Încă o victorie a psihicului. Tibi Ușeriu a terminat al doilea ultramaratonul Yukon Arctic

Autor: Andrei Szabo

Tibi Uşeriu s-a întor la Yukon Arctic Ultra, cursa de 483 km, la care abandonase anul trecut. De această dată nu a mai avut probleme și a terminat al doilea, după şapte zile de la start.

Cursa Yukon Arctic Ultra se desfășoară în nordul Canadei, pe o distanţă de peste 300 de mile. Doar doi sportivi au terminat anul acesta cursa, din cei 21 care au lat startul.

Câştigător a fost elveţianul Fabian Imfeld, cu un avans de aproximativ şase ore faţă de Tibi Uşeriu.

Tiberiu Uşeriu a petrecut nouă ani în închisoare pentru infracţiuni grave, însă s-a reabilitat, și-a schimbat viața și a devenit un ambasador al acțiunilor caritabile.

El a stârnit admiraţia României în 2016, când a reuşit să câştige competiţia „6633 Arctic Ultra”. În 2018, el s-a impus a treia oară consecuitv cursa de 380 de mile a Maratonului Arctic Ultra 6633.

Acum, la Yukon Arctic Ultra, Tibi Ușeriu a militat pentru cauza celor de la Via Transilvanica. 

"Am ajuns la capăt, deşi drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Vă mulţumesc enorm pentru susţinerea voastră. Fără gândurile voastre bune, jur că m-aş fi pierdut pe drum. Mulţumesc Tăşuleasa şi mulţumesc Via Transilvanica, drumul nostru, al tuturor, cel care m-a trimis aici în delegaţie, ca ambasador. La ora asta, gândurile mele sunt puţine şi simple. Zic aşa: Uneori, pare greu să te întorci şi doar pentru că ai uitat undeva becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic şi mai greu. Pozele astea două puse în paralel, spun povestea acestei aventuri. Sunt fericit că am îndreptat lucrurile. Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuşi într-un somn adânc: Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Aşadar, să nu renunţăm la ele orice ar fi. Vă mulţumesc, ne vedem acasă", a scris Uşeriu.

Poate te interesează şi:

Autor: Andrei Szabo / 12 Mar. 2020

Federaţia Rusă de Atletism, amendată cu 10 milioane de dolari pentru încălcarea regulamentelor antidoping

 Rusia continuă să încaseze pedepse din cauza problemelor legate de dopaj.

Autor: Maria Sorescu / 08 Mar. 2020

Competițiile sportive cu peste 1000 de spectatori vor fi interzise în România

 Amenințarea coronavirusului dă peste cap competițiile sportive și din România. 

Autor: Andrei Szabo / 01 Mar. 2020

Birhanu Legese, triumfător la Maratonul Tokyo

 Maratoniști din întreaga lume au testat terenul pentru Jocurile Olimpice cu prilejul Maratonului de la Tokyo.

Ştiri recente:

Autor: Flaviu Ilie / 29 Mar. 2020

Stephon Marbury ajută statul New York în lupta cu pandemia de Coronavirus

 Stephon Marbury, actualmente antrenor în liga chinezească de baschet, s-a folosit de relațiile pe care le are în țara în care locuiește în acest moment pentru a obține 10 milioane de măști chirurgicale la preț redus pentru cetățenii din New York, loc în care a evoluat pentru cea mai bună parte a carierei, fiind la momentul de față cel mai afectat stat de pandemia de coronavirus din SUA.

Autor: Maria Sorescu / 24 Mar. 2020

Jocurile Olimpice se amână pentru 2021. Pierderi uriașe pentru Japonia

 Pandemia de coronavirus a forțat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) să amâne pentru un an ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Autor: Maria Sorescu / 23 Mar. 2020

Ce fac antrenorii Adrian Vasile și Florentin Pera pe timp de pandemie ?

 Handbalul a luat o pauză forțată din cauza pandemiei și nimeni nu știe cum se vor rezolva lucrurile.