Cât efort este indicat în timpul pandemiei de coronavirus. Sfaturile unui cardiolog sportiv

Autor: Andrei Szabo

Pandemia de coronavirus îi forțează pe mulți să stea în casă. Sportivii amatori și cei profesioniști se antrenează în propriile locuințe, dar specialiștii îi sfătuiesc pe oameni să nu exagereze cu exercițiile.

Laurent Chevalier, cardiolog la Centrul de Medicină Sportivă Bordeaux-Merignac, le recomandă oamenilor să nu-şi forţeze limitele în această perioadă, pentru că riscurile sunt mari.

„Efortul intens este o mare problemă în timpul unei epidemii virale, cum traversăm noi. Infecţiile virale nu sunt compatibile cu efortul, iar oamenii trebuie să înţeleagă asta. Riscul creşte odată cu durata efortului şi intensitatea acestuia. Sfatul meu pentru oameni este să nu facă un efort mare şi să rămână sub 80% din frecvenţa lor cardiacă maximă. Le recomand să evite şedinţele de antrenament mai lungi de o oră”, a spus cardiologul francez pentru presa franceză.

Medicul Laurent Chevalier a vorbit și despre cei care au simptome specifice COVID19 și modul în care ar trebui să abordeze situația.

„Oamenii care au febră sau dureri musculare trebuie să stopeze orice activitate fizică şi să ia o pauză de opt zile. Este o regulă de aur stabilită în 2006 de către Clubul Cardiologilor Sportivi, dar care am văzut că este ignorată frecvent. Riscul este moartea subită. Un asemenea virus se propagă în muşchiul cardiac, produce o aritmie, iar efectul poate fi devastator”, a explicat Laurent Chevalier.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Andrei Szabo / 06 Apr. 2020

Radomir Antic, un sârb care a cucerit Spania. Povestea antrenorului care a pregătit Real, Barcelona și Atletico

 Antic a avut sub comanda sa și trei jucători români. Este vorba despre Gică Hagi, Marius Lăcătuș și Daniel Prodan.

Autor: Maria Sorescu / 03 Apr. 2020

VIDEO / Cum se antrenează Simona Halep în izolare

 Competițiile de tenis sunt anulate până în iunie, dar sportivii continuă să se antreneze. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

EXCLUSIV / Internaționala suedeză Mikaela Massing va semna cu Baia Mare

 CS Minaur Baia Mare are planuri îndrăznețe pentru sezonul viitor și se gândește chiar la titlu.

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.