UEFA amenință echipele belgiene cu excluderea din cupele europene. Fanii lui Brugge îl acuză pe Ceferin

Autor: Andrei Szabo

Oficialii fotbalului belgian au propus stoparea campionatului deși sezonul nu s-a încheiat. În aceste condiții ar trebui ca FC Brugges să primească titlul de campioană.

În aceste condiții, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, nu renunţă la ideea de a suspenda din cupele europene Belgia. "Trebuie să menţionez că Belgia şi alţii care gândesc la fel riscă să nu ia parte la cupele europene, sezonul viitor", a declarat Ceferin.

El insistă că meciurile se vor putea relua cu porţile închise şi acest lucru reprezintă o soluţie mai bună decât cea ca partidele să nu se joace deloc. UEFA a recomandat federaţiilor naţionale să nu declare încheiate competiţiile interne din cauza pandemiei de coronavirus, aşa cum intenţionează să facă liga profesionistă din Belgia.

Fanii belgieni au reacționat destul de dur și l-au acuzat pe șeful UEFA că este interesat doar de bani. Membrii grupului de suporteri „The Blues of FC Bruges”, cel mai numeros al grupării, au trimis o scrisoare deschisă către Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA.

"Nu înţelegem poziţia dumneavoastră şi a organizaţiei dumneavoastre în această problemă şi care este rostul ameninţărilor la adresa federaţiei şi a cluburilor. Trăim vremuri dosebite, domnule Ceferin.

Faptul că ai amânat EURO 2020 justificând o formă de solidaritate faţă de federaţii şi cluburi arată doar cât de arogant ne priviţi tu şi organizaţia ta din turnul vostru de fildeş. Amânarea EURO 2020 nu e niciun gest de solidaritate faţă de alţii, ci este doar modul de a vă proteja banii. Nimic mai mult sau mai puţin. E ipocrit să presezi o federaţie naţională să termine sezonul şi să joace fără spectatori, când tu nu eşti dispus să faci asta din motive financiare


[…] Nu ar fi mai bine să pui presiune pe federaţia din Belarus, unde încă se mai organizează meciuri şi unde vieţile oamenilor sunt în pericol ?

[…] Faptul că spui că e mai bine să avem fotbal fără spectatori la televizor decât să nu avem fotbal deloc arată că nu înţelegi fenomenul. De fapt, eşti total nepotrivit să conduci cel mai mare organism fotbalistic al continentului european.

[…] Ca să îţi spunem prin cuvintele lui Jock Stein: Fotbalul nu înseamnă nimic fără fani”, se arată în scrisoarea fanilor lui Brugge, publicată de presa belgiană.

 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

La Liga: Atletico Madrid termină anul pe primul loc, Real Madrid s-a încurcat

 Atletico Madrid este mare favorită să câștige titlul de campioană în Spania, după ce a reușit o nouă victorie în La Liga. 

Autor: Andrei Szabo / 30 Dec. 2020

Dinamovistul Borja Valle a fost prezentat de Oviedo

 Dinamo a rămas fără unul dintre cei mai buni fotbaliști din acest sezon. 

Autor: Andrei Szabo / 30 Dec. 2020

FC Argeș l-a instalat pe Jean Vlădoiu manager general și a adus un nou antrenor

 Stabilitatea pare să fie un cuvânt străin celor de la FC Argeș. 

Ştiri recente:

15 Ian. 2021

Ce posturi TV vor transmite meciurile Simonei Halep în 2021

 Pregătirea Simonei Halep pentru noul sezon a intrat în linie dreaptă, iar fanii așteaptă cu nerăbdare să o susțină din nou.

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

Lewis Hamilton a devenit cavaler al Imperiului Britanic

 Lewis Hamilton a primit un titlu onorific important ca recompensă pentru performanțele sportive.

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

La Liga: Atletico Madrid termină anul pe primul loc, Real Madrid s-a încurcat

 Atletico Madrid este mare favorită să câștige titlul de campioană în Spania, după ce a reușit o nouă victorie în La Liga.