Solidaritatea granzilor din Bundesliga. Bayern, Dortmund, Leipzig şi Leverkusen ajută cu 20 de milioane de euro cluburile din primele două ligi

Autor: Andrei Szabo

Criza medicală cauzată de pandemia de coronavirus s-a transformat și într-o provocare economică pentru numeroase cluburi sportive.

Astfel, pentru a preîntâmpina problemele financiare ale echipelor din primele două ligi, granzii Bayern Munchen, Borussia Dortmund, RB Leipzig şi Bayer Leverkusen ajută cu 20 de milioane de euro.

Cele patru formații amintite vor dirija banii către cluburile din prima şi a doua ligă germană care întâmpină dificultăţi în această perioadă.

Pentru început, cele patru participante în cupele europene vor renunţa la partea care le revine din drepturile media pentru următorul sezon, de la liga germană (DFL). Acestei sume, de 12,5 milioane de euro, i se vor adăuga 7,5 milioane de euro din sursele proprii ale celor patru cluburi.

“Această campanie arată că solidaritatea din Bundesliga şi Bundesliga 2 nu este doar o vorbă. Conducerea DFL le este recunoscătoare celor patru participante în Liga Campionilor”, a declarat Christian Seifert, purtător de cuvânt al ligii germane. 

Conducerea DFL va decide criteriile de distribuire a celor 20 de milioane de euro.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 18 Noi. 2020

O zi de 4 puncte. România remizează în Irlanda de Nord și câștigă la masa-verde cu Norvegia

 Într-o singură zi, selecționata lui Mirel Rădoi a smuls patru puncte în Liga Națiunilor. 

Autor: Andrei Szabo / 17 Noi. 2020

Naționala de tineret merge din nou la Campionatul European

 După semifinala jucată în 2019 la Campionatul European de tineret din Italia, naționala României sub 21 de ani va mai merge la un turneu final.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 19 Noi. 2020

CSM București, învinsă de Rostov-Don. Cristina Neagu trage un semnal de alarmă

 CSM Bucureşti nu traversează o perioadă prea bună.

Autor: Andrei Szabo / 19 Noi. 2020

Andreea Chițu, medaliată cu argint la Europeanul de judo

 În penuria de competiții majore care a marcat această pandemiae, Campionatul European de judo s-a desfășurat în condiții de maximă siguranță în Cehia.