Liga 1: Gaz Metan Mediaș și-a trimis fotbaliștii, stafful tehnic și angajații în șomaj tehnic

Autor: Andrei Szabo

După FC Hermannstadt, un alt club din Liga 1 ia o măsură de supraviețuire financiară pe timp de pandemie. Gaz Metan Mediaș a anunțat, prin vocea președintelui Ioan Mărginean, că tot personalul grupării, în frunte cu el, intră în şomaj tehnic.

Este vorba de 27 de jucători şi de încă 38 de persoane angajate la clubul sibian. “Financiar au intervenit multe probleme pe care nu le putem controla. Nu ştim dacă reluăm campionatul ca să jucăm toate meciurile din play-off. Asta ar însemna o pierdere în jur de 270.000 de euro. Nu am reuşit la acest moment să ne creionăm un buget pentru sezonul viitor din sponsorizare, contract de publicitate, toate erau în derulare cu propunere, unele expirau în 30.06 şi trebuia din nous ă negociem. Din aceste motive, după o analiză, eu ca administrator special, având în vedere că şi sportivii şi oamenii de la administrativ, şi oamenii de la economic, tot ce înseamnă Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaş au familii, au oameni de întreţinut, nu aş vrea să fac vreo gafă ca să nu poată să-şi facă planuri financiare pentru perioada următoare. Este o perioadă grea, trebuie să fim solidari. Noi, ca club, am plătit salariile pe ianuarie şi februarie integral. Am plătit toate contribuţiile la stat, deci noi practic nu avem nicio problemă. Ne-am luat o măsură de precauţie, am cerut administratorului judiciar să avizeze planul de intrare în şomaj tehnic începând cu Mărginean Ioan şi tot personalul pe care-l am la dispoziţie. Sunt 27 de jucători, lotul echipei mari, şi văd că avem 38 de persoane, tot ce înseamnă administrativ, centrul de copii şi juniori”, a afirmat Mărginean.

Oficialul le-a mulțumit căpitanilor de echipă pentru că au acceptat această decizie. Ioan Mărginean a mai spus că fotbalistul Droppa are o problemă, deoarece soţia sa este în Cehia, unde trebuie să nască. 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 18 Noi. 2020

Cupa României. S-a stablit programul șaisprezecimilor

 Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat programul partidelor din şaisprezecimile Cupei României, ediţia 2020-2021.

Autor: Andrei Szabo / 07 Oct. 2020

Transferuri în Liga 1. Dinamo l-a adus pe Magaye Gueye, iar Hermannstadt l-a transferat pe Baba Alhassan

 Echipele din Liga 1 continuă să facă achiziții pe bandă rulantă, iar Dinamo și Hermannstadt sunt printre cele mai active.

Autor: Maria Sorescu / 05 Sept. 2020

Liga 2: Farul și Dunărea Călărași au maximum de puncte

 Etapa secundă din liga a doua a fost mai animată decât prima.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 19 Noi. 2020

CSM București, învinsă de Rostov-Don. Cristina Neagu trage un semnal de alarmă

 CSM Bucureşti nu traversează o perioadă prea bună.

Autor: Andrei Szabo / 19 Noi. 2020

Andreea Chițu, medaliată cu argint la Europeanul de judo

 În penuria de competiții majore care a marcat această pandemiae, Campionatul European de judo s-a desfășurat în condiții de maximă siguranță în Cehia.