Formula 1: Marele Premiu al Chinei a fost amânat

Autor: Andrei Szabo

Coronavirusul are impact și asupra Formulei 1. FIA şi Formula One Group au anunţat amânarea Marelui Premiu al Chinei, programat la 19 aprilie, din cauza coronavirusului. Este vorba de etapa a patra a Campionatului Mondial de Formula 1.

"După ce Organziaţia Mondială a Sănătăţii a declarat coronavirusul ca o urgenţă mondială, FIA şi Formula 1 au luat această măsură cu scopul de a asigura sănătatea şi securitatea fanilor şi componenţilor echipelor participante. FIA şi Formula 1 continuă să lucreze strâns cu echipele, cu organizatorul cursei, CAMF, şi cu autorităţile locale pentru a monitoriza evoluţia situaţiei. Toate părţile vor studia poasibilitatea unei date alternative pentru grand prix-ul chinez în cursul acestui an, dacă situaţia se va îmbunătăţi", se arată într-un comunicat comun al FIA şi Formula 1.

Deocamdată se vorbeşte doar de o amânare, însă este greu de găsit o dată disponibilă în acest sezon, în care se dispută pentru prima dată 22 de curse. Astfel, este posibil ca etapa chineză să fie anulată.

Aproape 1.100 de persoane au decedat şi peste 44.000 sunt afectate de epidemia de coronavirus din China. 

 

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 23 Mar. 2020

Startul Formulei 1 se amână. Sezonul ar putea fi scurtat

 Formula 1 trebuia să înceapă la 15 martie, dar pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile FIA. Nicio rundă nu a avut loc până acum.

Autor: Andrei Szabo / 15 Mar. 2020

Ferrari și-a închis fabricile din cauza COVID19

 Întreaga Italie este sub impactul fulgerător al coronavirusului COVID19.

Autor: Andrei Szabo / 16 Feb. 2020

WRC: Galezul Evans, câștigător în Raliul Suediei

 Galezul Elfyn Evans (Toyota) a obținut a doua sa victorie în Campionatul Mondial de Raliuri.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 29 Mar. 2020

Stephon Marbury ajută statul New York în lupta cu pandemia de Coronavirus

 Stephon Marbury, actualmente antrenor în liga chinezească de baschet, s-a folosit de relațiile pe care le are în țara în care locuiește în acest moment pentru a obține 10 milioane de măști chirurgicale la preț redus pentru cetățenii din New York, loc în care a evoluat pentru cea mai bună parte a carierei, fiind la momentul de față cel mai afectat stat de pandemia de coronavirus din SUA.

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Maria Sorescu / 23 Mar. 2020

Ce fac antrenorii Adrian Vasile și Florentin Pera pe timp de pandemie ?

 Handbalul a luat o pauză forțată din cauza pandemiei și nimeni nu știe cum se vor rezolva lucrurile.