Un nou proiect Erasmus Plus Sport: Țările sud-este europene pentru integritatea cluburilor de fotbal

Autor: Maria Sorescu

Un nou proiect Erasmus Plus Sport a fost lansat în perioada 27 – 28 februarie 2020, la București (Romania) și vizează integritatea în fotbalul din sud-estul Europei. Instituția coordonatoare, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București, împreună cu doi parteneri academici, Universitatea Aristotel din Salonic (Grecia), Academia Națională de Sport Vasil Levski (Sofia, Bulgaria), trei organizații nonguvernamentale, Play Fair Code (Viena, Austria), Fair Play Code Hellas (Atena, Grecia), Institutul de Relații Strategice Internaționale (Paris, Franța) și Federația Română de Fotbal, vor acționa ca promotori ai eticii și integrității în sport.

Proiectul SEE – I intenționează să se concentreze asupra integrității și bunei guvernanțe la nivelul cluburilor de fotbal profesioniste și semi-profesioniste. Având în vedere natura exploratorie, multidisciplinară și complexă a tematicii, proiectul va contribui la dezvoltarea cunoștințelor din domeniu și va promova evenimente coerente, relevante, precum și campanii de creștere a nivelului de conștientizare asupra temei. Pentru că se adresează unei problematici de interes pentru toate țările europene, rezultate proiectului vor fi diseminate pe scară largă.

“Integritatea este o temă importantă în sport, iar fotbalul a avut de-a lungul timpului probleme majore în acest sens. Suntem încrezători că prin proiectul SEE-I, vom desfășura activități utile, cu impact la nivel transnațional. Așteptăm cu interes activitățile din cadrul proiectului, pe care îl vom implementa alături de colegi din câteva țări europene și prin care vom aborda aspecte cheie ce vor contribui la îmbunătățirea integrității în fotbal.” a declarat Rareș Stănescu, coordonatorul proiectului.

Proiectul “Țările sud-est europene pentru integritatea cluburilor de fotbal (SEE–I)” este co-finanțat de Uniunea Europeană, prin programul Erasmus Plus Sport, și în următorii doi ani va studia punctele slabe și principalele amenințări la adresa integrității în cluburile de fotbal.

Facebook: https://www.facebook.com/footballintegrity/
Instagram: https://www.instagram.com/football_integrity/ 
Twitter: https://twitter.com/IntegritySee
 

Poate te interesează şi:

Autor: Nicolae Comănescu / 15 Mar. 2024

Editorial / Pedrazzini, alegerea bizară a FRF pentru naționala de fotbal feminin a României

 Federaţia Română de Fotbal l-a schimbat pe Cristian Dulca din funcția de selecţioner al naţionalei de fotbal feminin a României cu Massimo Pedrazzini.

Autor: Nicolae Comănescu / 11 Mar. 2024

Opinie / CSA Steaua, încă un an pierdut

Oprița se leagă de scaun și insistă cu fotbaliști mai degrabă la apusul carierei.

Autor: Nicolae Comănescu / 04 Dec. 2023

Enes Sali, transferat de Farul în SUA

 Farul Constanţa și-a vândut unul dintre cei mai talentați fotbaliști. 

Ştiri recente:

Autor: Nicolae Comănescu / 25 Mar. 2024

Special / Narcotraficanții și fotbalul. Di Maria și Messi, amenințați de flagelul care a îndoliat Columbia și care acaparează Argentina

 În lumea fotbalului sud-american, Columbia și Argentina au fost mereu considerate două puteri. 

Autor: Nicolae Comănescu / 24 Mar. 2024

Analiză / De Zerbi, principiile unui antrenor cu strategie ofensivă

 În peisajul atât de dinamic al fotbalului modern, puțini antrenori au avut un impact atât de profund ca Roberto De Zerbi.

Autor: Nicolae Comănescu / 23 Mar. 2024

Povestea lui Faustino Oro, copilul de 10 ani care l-a învins pe Magnus Carlsen

 În lumea șahului, despre Faustino Oro se spune că are o minte-brici sau mai degrabă fulger.