Ronaldinho, 40 de ani. De la câștigător al Ligii Campionilor la pușcăriaș. Cum și-a petrecut ziua de naștere brazilianul

Autor: Maria Sorescu

Brazilianul Ronaldinho a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume în generația sa. A câștigat Cupa Mondială, Liga Campionilor, Balonul de Aur, adică tot ce și-ar putea dori un fotbalist.

Cel supranumit „Dințosul” s-a născut în Porto Alegre, a jucat pentru Gremio înainte de a evolua pentru granzii Europei, PSG, FC Barcelona și AC Milan. Un deceniu a jucat pe „Bătrânul Continent”, suficient pentru a-i convinge pe iubitorii fotbalului de talentul și genialitatea sa.

În 2015, Ronaldinho s-a retras, dar a continuat să rămână în atenția publicului larg, prin lucruri mai mult sau mai puțin plăcute.

Recent, Ronaldinho a ajuns în postura de deținut în puşcăria Agrupacion Especializada de Asuncion, din Paraguay. Încă din data de 7 martie, brazilianul este închis după ce a folosit un paşaport fals. Pușcăria a fost locul în care Ronaldinho și-a sărbătorit ziua sa de naştere.

Altădată, fotbalistul era în centrul unor petreceri abundente. Acum, la 40 de ani, brazilianul a primit o bucată de friptură din partea gardienilor şi a celorlalţi deţinuţi, dar și un tort simplu, ornat cu numărul 40, fotografia fotbalistului şi o urare de „La Mulţi Ani!”. 

De la exuberanță la precaritate e un drum atât de scurt, iar exemplul lui Ronaldinho ar trebui să fie o lecție pentru toată lumea. O pildă despre cum trebuie luate lucrurile în viață, despre responsabilitate și depre cum poți trece peste toate cu zâmbetul pe buze.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.

Autor: Maria Sorescu / 08 Apr. 2020

Dovadă de atașament. O echipă din liga a patra germană a vândut peste 100 000 de bilete pentru primul meci de după pandemie

 O veste spectaculoasă vine din fotbalul german și arată cât de atașați sunt fanii față de echipele lor. 

Autor: Andrei Szabo / 08 Apr. 2020

Adevăr sau fabulație ? Publicația Don Balon scrie că Real Madrid îl vrea pe Ianis Hagi

 Ianis Hagi este în mod constant subiect de dezbatere în această pauză forțată.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

EXCLUSIV / Internaționala suedeză Mikaela Massing va semna cu Baia Mare

 CS Minaur Baia Mare are planuri îndrăznețe pentru sezonul viitor și se gândește chiar la titlu.

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.