Cosmin Gîrleanu, un outsider calificat la Jocurile Olimpice

Autor: Maria Sorescu

Boxul românesc traversează o criză de performanțe de mai mulți ani, însă un sportiv cvasinecunoscut a reușit calificarea la Jocurile Olimpice. Este vorba de Cosmin Ģîrleanu, care a reuşit calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

La nici 21 de ani, pugilistul hunedorean l-a învins pe boxerul din Azerbaijan, Rufat Huseynov şi a intrat în primii 8 sportivi ai categoriei 52 kg la turneul de la Londra. Cosmin e al 59-lea sportiv român şi primul pugilist care se califică la evenimentul olimpic.

Cosmin Gîrleanu era doar un outsider în competiția preolimpică, iar antrenorul său Ilie Captari nici măcar nu a fost cooptat în delegația care a făcut deplasarea pentru calificări.

Sportivul este multiplu campion naţional, vicecampion european de tineret și juniori şi campion mondial de juniori, performanțe care au creat premisele pentru a spera la mai mult. Calificarea la Jocurile Olimpice nu era însă calculată pentru această perioadă.

„Este un real talent şi sunt sigur că va reuşi multe rezultate notabile şi în viitor. Aceasta dacă vom avea în continuare susţinere pentru a ne realiza planul de pregătire, care cuprinde etape intermediare până la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020”, spunea antrenorul Ilie Captari despre elevul său, iar vorbele sale s-au adeverit.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 23 Feb. 2020

Tyson Fury e campion mondial la categoria grea, după un succes cu Deontay Wilder

 Pugilistul britanic Tyson Fury a oferit una dintre cele mai frumoase evoluții într-un meci al greilor.

Autor: Andrei Szabo / 21 Feb. 2020

Federația Internațională de Box va înființa Cupa Mondială pe echipe

 Boxul nu va fi în programul olimpic, așa că Federaţia internaţională de box amator (AIBA) a găsit soluția pentru a menține un interes crescut pentru competițiile internaționale.

Autor: Andrei Szabo / 06 Feb. 2020

Vasile Cîtea, reales președinte al Federației Române de Box

 Vasile Cîtea nu a avut contracandidat în lupta pentru șefia Federației Române de Box. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

EXCLUSIV / Internaționala suedeză Mikaela Massing va semna cu Baia Mare

 CS Minaur Baia Mare are planuri îndrăznețe pentru sezonul viitor și se gândește chiar la titlu.

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.