Încă o victorie a psihicului. Tibi Ușeriu a terminat al doilea ultramaratonul Yukon Arctic

Autor: Andrei Szabo

Tibi Uşeriu s-a întor la Yukon Arctic Ultra, cursa de 483 km, la care abandonase anul trecut. De această dată nu a mai avut probleme și a terminat al doilea, după şapte zile de la start.

Cursa Yukon Arctic Ultra se desfășoară în nordul Canadei, pe o distanţă de peste 300 de mile. Doar doi sportivi au terminat anul acesta cursa, din cei 21 care au lat startul.

Câştigător a fost elveţianul Fabian Imfeld, cu un avans de aproximativ şase ore faţă de Tibi Uşeriu.

Tiberiu Uşeriu a petrecut nouă ani în închisoare pentru infracţiuni grave, însă s-a reabilitat, și-a schimbat viața și a devenit un ambasador al acțiunilor caritabile.

El a stârnit admiraţia României în 2016, când a reuşit să câştige competiţia „6633 Arctic Ultra”. În 2018, el s-a impus a treia oară consecuitv cursa de 380 de mile a Maratonului Arctic Ultra 6633.

Acum, la Yukon Arctic Ultra, Tibi Ușeriu a militat pentru cauza celor de la Via Transilvanica. 

"Am ajuns la capăt, deşi drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Vă mulţumesc enorm pentru susţinerea voastră. Fără gândurile voastre bune, jur că m-aş fi pierdut pe drum. Mulţumesc Tăşuleasa şi mulţumesc Via Transilvanica, drumul nostru, al tuturor, cel care m-a trimis aici în delegaţie, ca ambasador. La ora asta, gândurile mele sunt puţine şi simple. Zic aşa: Uneori, pare greu să te întorci şi doar pentru că ai uitat undeva becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic şi mai greu. Pozele astea două puse în paralel, spun povestea acestei aventuri. Sunt fericit că am îndreptat lucrurile. Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuşi într-un somn adânc: Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Aşadar, să nu renunţăm la ele orice ar fi. Vă mulţumesc, ne vedem acasă", a scris Uşeriu.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 17 Feb. 2020

Maratonul de la Tokyo va fi interzis amatorilor

 Amenințarea coronavirusului perturbă și activitățile sportive. 

Autor: Andrei Szabo / 29 Ian. 2020

Mondialele de atletism în sală, anulate din cauza coronavirusului

 Campionatele Mondiale de atletism în sală nu se vor mai disputa în acest an, deoarece locația evenimentului pune probleme.

Autor: Maria Sorescu / 18 Ian. 2020

Performerii Campionatului Național indoor de atletism: Florentina Iușco, Mihai Donisan, Daniela Stanciu și Bianca Răzor

 Sala de atletism ''Ioan Soter'' din Bucureşti a găzduit Campionatul Naţional indoor. 

Ştiri recente:

Autor: Maria Sorescu / 17 Feb. 2020

Valentin Gheorghe, gura de oxigen a Astrei

 În mod surprinzător, nici Alibec și nici Budescu nu sunt oamenii care conduc în clasamentul marcatorilor la Astra Giurgiu. 

Autor: Maria Sorescu / 17 Feb. 2020

Adrian Petre, prezentat de FCSB

 După dezamăgirea eșecului cu Dinamo, FCSB încearcă să le redea speranțele suporterilor și a făcut o achiziție spectaculoasă. 

Autor: Andrei Szabo / 17 Feb. 2020

Maratonul de la Tokyo va fi interzis amatorilor

 Amenințarea coronavirusului perturbă și activitățile sportive.