Liga 1: Gaz Metan Mediaș și-a trimis fotbaliștii, stafful tehnic și angajații în șomaj tehnic

Autor: Andrei Szabo

După FC Hermannstadt, un alt club din Liga 1 ia o măsură de supraviețuire financiară pe timp de pandemie. Gaz Metan Mediaș a anunțat, prin vocea președintelui Ioan Mărginean, că tot personalul grupării, în frunte cu el, intră în şomaj tehnic.

Este vorba de 27 de jucători şi de încă 38 de persoane angajate la clubul sibian. “Financiar au intervenit multe probleme pe care nu le putem controla. Nu ştim dacă reluăm campionatul ca să jucăm toate meciurile din play-off. Asta ar însemna o pierdere în jur de 270.000 de euro. Nu am reuşit la acest moment să ne creionăm un buget pentru sezonul viitor din sponsorizare, contract de publicitate, toate erau în derulare cu propunere, unele expirau în 30.06 şi trebuia din nous ă negociem. Din aceste motive, după o analiză, eu ca administrator special, având în vedere că şi sportivii şi oamenii de la administrativ, şi oamenii de la economic, tot ce înseamnă Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaş au familii, au oameni de întreţinut, nu aş vrea să fac vreo gafă ca să nu poată să-şi facă planuri financiare pentru perioada următoare. Este o perioadă grea, trebuie să fim solidari. Noi, ca club, am plătit salariile pe ianuarie şi februarie integral. Am plătit toate contribuţiile la stat, deci noi practic nu avem nicio problemă. Ne-am luat o măsură de precauţie, am cerut administratorului judiciar să avizeze planul de intrare în şomaj tehnic începând cu Mărginean Ioan şi tot personalul pe care-l am la dispoziţie. Sunt 27 de jucători, lotul echipei mari, şi văd că avem 38 de persoane, tot ce înseamnă administrativ, centrul de copii şi juniori”, a afirmat Mărginean.

Oficialul le-a mulțumit căpitanilor de echipă pentru că au acceptat această decizie. Ioan Mărginean a mai spus că fotbalistul Droppa are o problemă, deoarece soţia sa este în Cehia, unde trebuie să nască. 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 04 Aug. 2020

UTA face primele achiziții pentru Liga 1: Ioan Hora și Neluț Roșu

 UTA a promovat în Liga 1 și deja a anunțat primele achiziții în perspectiva noului sezon.

Autor: Andrei Szabo / 03 Aug. 2020

CFR Cluj, din nou campioana României, după ce a învins-o pe Craiova

 Craiova a jucat promițător în play-off-ul campionatului, dar a capitualt în cel mai important meci al sezonului.

Autor: Andrei Szabo / 03 Aug. 2020

VIDEO / Viitorul a câștigat Liga Elitelor, după o finală-thriller cu Dinamo

 Pentru a treia oară la rând, Viitorul a devenit campioana Ligii Elitelor, competiție rezervată echipelor sub 19 ani. Trofeul a fost decis de loviturile de departajare.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 05 Aug. 2020

Fulham a promovat în Premier League

 Fulham a revenit în prima ligă engleză după numai un sezon. 

Autor: Andrei Szabo / 04 Aug. 2020

Turneul de tenis de la Madrid a fost anulat

Turneul de tenis patronat de Ion Țiriac nu se va mai ține în acest an.

Autor: Andrei Szabo / 04 Aug. 2020

VIDEO / Youssoufa Moukoko, noul fenomen de la Borussia Dortmund, promovat la prima echipă la 15 ani

 Youssoufa Moukoko este un nume de ținut minte.