Cosmin Gîrleanu, un outsider calificat la Jocurile Olimpice

Autor: Maria Sorescu

Boxul românesc traversează o criză de performanțe de mai mulți ani, însă un sportiv cvasinecunoscut a reușit calificarea la Jocurile Olimpice. Este vorba de Cosmin Ģîrleanu, care a reuşit calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

La nici 21 de ani, pugilistul hunedorean l-a învins pe boxerul din Azerbaijan, Rufat Huseynov şi a intrat în primii 8 sportivi ai categoriei 52 kg la turneul de la Londra. Cosmin e al 59-lea sportiv român şi primul pugilist care se califică la evenimentul olimpic.

Cosmin Gîrleanu era doar un outsider în competiția preolimpică, iar antrenorul său Ilie Captari nici măcar nu a fost cooptat în delegația care a făcut deplasarea pentru calificări.

Sportivul este multiplu campion naţional, vicecampion european de tineret și juniori şi campion mondial de juniori, performanțe care au creat premisele pentru a spera la mai mult. Calificarea la Jocurile Olimpice nu era însă calculată pentru această perioadă.

„Este un real talent şi sunt sigur că va reuşi multe rezultate notabile şi în viitor. Aceasta dacă vom avea în continuare susţinere pentru a ne realiza planul de pregătire, care cuprinde etape intermediare până la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020”, spunea antrenorul Ilie Captari despre elevul său, iar vorbele sale s-au adeverit.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 02 Sept. 2020

Doliu în lumea boxului. S-a stins Jean Mendy

 Mendy a fost campion mondial la categoria uşoară, versiunile WBC şi WBA.

Autor: Andrei Szabo / 07 Iun. 2020

Conor McGregor şi-a anunţat retragerea din activitate

 Nu este prima dată, dar este foarte posibil ca de această dată, irlandezul Conor McGregor să se retragă de-a binelea din MMA.

Autor: Maria Sorescu / 02 Iun. 2020

Floyd Mayweather va suporta cheltuielile cu funeraliile lui George Floyd

 Moartea lui George Floyd, în condiții de abuz din partea autorităților, a determinat numeroşi atleţi şi profesionişti din ligi sportive să-și arate solidaritatea față de victimă și să condamne excesele polițiștilor. 

Ştiri recente:

15 Ian. 2021

Ce posturi TV vor transmite meciurile Simonei Halep în 2021

 Pregătirea Simonei Halep pentru noul sezon a intrat în linie dreaptă, iar fanii așteaptă cu nerăbdare să o susțină din nou.

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

Lewis Hamilton a devenit cavaler al Imperiului Britanic

 Lewis Hamilton a primit un titlu onorific important ca recompensă pentru performanțele sportive.

Autor: Andrei Szabo / 31 Dec. 2020

La Liga: Atletico Madrid termină anul pe primul loc, Real Madrid s-a încurcat

 Atletico Madrid este mare favorită să câștige titlul de campioană în Spania, după ce a reușit o nouă victorie în La Liga.