Liga 1: Gaz Metan Mediaș și-a trimis fotbaliștii, stafful tehnic și angajații în șomaj tehnic

Autor: Andrei Szabo

După FC Hermannstadt, un alt club din Liga 1 ia o măsură de supraviețuire financiară pe timp de pandemie. Gaz Metan Mediaș a anunțat, prin vocea președintelui Ioan Mărginean, că tot personalul grupării, în frunte cu el, intră în şomaj tehnic.

Este vorba de 27 de jucători şi de încă 38 de persoane angajate la clubul sibian. “Financiar au intervenit multe probleme pe care nu le putem controla. Nu ştim dacă reluăm campionatul ca să jucăm toate meciurile din play-off. Asta ar însemna o pierdere în jur de 270.000 de euro. Nu am reuşit la acest moment să ne creionăm un buget pentru sezonul viitor din sponsorizare, contract de publicitate, toate erau în derulare cu propunere, unele expirau în 30.06 şi trebuia din nous ă negociem. Din aceste motive, după o analiză, eu ca administrator special, având în vedere că şi sportivii şi oamenii de la administrativ, şi oamenii de la economic, tot ce înseamnă Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaş au familii, au oameni de întreţinut, nu aş vrea să fac vreo gafă ca să nu poată să-şi facă planuri financiare pentru perioada următoare. Este o perioadă grea, trebuie să fim solidari. Noi, ca club, am plătit salariile pe ianuarie şi februarie integral. Am plătit toate contribuţiile la stat, deci noi practic nu avem nicio problemă. Ne-am luat o măsură de precauţie, am cerut administratorului judiciar să avizeze planul de intrare în şomaj tehnic începând cu Mărginean Ioan şi tot personalul pe care-l am la dispoziţie. Sunt 27 de jucători, lotul echipei mari, şi văd că avem 38 de persoane, tot ce înseamnă administrativ, centrul de copii şi juniori”, a afirmat Mărginean.

Oficialul le-a mulțumit căpitanilor de echipă pentru că au acceptat această decizie. Ioan Mărginean a mai spus că fotbalistul Droppa are o problemă, deoarece soţia sa este în Cehia, unde trebuie să nască. 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 29 Mai 2020

Liga 2: Dorinel Munteanu s-a despărțit de CSM Reșița

 Sezonul în Liga a II-a a fost înghețat, iar echipele aflate de la locul 7 în jos au intrat în vacanță.

Autor: Andrei Szabo / 28 Mai 2020

Competițiile sportive în aer liber se pot relua de la 1 iunie, anunță președintele Klaus Iohannis

 Autoritățile române continuă programul de relaxare graduală a măsurilor de limitare a pandemiei de coronavirus, iar sportul este influențat în acest context.

28 Mai 2020

Paradoxul fotbalului românesc. Fotbaliștii nu mai rezistă în cantonament, dar se plictiseau și acasă

 Liga 1 este un tărâm al paradoxurilor, inclusiv pe timp de pandemie.

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bundesliga: Bayern mărșăluiește spre titlu, Hertha continuă să impresioneze

Bayern Munchen a mai făcut un pas spre al optulea titlu consecutiv de campioană în Germania. 

Autor: Maria Sorescu / 30 Mai 2020

Sud-africanul Franco Smith este noul selecționer al Italiei

 Naționala de rugby a Italiei are un nou selecționer. Este vorba de sud-africanul Franco Smith, după cum anunță președintele federației italiene.

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bogdan Stancu și-a prelungit contractul cu Genclerbirligi

 Bogdan Stancu joacă din 2011 în campionatul Turciei, unde s-a remarcat în mod constant.