Campionatul European de fotbal, amânat un an, a decis UEFA

Autor: Maria Sorescu

Zvonurile de confirmă. Campionatul European nu va mai avea loc în această vară. UEFA a decis amânarea Campionatului European pentru un an, ca urmare a pandemiei de Covid-19.

Turneul final din 2021 va avea loc în perioada 11 iunie -11 iulie, anunță UEFA. Evenimentul din această vară ar fi trebuit organizat în 12 oraşe gazdă, în perioada 12 iunie - 12 iulie, inclusiv Bucureşti.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a spus că forul european a suportat cel mai mare sacrificiu prin amânarea cu un an a turneului final al Campionatului European din această vară.

"În momente ca acesta, comunitatea fotbalului trebuie să dea dovadă de responsabilitate, unitate, solidaritate şi altruism. Sănătatea fanilor, a membrilor staff-ului, a jucătorilor trebuie să reprezinte prioritatea noastră. Reprogramarea EURO 2020 are un mare preţ, dar vom face tot ce putem mai bine pentru ca finanţarea vitală pentru fotbalul de bază, fotbalul feminin şi dezvoltarea jocului de fotbal în toate cele 55 de ţări să nu fie afectată. Principiul care ne-a ghidat în asumarea acestei decizii pentru binele fotbalului european, ca un întreg, a fost deasupra profitului. Fotbalul reprezintă o importantă forţă în societate”, a declarat șeful UEFA.

Toate competiţiile şi partidele organizate de UEFA (inclusiv amicale) la nivel de club sau echipe naţionale, atât masculine, cât şi feminine, sunt suspendate până în momentul luării unei noi decizii. Play-off-ul UEFA EURO 2020 şi meciurile internaţionale amicale programate la finalul lunii martie se vor disputa în fereastra internaţională de la începutul lunii iunie, sub rezerva revizuirii situaţiei.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.

Autor: Maria Sorescu / 08 Apr. 2020

Dovadă de atașament. O echipă din liga a patra germană a vândut peste 100 000 de bilete pentru primul meci de după pandemie

 O veste spectaculoasă vine din fotbalul german și arată cât de atașați sunt fanii față de echipele lor. 

Autor: Andrei Szabo / 08 Apr. 2020

Adevăr sau fabulație ? Publicația Don Balon scrie că Real Madrid îl vrea pe Ianis Hagi

 Ianis Hagi este în mod constant subiect de dezbatere în această pauză forțată.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

EXCLUSIV / Internaționala suedeză Mikaela Massing va semna cu Baia Mare

 CS Minaur Baia Mare are planuri îndrăznețe pentru sezonul viitor și se gândește chiar la titlu.

Autor: Maria Sorescu / 09 Apr. 2020

Inedit / O bâtă de baseball istorică a fost vândută cu un milion de dolari

 Presa americană anunță rezultatul unei licitații spectaculoase, care a avut ca subiect o bâtă de baseball care i-a aparţinut lui Lou Gehrig.

Autor: Andrei Szabo / 09 Apr. 2020

Boloni și-a anunțat plecarea de la Antwerp. Clubul îl contrazice

 Jurnaliștii belgieni susțin că dacă Ladislau Boloni va pleca, în locul său va veni Marc Wilmots, fostul selecționer al Belgiei.