50. Bundesliga ca istorie (2013-2019): Numai Bayern, de 7 ori Bayern !

Autor: Georg Lorenz

 

Cititorii mei vor fi surprinși de paranteza de mai sus, dar m-am decis să închei aici această serie cu o ...cifră rotundă și cu performanța de neegalat a marelui club münchenez Bayern, câștigătoare a 7 titluri la rând, performanță notabilă și pe plan european, doar Juventus Torino în Italia reușind 8 titluri consecutive.

Au fost anii în care Bayern cu antrenori diferiți Jupp Heynckes, Pepp Guardiola, Carlo Ancelotti, din nou Jupp Heynckes și Nico Kovac a dominat Bundesliga și în ciuda unor slăbiciuni temporare în unele ediții a reușit să triumfeze în final exasperand în adevăratul sens al cuvântului suporterii altor cluburi. În sezonul 2012/13, de exemplu, Bayern a fost campioană deja după 28 de etape.

Au fost anii în care Bayern a reușit în acelaș timp să câștige Champions League și Campionatului mondial al cluburilor, de patru ori Cupa Germaniei, iar în anul 2014 mai mulți echipieri ai lui Bayern au devenit în Brazilia campioni mondiali. Este vorba de Manuel Neuer, Jerome Boateng, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos, Mario Götze și Thomas Müller.

În tot acești ani, Bayern a fost condusă de excelentul om de fotbal, Uli Hoeness (foto), care în ciuda unor probleme ce pot fi trecute pe plan privat, a dat dovadă de adevărată maestrie în organizarea marelui club, adus pe o poziție fruntașă pe plan european. Bayern a reușit o impresionantă cifra de afaceri anuală de peste 750 milioane euro; numărul mebrilor cotizanți ai clubului a depășit un sfert de milion; s-a construit și plătit în întregime acest adevărat templu al fotbalului care este Allianz Arena (foto); clubul și-a extins activitatea în USA, China și alte țări atrăgând numeroși simpatizanți și contribuind în același timp la dezvoltarea fotbalului pe alte meleaguri.

Poate te interesează şi:

Autor: Maria Sorescu / 22 Mar. 2020

Ronaldinho, 40 de ani. De la câștigător al Ligii Campionilor la pușcăriaș. Cum și-a petrecut ziua de naștere brazilianul

 Brazilianul Ronaldinho a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume în generația sa.

Autor: Maria Sorescu / 21 Mar. 2020

Prima celebritate decedată din cauza coronavirusului: Lorenzo Sanz, fostul președinte al lui Real Madrid

 Presa din Spania a anunțat decesul lui Lorenzo Sanz, fost preşedinte al clubului Real Madrid.

Autor: Maria Sorescu / 21 Mar. 2020

Lewandowski a donat un milion de euro în lupta împotriva coronavirusului

 Pandemia de coronavirus a determinat mai multe vedete din sport s-au mobilizat și au donat pentru a depăși această criză medicală.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 29 Mar. 2020

Stephon Marbury ajută statul New York în lupta cu pandemia de Coronavirus

 Stephon Marbury, actualmente antrenor în liga chinezească de baschet, s-a folosit de relațiile pe care le are în țara în care locuiește în acest moment pentru a obține 10 milioane de măști chirurgicale la preț redus pentru cetățenii din New York, loc în care a evoluat pentru cea mai bună parte a carierei, fiind la momentul de față cel mai afectat stat de pandemia de coronavirus din SUA.

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Maria Sorescu / 23 Mar. 2020

Ce fac antrenorii Adrian Vasile și Florentin Pera pe timp de pandemie ?

 Handbalul a luat o pauză forțată din cauza pandemiei și nimeni nu știe cum se vor rezolva lucrurile.