Turul Franței rezistă. Competiția caută variante pentru a se disputa, altfel echipele ajung la faliment

Autor: Andrei Szabo

Pandemia de coronavirus a forțat amânarea EURO 2020 și a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Turul Franţei este una dintre puținele competiții care mai caută variante de disputare.

Întrecerea este programată să se desfăşoare în intervalul stabilit, 27 iunie - 19 iulie. Jurnaliștii din Hexagon susțin că organizatorii au ferma intenţie ca Turul Franţei să se desfăşoare aşa cum este prevăzut, refuzând ideea unei anulări.

Dacă pandemia de coronavirus va continua în vară, organziatorii vor ca Marea Buclă să se desfăşoare fără spectatori, la plecarea şi sosirea în etape.

Ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a declarat că "este de o importanţă capitală ca această competiţie să se poată ţine".

Supravieţuirea mai multor echipe importante depinde de organizarea Turului Franței. Patrick Lefevere, managerul celor de la Quick-Step, a explicat în presa belgiană că echipa sa are deja un deficit de 500 000 de euro în acest an și că riscă să falimenteze dacă Le Tour nu are loc.

O declarație similară a oferit şi Lars Seier Pedersen, omul de afaceri care a creat Saxo Bank. „Cam 55-60% din bugetul de sponsorizare al unei echipe de ciclism este bazat pe veniturile din Turul Franţei. Dacă evenimentul este anulat, sponsorii au sugerat că e posibil să nu-şi mai onoreze contractele, iar echipele riscă falimentul. Expunerea în Turul Franţei este esenţială pentru multe dintre ele”, a explicat afaceristul danez.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 28 Mai 2020

Competițiile sportive în aer liber se pot relua de la 1 iunie, anunță președintele Klaus Iohannis

 Autoritățile române continuă programul de relaxare graduală a măsurilor de limitare a pandemiei de coronavirus, iar sportul este influențat în acest context.

Autor: Andrei Szabo / 18 Mai 2020

Lance Armstrong: M-am dopat de la 21 de ani

 Trecutul secret al lui Lance Armstrong iese treptat la iveală. 

Autor: Andrei Szabo / 13 Mai 2020

MTS: Este prea devreme să vorbim de reluarea competițiilor sportive

 Ministerul Tineretului şi Sportului a organizat o conferință de presă în cadrul căreia au fost trasate despre reluarea competiţiilor. 

Ştiri recente:

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bundesliga: Bayern mărșăluiește spre titlu, Hertha continuă să impresioneze

Bayern Munchen a mai făcut un pas spre al optulea titlu consecutiv de campioană în Germania. 

Autor: Maria Sorescu / 30 Mai 2020

Sud-africanul Franco Smith este noul selecționer al Italiei

 Naționala de rugby a Italiei are un nou selecționer. Este vorba de sud-africanul Franco Smith, după cum anunță președintele federației italiene.

Autor: Andrei Szabo / 30 Mai 2020

Bogdan Stancu și-a prelungit contractul cu Genclerbirligi

 Bogdan Stancu joacă din 2011 în campionatul Turciei, unde s-a remarcat în mod constant.