Organizarea lui Dinamo bate talentul celor de la FCSB. Cronica unui derby cu mult zgomot

Autor: Andrei Szabo

A fost mult zgomot înaintea meciului Dinamo-FCSB prin prisma declarațiilor. Zgomot a fost și în timpul meciului, creat de cei aproape 30 000 de oameni din tribune. 

Pe teren, lucrurile au fost destul de oscilante. Dinamo s-a impus cu 2-1 și a mai șters din impresia unui sezon gri, marcat de probleme financiare și o remaniere radicală a lotului. Dusan Uhrin Jr. a reușit însă să creeze o echipă combativă, cu un joc vertical, prin care a susprins-o pe FCSB.

FCSB a jucat haotic și a demonstrat că talentul nu e suficient pentru asemenea meciuri. Fără un lider în teren, echipa lui Vintilă s-a chinuit în a doua repriză, rămasă în 10 oameni, după eliminarea lui Cristea pe finalul primei părți.

Lovitura acestuia aplicată lui Perovic a fost momentul care a părut că a rupt echilibrul meciului. Până la acel moment, Dinamo luase un avantaj, după superexecuția lui Sin. Acesta a marcat din lovitură liberă de la 22 de metri lateral dreapta. Mingea s-a dus la vinclu, pe colţul scurt al porţii apărate de Bălgrădean.

1otuși, cu un om în minus, FCSB a egalat în prelungirile primei părți. Ioan Filip l-a luat în braţe pe Planici în careu, la un corner al FCSB, iar Feşnic a dictat lovitură de la 11 metri. Tănase a marcat din penalti, în minutul 45+9.

Repriza a doua a fost a lui Dinamo, împinsă de un public euforic. În minutul 62, Valentin Lazăr a trimis în poartă din şapte metri, centrarea pe jos a lui Sorescu. 

Dinamo a fost o echipă flexibilă, a jucat perpendicular pe poarta lui Bălgrădean, iar printre remarcați se numără Fabrini, Sin, dar și portarul Piscitelli. Dezamăgirile ar putea fi Man, Coman și Gnohere.

 

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 02 Apr. 2020

Chiricheș a relatat pe larg cum decurge o zi în izolare în Italia

 Pandemia de coronavirus a dat peste cap viața italienilor, iar printre ei sunt afectați și mulți fotbaliști. 

Autor: Andrei Szabo / 01 Apr. 2020

Liga 1: Gaz Metan Mediaș și-a trimis fotbaliștii, stafful tehnic și angajații în șomaj tehnic

 După FC Hermannstadt, un alt club din Liga 1 ia o măsură de supraviețuire financiară pe timp de pandemie. 

Autor: Maria Sorescu / 31 Mar. 2020

FRF a redus salariile tuturor angajaților cu 20%

 Pandemia de coronavirus are impact și asupra angajaților de la Federaţia Română de Fotbal.

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 06 Apr. 2020

Lucian Goian, votat cel mai bun fundaş din campionatul Indiei

 La 37 de ani, fotbalistul român Lucian Goian este un exemplu de profesionalism, deși joacă într-un campionat mai puțin vizibil.

Autor: Flaviu Ilie / 06 Apr. 2020

ANALIZĂ/ Cum și-a resetat Cam Reddish cariera în NBA înainte de oprirea sezonului?

Povestea lui Cameron Reddish din rookie season este una dintre cele mai interesante, considerând startul dificil de care a avut parte și ascensiunea pe care a avut-o lună de lună.

Autor: Andrei Szabo / 05 Apr. 2020

UEFA amenință echipele belgiene cu excluderea din cupele europene. Fanii lui Brugge îl acuză pe Ceferin

 Oficialii fotbalului belgian au propus stoparea campionatului deși sezonul nu s-a încheiat.