spania, după ce a reușit o nouă victorie în La Liga. 

Autor: Andrei Szabo / 30 Dec. 2020

Dinamovistul Borja Valle a fost prezentat de Oviedo

 Dinamo a rămas fără unul dintre cei mai buni fotbaliști din acest sezon. 

Autor: Maria Sorescu / 29 Dec. 2020

Diego Costa și-a reziliat contractul cu Atletico Madrid

 Diego Simeone a decis să nu mai conteze pe atacantul Diego Costa la Atletico Madrid.

Ştiri recente:

15 Ian. 2021

Ce posturi TV vor transmite meciurile Simonei Halep în 2021

 Pregătirea Simonei Halep pentru noul sezon a intrat în linie dreaptă, iar fanii așteaptă cu nerăbdare să o susțină din nou.

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

Lewis Hamilton a devenit cavaler al Imperiului Britanic

 Lewis Hamilton a primit un titlu onorific important ca recompensă pentru performanțele sportive.

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

La Liga: Atletico Madrid termină anul pe primul loc, Real Madrid s-a încurcat

 Atletico Madrid este mare favorită să câștige titlul de campioană în Spania, după ce a reușit o nouă victorie în La Liga.