Radomir Antic, un sârb care a cucerit Spania. Povestea antrenorului care a pregătit Real, Barcelona și Atletico

Autor: Andrei Szabo

Radomir Antic s-a stins la 71 de ani. Sârbul a fost singurul antrenor care le-a pregătit pe Real Madrid, Atletico Madrid şi FC Barcelona. Cariera sa a consemnat numeroase succese și o relație aparte cu cei pe care i-a pregătit.

Antic s-a născut în Zitiște (Serbia), în 1948, o localitate recunoscută datorită statuii lui Rocky, personajul cunoscut din filmele în care Sylvester Stallone a interpretat rolul unui pugilist din Philadelphia.

Deși s-a afirmat ca antrenor, Antic a fost și un jucător de calitate. El a evoluat ca fundaș la echipe precum Partizan, Fenerbahçe, Zaragoza sau Luton.

Ca antrenor a cunoscut faima mondială., el a pregătit Real Madrid, Atlético de Madrid şi Barcelona, dar a fost şi selecţioner al Serbiei între 2008 și 2010.

În sezonul 1995/1996, el a reuşit să câştie campionatul şi Cupa Spaniei cu Atletico Madrid, echipă pe care a antrenat-o timp de cinci sezoane. 

Cel mai mult timp l-a petrecut însă pe banca celor de la Atletico, echipă cu care a câștigat Cupa și Campionatul, în sezonul 1995-1996.

Antic a avut sub comanda sa și trei jucători români. Este vorba despre Gică Hagi, Marius Lăcătuș și Daniel Prodan.

„Faptul că a fost unicul la Real, Atletico și Barcelona arată cât era de special. Ca antrenor era foarte bun, cu o mare cunoaștere a fotbalului. Fusese fundaș, ca o consecință, și-a organizat excelent apărarea. Era o perioadă în care jucătorii și antrenorii sârbi erau peste tot în Europa. Foarte dotați, cu o capacitate de adaptare deosebită", a declarat Mircea Lucescu pentru Gazeta Sporturilor.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 18 Noi. 2020

O zi de 4 puncte. România remizează în Irlanda de Nord și câștigă la masa-verde cu Norvegia

 Într-o singură zi, selecționata lui Mirel Rădoi a smuls patru puncte în Liga Națiunilor. 

Autor: Andrei Szabo / 17 Noi. 2020

Naționala de tineret merge din nou la Campionatul European

 După semifinala jucată în 2019 la Campionatul European de tineret din Italia, naționala României sub 21 de ani va mai merge la un turneu final.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 19 Noi. 2020

CSM București, învinsă de Rostov-Don. Cristina Neagu trage un semnal de alarmă

 CSM Bucureşti nu traversează o perioadă prea bună.

Autor: Andrei Szabo / 19 Noi. 2020

Andreea Chițu, medaliată cu argint la Europeanul de judo

 În penuria de competiții majore care a marcat această pandemiae, Campionatul European de judo s-a desfășurat în condiții de maximă siguranță în Cehia.